در این مطلب با بررسی موتورولا اج 50 پرو همراه شما هستیم که پکیجی از امکانات نرمافزاری و سختافزاری قوی مثل نمایشگر پیشرفته و سیستم شارژ بسیار سریع است.
امسال موتورولا در طراحی محصولاتش رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته و سعی کرده توجه کاربران را از مشخصات فنی و امکانات به سمت المانهایی مثل رنگها، مواد مورد استفاده، تجربیات کاربری و هوش مصنوعی منتقل کند. برای مثال، امسال این شرکت با برند پنتون همکاری کرده تا موتورولا اج 50 پرو را با یک رنگ متفاوت تولید کند.
به غیر از طراحی ظاهری، این گوشی مشخصات مهمی مثل نمایشگر پرنور و روان 6.7 اینچی OLED، سیستم دوربین قوی، چیپست اسنپدراگون 7 نسل 3 و باتری 4500 میلیآمپر ساعتی دارد. این گوشی از سرعت شارژ باسیم 125 وات و بیسیم 50 وات هم پشتیبانی میکند و ظرف 18 دقیقه به طور کامل شارژ میشود. گواهینامه IP68 و ابعاد جمع و جور هم جزء مشخصات مهم این گوشی هستند.
در ادامه مطلب با بررسی موتورولا اج 50 پرو همراه شما هستیم و شما را با همه مشخصات و امکانات این گوشی آشنا میکنیم.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا اج 50 پرو
در سالهای اخیر تجربه جعبه گشایی گوشیهای موتورولا بسیار لذت بخش بوده چون این شرکت برای داخل جعبه گوشیهای خودش از یک عطر خاص استفاده میکند تا تجربهای منحصربفرد و به یاد ماندنی برای کاربران ایجاد کند. در بسته بندی این گوشی از پلاستیک استفاده نشده و 80 درصد مواد به کار رفته در ساخت آن بازیافتی هستند.
به غیر از خود گوشی، یک آداپتور توربوپاور داخل جعبه قرار دارد که حداکثر خروجی آن بستگی به منطقه خرید و نسخه گوشی دارد. به غیر از این شارژر، یک کابل USB-C و یک کاور نیمه شفاف هم داخل جعبه قرار دارد که رنگ آن با رنگ خود گوشی تطبیق دارد. مشخصات فنی Motorola Edge 50 Pro را در جدول زیر مشاهده میکنید.
بررسی موتورولا اج 50 پرو | مشخصات فنی موتورولا اج 50 پرو |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار |
|
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها |
|
قیمت موتورولا اج 50 پرو | از 29,769,000 تا 30,900,000 تومان |
بهترین گوشی های پایین رده 2024
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر طراحی
بررسی گوشی موتورولا اج 50 پرو را با نگاهی به طراحی این گوشی ادامه میدهیم. طراحی مات پنل پشت این گوشی موتورولا در ترکیب با لبههای منحنی دار آن باعث شده که استفاده از این گوشی بسیار راحت و لذت بخش باشد. پنل پشت مدل بنفش کمرنگ و مشکی این گوشی از پلاستیکی شبیه به چرم یا چرم وگان سیلیکونی ساخته شده که بسیار نرم و لطیف به نظر میرسد و در عین حال اصلاً سر نیست.
پنل پشت گوشی با یک شیب ملایم به بلاک دوربین میرسد و لنزهای دوربین کمی از این بلاک بیرون زده هستند. این برجستگی باعث میشود که وقتی گوشی را روی سطح صاف قرار داده و شروع به تایپ میکنید، گوشی تکان بخورد.
فریم گوشی هم از آلومینیوم ساخته شده و رویهای مات با رنگی منطبق با پنل پشت گوشی دارد. دکمههای فیزیکی گوشی در سمت راست قرار دارند؛ هر دو دکمه پاور و تنظیم صدا فلزی بوده و حالت کلیک دلپذیری دارند.
با توجه به اینکه Edge 50 Pro گواهینامه ضد آب IP68 دارد، انتظار میرود که این گوشی تا 30 دقیقه در عمق یک و نیم متری آب دوام بیاورد. برای نمایشگر هم از گوریلا گلس استفاده شده که نوع دقیق آن مشخص نشده است.
بررسی Motorola Edge 50 Pro نشان میدهد که حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر این گوشی هم سرعت و عملکرد خوبی دارد؛ هر چند بهتر بود که این حسگر کمی بالاتر نصب شود.
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر نمایشگر
همانطور که در جدول مشخصات Motorola Edge 50 Pro مشاهده میکنید این گوشی دارای یک نمایشگر 6.7 اینچی با قابلیتهایی مثل نرخ نوسازی 144 هرتز و حداکثر روشنایی 2000 نیت است. یکی از مهمترین ویژگیهای نمایشگر اج 50 پرو، داشتن گواهینامه Pantone و Pantone SkinTone است. این یعنی افراد متخصص در حوزه دقت رنگ، دقت این نمایشگر را برای به تصویر کشیدن رنگها از جمله رنگ چهره افراد تأیید کردهاند.
این گوشی موتورولا چند حالت نرخ نوسازی دارد. در حالت Auto، حداکثر نرخ نوسازی تصویر 120 هرتز است و مثل حالت 120 هرتز، وقتی از گوشی استفاده نشود، نرخ نوسازی آن به 60 هرتز کاهش پیدا میکند.
در حالت 144 هرتز، به حداکثر نرخ نوسازی پشتیبانی شده دسترسی دارید اما در این حالت هم وقتی نمایشگر را لمس نکنید، نرخ نوسازی به 60 هرتز کاهش پیدا میکند.
برای بازیها هم میتوانید نرخ نوسازی را به شکل مجزا و اختصاصی تنظیم کنید یا اینکه از تنظیمات نرخ نوسازی کلی گوشی استفاده کنید.
Edge 50 Pro گواهینامه دالبی ویژن ندارد اما این گوشی با محتوای ویدیویی HDR10 و HDR10+ سازگار است و میتوانید محتوای HDR را از یوتیوب استریم کنید. پیادهسازی این قابلیت به صورتی است که وقتی به حالت تمام صفحه جابجا شوید، نمایشگر وارد HDR میشود و این قابلیت برای حالت تصویر در تصویر یا پیش نمایشهای درون اپلیکیشن فعال نیست.
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر نرمافزار
نقد و بررسی موتورولا اج 50 پرو را با ارزیابی نرمافزار این گوشی ادامه میدهیم که متشکل از اندروید 14 و رابط کاربری Hello UI است. موتورولا وعده داده که این گوشی 3 سال آپدیت سیستمعامل و 4 سال وصله امنیتی دریافت میکند. مثل بیشتر پیادهسازیهای نرمافزاری موتورولا، این نسخه هم شباهت زیادی به اندروید خالص دارد و فقط تعدادی تغییر در قابلیتها و عناصر طراحی آن مشاهده میشود.
در این نسخه هم امکان استفاده از والپیپرهای تولید شده با هوش مصنوعی وجود دارد و یک قابلیت خاص به نام هماهنگ سازی استایل در آن پیادهسازی شده که به شما امکان میدهد والپیپر را متناسب با پوشش خودتان در هر روز تنظیم کنید.
شخصی سازیها از طریق Moto انجام میشوند که در این نسخه تغییر سبک پیدا کرده و حالا دسته بندیها در آن سازماندهی بهتری دارند.
همچنین در این نسخه، تصویرسازی بهتری از حرکات دست انجام شده تا کاربران بهتر آنها را درک و تنظیم کنند. بررسی موتورولا اج 50 پرو نشان میدهد که یکسری از قابلیتهای همیشگی موتورولا در این نسخه هم وجود دارد. قابلیت Ready For تقسیم به دو قسمت Ready For (برای اتصال به کامپیوتر و تبلت) و Moto Connect (برای اتصال به نمایشگرهای مستقل به صورت بیسیم یا باسیم) شده است. همچنین میتوانید از نمایشگر به عنوان ترک پد هم استفاده کنید.
Moto Unplugged و Family Space هم دو قابلیت دیگری هستند که برای محدود کردن دسترسی به اپلیکیشنها و قابلیتها با اهداف مختلف ساخته شدهاند – مثلاً برای حفظ تمرکز و آرامش یا کنترل استفاده کودکان از گوشی.
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر عملکرد
Edge 50 Pro با چیپست اسنپدراگون 7 نسل 3 ساخته شده که جزئیات آن را در جدول مشخصات فنی موتورولا Edge 50 Pro مشاهده میکنید. استفاده از این پردازنده، اج 50 پرو را تبدیل به یک گوشی میان رده کرده است.
بررسی موتورولا Edge 50 Pro در تستهای بنچمارک نشان داده که این گوشی از نظر عملکردی چندان قوی نیست. در واقع در بعضی از بازارها میتوان مدلهای پرچمداری را با قیمت نسبتاً مشابه پیدا کرد که عملکرد خیلی بهتری دارند.
برای مثال، ویوو V30 تقریباً در همین سطح قرار دارد اما اج 50 پرو از نظر جیپییو نسبت به رقبایی مثل گلکسی A55 و ریلمی 12 پرو + بهتر است.
یکی از مزایای استفاده از چنین چیپست میادن ردهای، حفظ رفتار گوشی تحت بار طولانی مدت است. در واقع، اج 50 پرو در هر دو تست فشار پرکاربرد، عملکرد خیلی خوبی از خود به نمایش گذاشته است. در تست سیپییوی 1 ساعته، این گوشی افزایش دمای قابل توجهی نداشته و در تست جیپییوی 20 دقیقهای هم عملکرد آن افت نکرده است. در مجموع، عملکرد این گوشی به ویوو V30 شباهت زیادی دارد.
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر باتری و سرعت شارژ
در این بخش از نقد و بررسی موتورولا اج 50 پرو با ارزیابی ظرفیت باتری و شارژ این گوشی همراه شما هستیم. این گوشی موتورولا یک باتری 4500 میلیآمپر ساعتی دارد که با توجه به سایر مشخصات گوشی، انتخاب خوبی محسوب میشود. Edge 50 Pro در تست وبگردی و تست پخش ویدیو به ترتیب به رکورد ماندگاری شارژ 10 ساعت و 10 دقیقه و 15 ساعت و 27 دقیقه رسیده است. نتایج تست گیمینگ و تماس تلفنی هم به ترتیب 7 ساعت و 33 ساعت و 28 دقیقه هستند.
این رکوردهای باتری موتورولا اج 50 پرو بد نیستند اما چشمگیر هم محسوب نمیشوند.
موتورولا اج 50 پرو با آداپتور توربوپاور 125 واتی در اختیار کاربران قرار میگیرد. باتری Motorola Edge 50 Pro ظرف 18 دقیقه تا صددرصد شارژ میشود که سرعت بسیار خوبی است و جزء مهمترین مزایای این گوشی موتورولا محسوب میشود.
برای دستیابی به این آمار و ارقام، باید گزینه Charging boost را در تنظیمات باتری موتورولا Edge 50 Pro فعال کنید؛ در غیر این صورت، برای شارژ کامل گوشی باید 28 دقیقه صبر کنید. یکی دیگر از مهمترین مشخصات موتورولا Edge 50 Pro پشتیبانی از شارژ بیسیم 50 والت است که با توجه به رقم 18 وات برای پیکسل 8 و 15 وات برای گوشیهای گلکسی، سرعت چشمگیری محسوب میشود.
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر صدا و اسپیکرها
همانطور که در جدول مشخصات موتورولا اج 50 پرو مشاهده میکنید، این گوشی دارای سیستم اسپیکر استریوی ترکیبی است؛ یعنی از حفره پخش صدای مخاطب در تماسها، به عنوان اسپیکر دوم استفاده میشود. هر یک از این اسپیکرها با کانال خودش صدا پخش میکند و تخصیص کانالها به صورت پویا و بر اساس جهت گوشی انجام میشود.
اج 50 پرو در تست بلندی صدا امتیاز “خیلی خوب” کسب کرده که نسبت به مدل پروی سال قبل پیشرفت خوبی محسوب میشود. صدای این گوشی نسبت به مدلهای سری اج 40 کیفیت بهتری دارد؛ فرکانسهای پایین در این گوشی حضور بهتری داشته و فرکانسهای بالاتر هم صدای متعادلتری دارند. صدای این گوشی نسبت به وان پلاس 12R یا ویوو V30 بهتر است اما پیکسل 8 و گلکسی S23 کیفیت صدای بهتری دارند.
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر دوربین
بررسی موتورولا Edge 50 Pro را با ارزیابی کیفیت دوربین این گوشی ادامه میدهیم که متشکل از سه دوربین پشت و یک دوربین جلو است که جزئیات آن را در جدول مشخصات موتورولا اج 50 پرو مشاهده میکنید. دوربین Motorola Edge 50 Pro هم مثل خیلی از گوشیهای امروزی مجهز به امکانات مبتنی بر هوش مصنوعی از جمله لرزشگیر تطبیق پذیر، نورپردازی پیشرفته، محدوده پویا و تقویت جزئیات است.
یکسری تنظیمات هم در نمایاب وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید مستقیماً از پردازشهای ارتقای تصویر گوگل فوتوز استفاده کنید.
دوربین موتورولا Edge 50 Pro در نور روز کیفیت تصویر خوبی دارد. تصاویر این دوربین کنتراست خیلی خوب، رنگهایی زیبا و جزئیاتی کافی دارند. حداقل فاصله فوکوس این دوربین زیاد نیست اما زاویه عریض دیافراگم آن باعث شده که امکان عکاسی از اشیاء کوچک در فاصله کم فراهم شود؛ طوری که پس زمینه به خوبی و زیبایی محو میشود.
در حالت رزولوشن کامل دوربین اصلی، جزئیات تصویر کمی افزایش پیدا میکند اما نه در حد چشمگیر. بعلاوه، محدوده پویای این حالت کمتر است.
یک گزینه زوم 2x هم در نمایاب وجود دارد که تصاویر ثبت شده با آن چندان شارپ نیستند اما اگر تصاویر را با حالت 50 مگاپیکسلی ثبت کنید و بعد وسط تصویر را برش بزنید تا با زاویه دید 2x تطبیق داشته باشد، نتیجه بهتری خواهید داشت.
بررسی گوشی موتورولا اج 50 پرو نشان داده که دوربین تله فوتوی این گوشی هم کیفیت تصویر خوب با جزئیات کافی و پردازش تصویر طبیعی دارد. این تصاویر محدوده پویای خوبی داشته و رنگهای زیبایی دارند، هر چند کاملاً شبیه به تصویر دوربین اصلی نیستند.
دوربین زوم موتورولا اج 5 Pro هم به عنوان یک دوربین کلوزاپ عملکرد خوبی دارد اما اگر بیش از حد به سوژه نزدیک شوید، گوشی خیلی سریع وارد حالت زوم میشود.
در نهایت، دوربین اولترا واید این گوشی را داریم که مثل سایر حالتهای دوربین، عملکرد خوبی دارد. این دوربین موتورولا اج 50 پرو هم تصاویری واضح با رنگهایی جذاب و محدوده پویای وسیع ثبت میکند. قابلیت فوکوس خودکار این دوربین هم بسیار خوب عمل کرده و امکان عکاسی از سوژههای بسیار نزدیک را فراهم میکند.
برای علاقمندان به سلفی هم اج 50 پرو یک دوربین 50 مگاپیکسلی با کیفیت تصویر خوب دارد. تصاویر این دوربین جزئیات زیاد، محدوده پویای وسیع و رنگهایی شبیه به واقعیت دارند؛ اما بهتر بود که کمی اشباع رنگ به آنها اضافه شود.
کیفیت تصویر در نور کم
دوربین اصلی Edge 50 Pro در نور کم با حالت پیش فرض Photo کیفیت تصویر بسیار خوبی دارد. این تصاویر نورپردازی متعادلی داشته و کاملاً طبیعی به نظر میرسند. محدوده پویا هم وسیع است بدون اینکه سایهها بیش از حد نورپردازی شوند. رنگها هم در این حالت از نظر تعادل سفیدی و اشباع خوب به نظر میرسند.
حالت Night اج 50 پرو کمی به حفظ هایلایتها کمک میکند اما برای تشکیل سایهها تأثیر چندانی ندارد.
دوربین تله فوتوی این گوشی هم در نور کم کیفیت تصویر خوبی دارد. در این حالت، سطح شارپ شدگی و جزئیات تصویر بسیار عالی و محدوده پویا هم کاملاً خوب است. رنگها هم در تصویر این دوربین دقیق و نزدیک به واقعیت هستند.
آخرین دوربین یعنی دوربین اولترا واید گوشی هم در نور کم کیفیت بدی ندارد. در سایهها، جزئیات تصویر در سطح پیکسل کمی صاف به نظر میرسند اما رنگها و محدوده پویا در مجموع خوب هستند. حالت Night این دوربین هم کمی به حفظ هایلایتها کمک میکند.
بیشتر بخوانید
کیفیت ضبط ویدیو
هر چهار دوربین Motorola Edge 50 Pro قابلیت ضبط ویدیوهای 4K را با نرخ 30 فریم بر ثانیه دارند اما دوربین اولتراواید گوشی، امکان ضبط ویدیوهای 1080 پیکسلی را هم با نرخ 60 فریم بر ثانیه دارد.
متأسفانه، کیفیت ویدیوهای Motorola Edge 50 Pro چندان چشمگیر نیست. ویدیوهای 4K این گوشی کنتراست بیش از حد دارند. جزئیات در تصویر دوربین اولترا واید گوشی صاف شده و در دوربین اصلی هم بیش از حد پردازش میشوند. توازن سفیدی تصویر هم بین سه دوربین پشت گوشی متفاوت است. دوربین اصلی از این نظر دقیقتر عمل میکند. همچنین، بررسی Motorola Edge 50 Pro نشان داده که هیچ کدام از سه دوربین این گوشی، نرخ 30 فریم بر ثانیه را به شکل پایدار حفظ نمیکنند.
در نور کم، دوربین اصلی گوشی ویدیوهای نسبتاً خوبی با جزئیات کافی و محدوده پویای مناسب ضبط کرده و اشباع رنگها را حفظ میکند. در این حالت دو دوربین دیگر پشت گوشی، تصویر صافتری دارند.
سیستم لرزشگیر اج 50 پرو عملکرد نسبتاً خوبی دارد و دوربین اصلی و اولتراواید، لرزشهای ناشی از راه رفتن را حذف میکنند؛ اما دوربین اولترا واید گوشی هم در این حالت کمی به شکار فوکوس تمایل دارد.
بررسی موتورولا اج 50 پرو از نظر قیمت و محصولات رقیب
همانطور که در ابتدای بررسی موتورولا اج 50 پرو اشاره شد، این گوشی در بازارهای مختلف قیمت و جایگاه متفاوتی دارد. قیمت Motorola Edge 50 Pro در هنگام رونمایی در اروپا 700 یورو اعلام شده است اما مثلاً این گوشی در هند قیمت کمتری دارد. این گوشی در بازار ایران (در زمان نگارش این مقاله) از 29,769,000 تا 30,900,000 تومان به فروش میرسد.
با در نظر گرفتن قیمت اروپای این گوشی، میتوان از گلکسی S23 به عنوان یک رقیب نام برد که چیپستی پیشرفتهتر و کیفیت ضبط ویدیوی بهتری دارد؛ اما به غیر از این، کیفیت دوربین هر دو دوربین در یک سطح قرار دارد. این دو گوشی از نظر ماندگاری شارژ هم در یک سطح هستند اما سرعت شارژ موتو بیشتر است.
پیشنهاد بعدی، پیکسل 8 با قیمتی مشابه با قیمت موتورولا Edge 50 Pro است. این گوشی هم چیپست پیشرفتهتر و کیفیت ویدیوی بهتری دارد. در مقابل، اج 50 پرو دارای دوربین تله فوتو است و نسبت به پیکسل 8 سرعت شارژ بیشتری دارد.
سومین رقیب بالقوه برای این گوشی، 12R وان پلاس است که نسبت به موتورولا اج 50 پرو قدرت پردازشی بیشتری دارد اما از نظر سرعت شارژ و ماندگاری آن هم با این گوشی قابل رقابت است. در مقابل، دوربین Edge 50 Pro نسبت به این گوشی بهتر است و این گوشی گواهینامه ضد آب قویتر و نرمافزار بهتری دارد.
گلکسی A55، ویوو V30 و ریلمی 12 پرو پلاس هم جزء رقبای دیگر این گوشی هستند که توصیه میشود قبل از خرید اج 50 پرو، با این مدلها هم آشنا شوید.
جمع بندی
در انتهای بررسی موتورولا اج 50 پرو میتوان گفت که این گوشی بهترین مدل موتورولا اج نیست اما میتواند برای کاربرانی که به دنبال جایگزینی برای گوشیهای پرچمدار هستند، انتخاب خیلی خوبی باشد. این گوشی سیستم دوربین توانمند، طراحی زیبا و شیک، نمایشگری بسیار باکیفیت و پرنور، سرعت شارژ باسیم و بیسیم بالا و نرمافزاری قوی دارد. در مقابل، چیپست این گوشی برای چنین محصولی چندان قوی نیست و کیفیت ویدیوهای گوشی هم در سطح مورد انتظار قرار ندارد.
سوالات پرتکرار
قیمت موتورولا اج 50 پرو چقدر است؟
در حال حاضر، قیمت Motorola Edge 50 Pro حدود 30 میلیون تومان است. این گوشی در بازار ایران (در زمان نگارش این مقاله) از 29,769,000 تا 30,900,000 تومان به فروش میرسد.
دوربین موتورولا اج 50 پرو چند مگاپیکسلی است؟
سیستم دوربین این گوشی متشکل از دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 10 مگاپیکسلی، اولتراواید 13 مگاپیکسلی و سلفی 50 مگاپیکسلی است.
نسخه اندروید موتورولا اج 50 پرو چند است؟
نرمافزار این گوشی تشکیل شده از اندروید 14 و رابط کاربری Hello UI است.
بیشتر بخوانید
- بهترین گوشی های نوکیا 2024
- بهترین گوشی های ریلمی 2024
- بهترین گوشی های اینفینیکس 2024
- بهترین گوشی ها از نظر باتری
- بهترین گوشی های سامسونگ از نظر باتری
- بهترین گوشی ها از نظر سرعت شارژ
- بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین
- بهترین گوشی های سامسونگ از نظر دوربین
- بهترین گوشی ها برای فیلمبرداری
- بهترین دوربین گوشی 2024
- بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین سلفی
نظر شما درباره بررسی موتورولا اج 50 پرو چیست؟ دیدگاه خود را با بخش راهنمای خرید و سایر کاربران به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.