ایلان ماسک طی مراسمی از جدیدترین محصول تسلا یعنی روبوتاکسی سایبرکب رونمایی کرد. این خودرو که به شکل کامل خودران است نه فرمان دارد نه پدال.
بهگزارش theverge، با توجه به ماهیت خودران این خودرو و بینیازی از راننده، پیش از ورود به بازار باید مجوزهای زیادی را دریافت کند.
طراحی و مشخصات روبوتاکسی سایبرکب (Cybercab)
روبوتاکسی سایبرکپ طراحی نوآورانه و پیشرفتهای دارد. دربهای خودرو به شکل بال پروانه باز میشوند و فضای داخل فقط برای دو سرنشین جا دارد. به لحاظ ظاهری، روبوتاکسی Cybercab به نوعی به سایبرتراک شباهت دارد. البته کوچکتر، زیباتر و کمی ظریفتر. برخلاف انتظار که تصور میشد، تسلا تنها یک نمونه اولیه برای معرفی آماده کرده باشد، ایلان ماسک با معرفی 20 دستگاه همه را غافلگیر کرد.
از ویژگیهای نوآورانهای که در سایبرکب به کار رفته، استفاده از سیستم شارژ القایی است که آن را از دوشاخه یا اتصال فیزیکی بینیاز میکند. به ادعای ایلان ماسک، این خودرو به لحاظ اقتصادی بسیار بهصرفه است. چراکه روبوتاکسی سایبرکب به ازای هر مایل 0/20 دلار هزینه دارد؛ در حالی که هزینه اتوبوسهای شهری به ازای هر مایل به یک دلار می رسد.
قیمت و در دسترس بودن تاکسی رباتیک تسلا
طبق اعلام ماسک، مشتریان میتوانی تاکسی رباتیک سایبرکپ تسلا را زیر 30 هزار دلار خریداری کنند. بعلاوه در جریان این مراسم ایلان ماسک به توسعه پروژه ربات انسان نمای Optimus نیز اشاره کرد. انتظار میرود قیمت این محصول نیز بین 20 تا 30 هزار دلار باشد.
امنیت و زمان عرضه
ایلان ماسک همچنین مدعیست که خودروهای خودران 20 برابر امنتر از خودروهایی هستند که انسان آنها را هدایت میکند و قادر است جان انسانهای زیادی را نجات دهد. ماسک همچنین اشاره کرد که تسلا از سال آینده سیستم Full Self-Driving یا به اختصار FSD را در خودروهای 3 و Y در تگزاس و کالیفرنیا آزمایش میکند.
این سیستم در واقع سیستم کمک رانندهی تسلاست که قرار است رانندگی تماما اتومات را همراه داشت باشد. اما برخلاف نامش، هنوز این امکان فراهم نشده و فعلا به نظارت انسان نیاز دارد.
ماسک گفته که سایبرکب تا قبل از سال 2027 به بازار خواهد آمد، اما با توجه به اینکه تسلا در به تاخیر انداختن عرضه محصولاتش مسبوق به سابقه است، خیلی نمیتوان روی زمان گفته شده حساب کرد.
بیشتر بخوانید: