راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

وزیر ارتباطات: فیلترینگ بیش از 50 هزار میلیارد تومان به ارتباطات کشور ضرر وارد کرده است

وزیر ارتباطات روز گذشته در کمیسیون توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال خراسان رضوی از معضلاتی که فیلترینگ در ارتباطات کشور بوجود آورده سخن گفت.

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز گذشته در نخستین دور از سفرهای استانی خود در دولت چهاردهم در مشهد، به توسعه دولت الکترونیک اشاره کرده و توضیحاتی در این خصوص ارائه داد. یکی دیگر از موضوعاتی که هاشمی در سفر یکروزه خود به آن پرداخت فیلترینگ و مشکلاتی که در ارتباطات کشور بوجود آورده، بود.

راهنمای خرید تکراتو

فیلترینگ ارتباطات کشور را با مشکل مواجه کرده است

هاشمی با بیان اینکه فیلترینگ به یکی از دغدغه‌های مردم تبدیل شده توضیح داد: «فیلترینگ ابعاد مختلفی دارد و ما در دولت و وزارت ارتباطات به‌صورت جدی این موضوع را دنبال می‌کنیم. فیلترینگ باعث شده کیفیت شبکه‌های ما کاهش پیدا کند و این کاهش هم قابل ملاحظه بوده است. نتایج یک پیمایش میدانی نشان می‌دهد که ۱۰ درصد درخواست‌ها برای دریافت سرویس در شبکه از سمت سایت‌های خارج از کشور پاسخ داده نمی‌شود که این به دلیل آلودگی شبکه ما به واسطه استفاده از فیلترشکن است.»

او عقیده دارد که فیلترینگ علاوه‌بر چالش‌هایی که برای کسب‌وکارها ایجاد کرده، بر مهاجرت نخبگان نیز تاثیرگذار بوده است. او در این باره می‌گوید:

استفاده از فیلترشکن‌ها همچنین باعث شده شبکه ما یکی از شبکه‌های آلوده قلمداد شود که وقتی درخواست‌ها را به سمت سایت‌های ارائه‌دهنده سرویس ارسال می‌کنیم پاسخ دریافت نشود. ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ همت است. یک فضای اقتصادی غیر شفاف نیز شکل گرفته که چند ده هزار میلیارد تومان است.

وزیر ارتباطات نیز عقیده دارد که فیلترینگ بی‌اثر شده و باید تغییرات جدیدی ایجاد کرد. یکی دیگر از موضوعاتی که هاشمی به آن پرداخت ناترازی انرژی بود: «ما امروز در کشور با پدیده ناترازی انرژی مواجه هستیم. این موضوع بسیاری از صنایع ما را متأثر می‌کند. ناترازی انرژی به‌صورت دومینویی بوده که زیرساخت ارتباطی را دچار اختلال کرده است. اگر زیرساخت انرژی کفایت نکند ارتباط قطع خواهد شد و اگر ارتباط قطع شود، پرداختی نخواهیم داشت و بعد امور روزمره مردم دچار آسیب خواهد شد.»

طبق اعلام وی، ایران ۶۵ درصد بیشتر از متوسط جهان انرژی مصرف می‌کند و مصرف انرژی از سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ افزایش ۴ درصدی داشته و از سال ۱۴۰۲ به ۱۴۰۳ نیز ۸٫۵ درصد افزایش پیدا کرده است. او عقیده دارد که هوشمندسازی می‌تواند مصرف انرژی را ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش بدهد:

در این مدت موضوعی را به‌صورت ویژه مدنظر قرار دادیم و طرحی را آماده کردیم تا بتواند فضایی را ایجاد کند که هم در راستای پاسخ به نیازهای فعلی کشور و هم ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان رقم بخورد. وقتی صحبت از هوش مصنوعی می‌کنیم، داده به‌شدت نقش دارد و در داده بحث حریم خصوصی افراد مهم است.

وی افزود: «امیدواریم در این دوره هوشمندسازی صنعت را به‌صورت ویژه دنبال کنیم. بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال می‌طلبد ما ورود هوشمندانه‌ای به این موضوع داشته باشیم. آنچه تا امروز اتفاق افتاده ضرورت داشته، اما این رشد مانند گذشته ادامه پیدا نکرده است و این نشان می‌دهد که باید این طیف را بزرگ کنیم.»

هاشمی در انتها در خصوص کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال و خصایص توضیح داد:

این کارگروه ظرفیت بسیار خوبی برای حضور بخش خصوصی در کنار وزارت ارتباطات فراهم کرده است. ما به بخش خصوصی اعتقاد ویژه داریم، باید فضایی برای بخش خصوصی در نظر بگیرند تا در کنار این بخش ماموریت‌های وزارت ارتباطات را در برنامه هفتم توسعه پیگیری کنیم. وزارت ارتباطات باید با صنایع بزرگ مشارکت کند، بازار را با حضور در عرصه بین‌الملل توسعه دهد و همچنین در بورس حضور پیدا کند. وزارت ارتباطات در برنامه هفتم تکلیف دارد که بورس تخصصی را برای اقتصاد دانش‌بنیان ایجاد کند. یکی از موارد در دستور کار ما این است که سازوکار حضور شرکت‌ها در بورس را تبیین و مسیر را تسهیل کنیم.

بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر