بر اساس گزارشهای منتشر شده، گروه طیف رویداد هفته ایران دیجیتال را برگزار کرده است و وزیر ارتباطات در جریان این رویداد توضیحاتی در خصوص پروژه فیبر نوری ارائه داده است.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان این رویداد با بیان اینکه برای تأمین تجهیزات فیبر نوری اولویت با تولید داخل است، توضیحاتی در خصوص پروژه فیبر نوری ارائه داده است.
وزیر ارتباطات: پروژه فیبر نوری نیاز به بازنگری دارد
هاشمی میگوید:
علاوهبر اینکه برای توسعه فیبر نوری تکلیف قانونی وجود دارد، به آن اعتقاد داریم اما باید تغییراتی در روش اجرای پروژه به وجود بیاید. سهم بخش همراه از ترافیک اینترنت کشور به روایتی ۷۰ درصد و به روایتی یک به پنج است. در این شرایط توسعه فیبر نوری ضروری است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: «اگر اپراتوری در نقشه فیبر نوری در منطقه سبز قرار گرفته، باید ظرف ۳۰ روز، اتصال متقاضی فیبر نوری را برقرار کند. در این پروژه خط قرمز ما حرفهای خلاف واقع است. اگر نمیتوانیم، به مردم قول ندهیم. باید عجله را در اجرای پروژه فیبر نوری کنار بگذاریم. به من میگویند چرا به ۲۰ میلیون پوشش نرسیدیم. ایرادی ندارد، من مسئولیتش را میپذیرم.»
وی در ادامه افزود:
باید مفهوم تسهیلگری را در حاکمیت بازنگری کنیم و آن را با مداخلهگری اشتباه نگیریم. منابع ما محدود است، ازجمله منابع مالی و انسانی. زمانمان نیز محدود است. در دورههایی فرصتها را از دست دادیم. وارد دعواهایی شدیم که ضرورت نداشت. همین امروز هم درگیر دعوا با فناوری هستیم که زمان را از بین میبرد.
یکی دیگر از موضوعاتی که وزیر ارتباطات مورد بررسی قرار داد تجهیزات فیبر نوری بود. او در این باره میگوید: «بحث بعدی تجهیزات است. برای پروژه بزرگ ملی اگر امکان تولید در داخل وجود دارد، اولویت با آن است اما اگر تولید داخل پاسخگو نبود، باید تجهیزات را وارد کنیم. دلیلی ندارد کار و زندگی مردم را گرو بگیریم تا تولید انجام شود. یکی از مأموریتهای دکتر پزشکیان همین است.»
در جریان این رویداد صادق عباسی شاهکوه، مجری پروژه فیبر نوری در وزارت ارتباطات، نیز در ادامه این موضوع را مورد بررسی قرار داد. طبق اعلام وی، از زمان امضای تفاهمنامه پروژه فیبر نوری ۲ سال و نیم میگذرد که در کمتر از ۲ سال آن کار عملیاتی انجام شده است. در این ۲ سال، ۱۴ هزار کیلومتر فیبر نوری شهری کشیده شده که کار بسیار بزرگی است.
او در ادامه گفت:
سال ۱۴۰۳ و حتی قبل از تغییر دولت، توجه به اتصال در پروژه فیبر نوری بیشتر شد. در برنامه هفتم نیز اتصال ۲۰ میلیون مکان اداری، تجاری و مسکونی تکلیف شده است. همچنین تکلیف شده تمامی شهرها باید تحت پوشش فیبر نوری باشند. براساس این تکالیف و تجربیات ۲ سال اخیر، قرار شد در پروژه فیبر نوری بازنگری شود. اما باید به ۲ نکته توجه کرد. یکی اینکه اپراتورها میتوانند تعهدات خود را اصلاح کنند تا فشار را از روی خود کم کنند. نکته دوم اینکه اگر اپراتوری در سایت iranfttx در نقطه تحت پوشش قرار دارد، باید ظرف یک ماه اتصال را برقرار کند. سازمان تنظیم مقررات بههیچوجه در این مورد کوتاه نمیآید.
آنطور که محمد کشوری، مدیر گروه علمی تحلیلی «طیف»، میگوید نظرسنجیها نشان میدهند که 60 درصد مردم اصلا با این فناوری آشنایی ندارند.
از صحبتهای انجام شده اینطور به نظر میرسد که پروژه فیبر نوری وارد مرحله جدیدی شده و این وزارتخانه، از این پس به جای تمرکز بر ایجاد پوشش، بیشتر بر روی اتصال کاربران به فیبر نوری متمرکز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: