گوگل در اقدامی درست قصد دارد تیترهای اغراق آمیز و تصاویر فریبنده را از پلتفرم یوتیوب حذف کند. این نوع تیترها به اصطلاح «تله کلیک» نام دارند که در اکثر سایتهای ایرانی هم مشاهده میشود.
اگر در فضای یوتیوب بگردید احتمالاً در موراد بالا مشاهده میکنید که تیترهایی بسیار عجیب و بولد شده و با بزرگنمایی فراوان برای ویدئوها انتخاب و نوشته شده است. این تیترها که حاوی تصاویری جذاب هم هستند، معمولاً فریبنده و برای جذاب مخاطب و افزایش کیلکخوری طراحی میشوند. این مورد نه تنها در سایتهای ایرانی به وفور یافت میشود، بلکه سایتهای خارجی نیز با این روش بیگانه نیستند.
خیلی وقت بود که نیاز به یک سیستم برای بررسی و یافتن این مطالب احساس میشود. حال گوگل که مالک اصلی یوتیوب به عنوان بزرگترین پلتفرم ویدئویی جهان است، آستین را بالا زده و چراغ اول پاکسازی را از پلتفرم خود آغاز کرد. این غول فناوری آمریکا به جد برای حذف تیترهای اغراق آمیز و تصاویر فریبنده قدم برداشته و امید است دیگر شرکتها نیز راه گوگل را پیش بگیرند.
تیترهای اغراق آمیز و تصاویر فریبنده از یوتیوب حذف میشوند
تیتیرهای اغراقآمیز و تصاویر بزرگنمایی شده به اصطلاح «تله کلیک» نامیده میشوند. کاربرانی که از این نوع تیتر و تصاویر در صفحه یوتیوب خود استفاده کنند، بلاشک با اقدام جدید گوگل مواجه خواهند شد.
گفتنیست که ویژگی ذکر شده در کشور هندوستان به شکل آزمایشی آغاز شده است. از این رو جک مالون، سخنگوی یوتیوب، گفته است که این روند در ماههای آتی به دیگر کشورها هم میرسد.
Youtube با سیاست جدید خود تلاش میکند تا با کلیکبیتهای مشخص و گمراهکننده مقابله کند، بهویژه در ویدیوهایی که به موضوعات حساس مانند رویدادهای جاری و اخبار فوری مرتبط هستند. بهعنوان مثال، ویدیوهایی با تیتری مثل «رئیسجمهور استعفا داد!» که هیچ اطلاعات واقعی در مورد استعفا نمیگویند یا عکسهای کاوری با کلماتی مانند «اخبار سیاسی برتر» که محتوای ویدیو هیچ ارتباطی با اخبار ندارد، هدف این سیاست خواهند بود.
در چارچوب این اقدام، یوتیوب در کشور هندوستان ویدیوهای خلاف قوانین خود را بلافاصله و بدون اخطار اولیه حذف میکند. در عین حال، این پلتفرم ویدئویی بر آموزش تولیدکنندگان محتوا برای رعایت اصول جدید تأکید دارد. بااینحال، تمرکز اصلی یوتیوب بر نظارت و بررسی ویدیوهایی است که از این پس در این پلتفرم منتشر میشوند.
بیشتر بخوانید: