امروز خبری عجیب به دست رسید که از تحولی بزرگ در صنعت خودروسازی میگوید. خبری با عنوان ادغام هیجانانگیز هوندا، نیسان و میتسوبیشی که تن بزرگانی همچون تویوتا و فولکس واگن را به لرزه خواهد انداخت.
به تازگی دو خودروسازی بزرگ ژاپنی هوندا و نیسان توافق کردهاند تا برای شکست حریفان بزرگ گامی مهم برداشته و یا یکدیگر ادغام شوند. هدف اصلی این است که از لحاظ فروش به جایگاه سومین شرکت خودروساز جهان دست یابند. پس از این دو، میتسوبیشی هم که زیرمجموعهای از شرکت نیسان است، به پیمان این دو پیوسته و قصد دارد پیمان را کامل کند.
گفتنیست که این اتحاد میتواند غولی خودروسازی به ارزش بیش از ۵۰ میلیارد دلار ایجاد کند که در مجموع ۸ میلیون خودرو تولید خواهد کرد. با این حال، تویوتا همچنان در صدر تولید خودرو در ژاپن باقی خواهد ماند. لازم به ذکر است که تویوتا هم زیرمجموعههای بزرگی مانند برند لکسوس دارد که خود در دنیای خودروهای لوکس یلی است.
ماجرای ادغام هیجانانگیز هوندا، نیسان و میتسوبیشی چیست؟
به نقل از BBC؛ روز گذشته دوشنبه، 3 دی 1403 (23 دسامبر 2024) دو شرکت هوندا و نیسان تفاهمنامهای با موضوع ادغام به امضا رساندند. قصد آنها این است که یک هلدینگ عظیم ایجاد کرده تا بتوانند زا قبل آن هم سود کلانی بدست آورده و هم در بین خودروسازان جهان به جایگاه بالایی برسند. پس از امضای این تفاهمنامه، میتسوبیشی موتورز نیز برای ادغام اعلام آمادگی کرد.
توشیهیرو میبه، رئیس شرکت هوندا، در این خصوص گفت: «هوندا و نیسان هر دو قصد دارند عملیات خود را تحت یک شرکت هلدینگ مشترک تجمیع کنند.» البته قرار است شرکت هوندا رهبری ساختار مدیریتی جدید را ضمن حفظ اصول اصلی و برندهای هر دو شرکت، بر عهده بگیرد.
وی افزود: «هدف این است که توافقنامه رسمی ادغام 2 شرکت تا ماه ژوئن نهایی شود و سهام شرکت هلدینگ جدید را تا ماه اوت ۲۰۲۶ در بورس اوراق بهادار توکیو قرار دهیم. البته مذاکرات رسمی تازه شروع شده و هنوز ارزش دلاری این هلینگ تعیین نشده است.»
به عقیده رئیس شرکت هوندا، جنبههای مختلفی وجود دارد که باید مورد مطالعه و بحث قرار گیرد. وی در این رابطه گفت: «صادقانه بگویم، احتمال اجرایی نشدن آن صفر نیست.»
ادغامی به ارزش 50 میلیارد دلار
در حالی که خودروسازان ژاپنی مانند هوندا، نیسان و میتسوبیشی در رقابت با رقبای جهانی خود در بخش خودروهای برقی عقب ماندهاند، حالا در تلاش هستند تا با کاهش هزینهها و جبران زمان از دست رفته، منابع خود را به طور مؤثرتر ترکیب کنند. این ادغام میتواند منجر به تشکیل یک غول خودروسازی با ارزش بازار بیش از ۵۰ میلیارد دلار شود و به این شرکتها امکان دهد تا رقابت جدیتری با تویوتا و فولکسواگن داشته باشند.
با این حال، حتی پس از این ادغام، تویوتا که در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۱.۵ میلیون خودرو تولید کرد، همچنان بزرگترین خودروساز ژاپنی باقی خواهد ماند. در مقابل، مجموع تولید هوندا، نیسان و میتسوبیشی به حدود ۸ میلیون خودرو میرسد. در سال ۲۰۲۳، هوندا ۴ میلیون خودرو، نیسان ۳.۴ میلیون و میتسوبیشی کمی بیش از ۱ میلیون خودرو تولید کرد.
این 3 شرکت ژاپنی در ماه اوت اعلام کردند که قصد دارند قطعات خودروهای برقی خود، از جمله باتریها و نرمافزارهای رانندگی خودکار، را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این اقدام به کاهش هزینهها و افزایش سرعت تولید خودروهای برقی کمک خواهد کرد.
با این حال، نیسان همچنان با مشکلات ناشی از رسوایی دستگیری کارلوس غصن، رئیس سابق خود، روبهرو است. غصن به اتهام کلاهبرداری و سوءاستفاده از داراییها در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد و این اتهامات را رد کرده است. اخیراً، او طرح ادغام 3 شرکت ژاپنی را به عنوان حرکتی ناامیدکننده نقد کرده است.
بیشتر بخوانید:
- هیوندای میخواهد سامسونگ تراشههای خودروهای خودرانش را تولید کند
- خودروهای برقی شیائومی بزودی وارد بازار بینالملل میشوند
- شیائومی SU7 اولترا احتمالا در اوایل سال 2025 میلادی به بازار عرضه میشود
نظر شما چیست؟ آیا این 3 خودروساز ژاپنی میتوانند تویوتا، فولکس واگنت و دیگر غولهای خودروسازی جهان را شکست دهند؟