امروز ناسا یک تصویر جدید از دیون، یکی از قمرهای زحل منتشرکرد. این عکس توسط فضاپیمای مسئول عکس که با تغییر جهت دادن از جایگاه خود در حول آن قمر قرار گرفت، ثبت شده است. نوری که از این عکس نمایان است، نشان دهندهی وجود چاله ها و صخره های یخی در سطح این قمر می باشد.
فضاپیمای کاسینی که به نام یک ستاره شناس ایتالیایی که در سال 1684 دیون را کشف کرد، نام گذاری شده است، در 11 سال گذشته حول زحل و اقمار زیاد آن گشته و در حال حاضر تصاویر خیره کننده زیادی به ثبت رسانده است. اخیرا، پنج فلایبای (FlyBy) (فلای بای نوعی مانور است که در آن یک فضاپیما، از مدار یک جرم آسمانی همانند یک سیاره و یا خورشید رد می شود و از آن کسب اطلاعات می کند. البته در این مانور، حسگرهای پرقدرتی که بر روی فضاپیما نصب شده اند، به پروسه جمع آوری اطلاعات از هدف بسیار کمک می کنند) از دیون تصاویری ثبت کرده است که پنجمی تنها در فاصله 295 مایلی، که در بین این فلای بای ها در نزدیک ترین فاصله به این قمر قرار دارد.
این رخداد نهایی یکی از علاقه مندی های خاص دانشمندان ناسا می باشد که امیدوارند که تصاویری از قطب شمال دیون قادر به تثبیت فعالیت های زمین شناسی خواهد بود. به عبارتی شاید بتوان شرایطی زیستی که در زمین وچود دارد را در این قمر یافت. دیون سومین قمر متراکم از ۶۲ قمر زحل می باشد که اکثرا از آب و یخ تشکیل شده است. دانشمندان تا کنون شاهد نکات “فرآیند های فعالیت زمینی” ، از جمله جریان اتمسفر و شواهد فورانی آتشفشانی از یخ در این قمر بوده اند. ماموریت بعدی فضاپیمای کاسینی قرار گیری در بین زحل و حلقهی آن و بررسی این فضا می باشد.
.
منبع: engadget