بالاخره انتظارات به پایان رسید و آیپد پرو ای که مدت ها شایعاتی از آن به گوشی می رسید، رسماً معرفی شد و تا حدوداً 2 ماه آینده نیز برای خرید در دسترس قرار خواهد گرفت.
آیپد پرو با چندین ویژگی تاثیرگذار مثل صفحه نمایش 12.9 اینچی، 4 بلندگوی تعبیه شده داخلی و یک تراشه جدید با معماری 64 بیت معرفی شد. همزمان با معرفی این محصول و سپری شدن روز ها، رسانه های حوزه تکنولوژی به تعریف و تمجید از این تبلت جدید اپل، آیپد پرو پرداختند.
اما در اینجا می خواهیم کمی این روال را تغییر دهیم و بگوییم که با وجود این همه ویژگی، آیپد پرو حتی باز هم می توانست چه در زمینه های کاری و چه در زمینه های مربوط به بازی، با اضافه کردن چند ویژگی دیگر، بهتر از این نیز باشد. حال با هم نگاهی به این ویژگی ها می اندازیم، پس همچنان تکرا را همراهی کنید.
.
1. چرا آنقدر بزرگ؟
یکی از معدود انتقاداتی که از همان ابتدا و در بررسی های مختلف به این تبلت غول پیکر وارد شده است، اندازه این دستگاه می باشد. آیپد پرو با داشتن صفحه نمایش 12.9 اینچی خود، از مک بوک ایر 11 اینچ بزرگ تر بوده و حتی رقیبی بسیار نزدیک به مدل 13 اینچی آن می باشد.
البته باید به این موضوع اشاره کرد که این امر، جهشی دراماتیک و شگفت انگیز در اندازه این تبلت می باشد. بگذارید کمی بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم؛ آیپد ایر و آیپد ایر 2، هر دو از صفحه نمایش 9.7 اینچی بهره می برند. 4 مدل کوچکتر این تبلت، آیپد مینی نیز، اندازه 7.9 اینچی داشته اند، بنابراین اپل می توانست اندازه آیپد پرو را به طور مثال 11.5 اینچ قرار دهد و باز هم به راحتی می توانستیم ادعا کنیم که این تبلت، بزرگترین تبلت در سریِ آیپد های اپل است.
در حالی که فضای به وجود آمده به دلیل استفاده از صفحه نمایشی 12.9 اینچی به اپل برای معرفی برخی ویژگی های جدید در این تبلت، کمک کرده است، اما همین امر نیز باعث شده تا این تبلت در محدوده قلمرو لپ تاپ ها جای گیرد. اپل، این شانس که بتواند تبلتی قدرتمند در اندازه ای کوچکتر تولید کند را از دست داده است.
.
2. هیچ پورت USB-C ای برای شما در نظر گرفته نشده است
پورت یو اس بی از نوع سی (USB-C) که برای اولین بار در مک بوک استفاده شد، شایعات را به این سمت سوق می داد که در هنگام معرفی رسمی آیپد پرو، می توانیم بار دیگر شاهد استفاده از این پورت باشیم. این پورت همچنین از HDMI، USB و VGA نیز پشتیبانی می کند. از آنجایی که همیشه آیپد ها فاقد پورتی فرایِ شارژ/همگام کردن و هدفون ها بودند، اضافه کردن یک پورت USB-C می توانست تبلت را برای کاربران حرفه ای بیش از پیش انعطاف پذیر و کاربردپذیر سازد.
از آنجایی که آیپد پرو با در نظر داشتنِ استفاده حرفه ای ساخته شده بود، این ویژگی می توانست برای استفاده در کسب و کار های مختلف، مفید واقع شود، از ارائه دادن با این تبلت گرفته تا استفاده از آن به عنوان صفحه نمایش دوم در حین انجام کار و … .
آیپد پرو از کابل لایتنیگ اپل استفاده می کند که به جز اینکه این کابل برای شارژ کردن و همگام سازی (سینک کردن) مورد استفاده قرار می گیرد همچنین باید گفت که این کابل به جزئی جدایی ناپذیر در خانواده iOS ای محصولات اپل مثل نسل های اخیرِ آیفون ها، آیپاد ها و آیپد ها تبدیل شده است. جنبه روشن این قضیه نیز این است که هر کسی که از کابل لایتنیگ به عنوان آداپتور VGA برای ارائه با یکی از دستگاه های iOS ای استفاده می کرده، هم اکنون می تواند از کابلی مشابه برای کار با آیپد پرو استفاده نماید.
.
3. درگاهی برای کارت SD وجود ندارد
آیپد ها و آیفون های اپل درگاهی برای کارت های SD و یا میکرو SD ندارند و به همین دلیل نیز رقبای اندرویدی، اپل را به دلیل نداشتن چنین ویژگی ای مورد تمسخر قرار می دادند. آیپد پرو نیز از این قانون نانوشته اپل تبعیت کرده است اما حافظه قابل توسعه می تواند توسط اصلاحی نرم افزاری در این دستگاه جدید مورد بهره برداری قرار گیرد.
البته در حالی که محبوبیت روز افزون فضای ذخیره سازی ابری (cloud storage) و بهبود دوربین های به کار رفته در آیپد پرو می تواند نبود این ویژگی در این تبلت جدید اپل را کمرنگ تر از قبل نماید، اما همچنان بسیاری از دوربین ها دیجیتال هنوز هم از کارت های SD به عنوان فضای ذخیره سازی استفاده می کنند.
اپل برای عکاسان یک کارت خوان SD با لایتنینگ ساخته است اما این یک وسیله جانبی گران قیمت دیگر است که به راحتی می تواند کنار گذاشته شود. برای بسیاری از کاربران، نبود یک کارت خوان SD داخلی در دستگاه به این معنی است که رسانه های تصویری باید مستقیماً توسط دستگاه گرفته شوند و یا قبل از اینکه بتوان در آیپد پرو آن ها را ویرایش کرد به فضای ذخیره سازی ابری آپلود شوند. یک درگاه SD به کاربران اجازه می دهد که به سرعت فایل ها را مستقیماً با آیپد پرو تبادل کرده و به اشتراک بگذارند.
.
4. با وجود بهبود هایی در گرافیک، خبری از کارت گرافیک نیست
با این حال که گفته می شد که آیپد پرو در درجه اول برای استفاده حرفه ای طراحی شده است اما برخی از بهبود ها و همچنین توضیحاتی که خود اپل از این محصولش ارائه داده بود، این مطلب را در ذهن تداعی می کند که این وسیله، گزینه مناسبی نیز برای بازی به حساب می آید. این را نباید فراموش کرد که بازی ها یکی از محبوب ترین دسته بندی اپلیکیشن ها هم برای گوشی های هوشمند و تبلت ها، و هم برای پلتفرم اندروید و iOS است.
این تبلت اپل نیز از این قاعده مستثنی نیست. اپلیکیشن Game Center به عنوان یک برنامه از پیش دریافت شده ارائه می گردد. در حالی که تراشه A9X با کمپرسور حرکتی M9 آن یک بهبود قدرتمند برای آیپد ایر 2 به حساب می آید اما اپل می توانست با قرار دادن یک کارت گرافیک اختصاصی بر روی آیپد پرو، پا را فراتر نیز بگذارد.
با وجود یک کارت گرافیک مستقل و اختصاصی، آیپد پرو می توانست تبدیل به یک جایگزین مطمئن برای لپ تاپ ها در هنگام استفاده های پرفشار و سنگین گردد. اپل در حال حاضر نیز به این موضوع اشاره دارد که این تبلت می تواند یک جایگزین مناسب برای لپ تاپ ها باشد – با اشاره به این موضوع که آیپد پرو، 80 درصد بار پردازشی و همچنین 90 درصد قدرت گرافیکی یک نوت بوک مدرن را ارائه می دهد – اما تعبیه یک کارت گرافیک اختصاصی بر روی آیپد پرو، می توانست از جنبه کاری این تبلت نیز مفید واقع شود و به ادوبی فیکس (Adobe Fix) و سایر نرم افزار های ویرایشی، کمک بسزایی نماید.
.
5. از فرمت های CSV و PNG در ایمیل پشتیبانی نمی کند
تبلت جدید اپل، آیپد پرو، به گونه ای طراحی شده است تا بتواند با محصولات ادوبی و مایکروسافت آفیس که در اپ استور در دسترس می باشند، به خوبی کار کند. اپل کلاینت میل خود را به گونه ای ارتقا داده است تا بتواند از فرمت های تصویر مثل jpeg، tif و gif و همچنین فرمت های دیگری از قبیل PDF، RTF، ورد، پاورپوینت، کی نوت (Keynote)، صفحات و فایل های اکسل و چندین مورد دیگر، به خوبی پشتیبانی نماید.
البته لازم به ذکر است که چند فرمت رایج مثل فرمت تصویر .png و همچنین فرمت فایل های داده ای صفحات گسترده .csv نیز، در لیستِ انواع سند قابل مشاهده، جایی ندارند. اگر چه پشتیبانی اپل از فرمت فایل های مختلف بسیار قابل توجه است اما عدم پشتیبانی از این فرمت های رایج، کاربران را مجبور خواهد کرد که به جای اینکه بتوانند این فایل ها را مستقیماً بر روی آیپد پرو خودشان باز کرده و ویرایش نمایند، آن ها را بر روی کامپیوترشان دانلود کرده و فرمتشان را تغییر دهند.
اپل تلاش بسیاری برای پشتیبانی از فرمت های رایج کرده و موفق نیز بوده است اما تنها چند فرمت مورد توجه دیگر را فراموش کرده است.
به همین دلایل، آیپد پرو اپل هنوز نمی تواند جایگزین مناسبی برای لپ تاپ ها یا کامپیوترهای خانگی که با یک سیستم عامل در کلاس دستکتاپ همراه اند، باشد.
.
هنوز هیچ تاریخ رسمی ای برای انتشار آن معرفی نشده است
این تنها نکته ای است که در آینده ای نزدیک احتمال تغییر آن وجود دارد.
هنگامی که آیپد پرو معرفی شد، هیچ تاریخی برای انتشار آن بیان نشد به جز اینکه یک سری حدس و گمان ها مبنی بر انتشار در ماه نوامبر گفته شده بود و علاوه بر آن نیز وب سایت اپل تنها اشاره کرده بود که “در ماه نوامبر عرضه می شود”. در طی 8 هفته آینده، احتمالاً این جزئیات نیز دستخوش تغییر خواهد شد. اپل قطعاً زمانی که آیپد پرو برای فروش در دسترس قرار گرفت، همگان را مطلع خواهد کرد – که به نظر می رسد این اتفاق در اواخر سال میلادی خواهد بود.
.
.
منبع: techradar