یک تیم تحقیقاتی در ژاپن سیستمی را ایجاد کرده اند که به فرد اجازه می دهد بدون آنکه در نزدیکی یک شئ یا شخص دیگری باشد بتواند آن را لمس کند؛ به عبارت دیگر ما در حال حاضر یک هلوگرام قابل لمس داریم.
این سیستم – که هاپتو کلون نامیده می شود – در آزمایشگاه شینودا-ماکینو در دانشکده علوم مرزی دانشگاه توکیو ساخته شده و دارای دو فضای کاری جدا از یکدیگر است. این دو محفظه کاری عملا بر روی رشته های نوری و بصری بر روی یکدیگر سوار شده و با هم ارتباط دارند.
با قرار دادن شئ در یک محفظه کاری، فرد قادر به دیدن تصویری از جسم در فضای کاری دیگر خواهد بود و هنگامی که بخواهد تصویر آن را لمس کند، امواج فرا صوت (اولترا سَوند) حس لمس کردن را برای فرد ایجاد می کند. جالب تر اینکه هنگامی که به تصویر شئ مورد نظر ضربه بزنید خود جسم نیز تکان خواهد خورد.
محقق یاسوتوشی ماکینو می گوید: ” تصور کنید اگر در باغ وحش باشید و یک شیر در آن طرف قفس باشد شما می توانید با این تکنولوژی احساس لمس کردن شیر را درک کنید.”
محققان خالق هاپتو کلون، آزمایشات مختلف تله هاپتیک (اصطلاحی برای نسل کامپیوتر های لمسی است) را انجام دادند، هر چند که محدودیت هایی نیز داشته اند. به عنوان مثال، دست دادن در آن قابل اجرا نیست زیرا سطح اولترا سوند برای ایجاد حس لمس کردن در آن بسیار ضعیف است، چرا که امواج ماورای صوت قوی می تواند به اعصاب و بافت های بدن آسیب برساند.
به گفته پروفسور هیرویوکی شینودا، هدف از پیشبرد این عملکرد لمسی، افزایش و غنی سازی ارتباطات انسانی است.
برای درک بهتر موضوع حتما فیلم زیر را ببینید.
.
.
با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.
.
منبع: digitaltrends