;
coinex

وسعت دنیای اینترنت چقدر است؟

بدون شک اینترنت یکی از فضاهای بسیار شلوغ است.

بدون شک اینترنت یکی از فضاهای بسیار شلوغ است. با توجه به Internet Live State، یک وب سایت بین المللی آمار، در هر ثانیه حدود ۶۰۰۰ توییت ارسال می شود؛ بیش از ۴۰۰۰۰ جستجو در گوکل صورت می گیرد و بیش از ۲ میلیون ایمیل ارسال می شود.

اما این آمار تنها به این اندازه از وب اشاره می کند. در سپتامبر سال ۲۰۱۴، یک میلیارد وب سایت بر روی اینترنت وجود داشته و این تعداد لحظه به لحظه در نوسان بوده و برخی از این وب سایت ها حذف شده اند و تعداد زیادی هم متولد شدند. این آمار به طور مداوم در حال تغییر هستند. محتوای اینترنت می تواند به بی ضرری نتایج جستجوی یک پایگاه داده ی آنلاین باشد و یا به مرموزی فاروم های بازار سیاه که تنها با نرم افزار ویژه Tor در دسترس هستند (گرچه Tor تنها برای فعالیت های غیر قانونی نیست).

با توجه به این تغییرات دائمی که در دنیای اینترنت شاهد آن هستیم، برآورد اندازه ی اینترنت کار بسیار دشواری است. با این حال تحلیلگران بر این باورند که وب به اندازه ی کافی بزرگ است و بزرگ و بزرگتر هم می شود.

وب با حدود ۱ میلیارد وب سایت خانه ی بسیاری از صفحات وب شخصی است. یکی از این صفحات هم www.worldwidewebsize.com است که موریس د کاندر در آن به دنبال تعیین این تعداد است. د کاندر و همکارانش روش خودشان را در فوریه ۲۰۱۶ در مجله علم سنجی منتشر کردند. این محققان محاسباتی انجام دادند که با توجه به این محاسبات در اواسط ماه مارس سال ۲۰۱۶ به این نتیجه رسیدند که حداقل ۴.۶۶ میلیارد صفحات وب آنلاین تا آن تاریخ وجود داشته است. با این وجود این محاسبات تنها وب قابل جستجو را پوشش می دهد.

اینترنت چه مقدار اطلاعات را نگه می دارد؟ مارتین هیلبرت، استاد ارتباطات در دانشگاه کالیفرنیا گفت در پاسخ به این سوال ۳ مورد هست که باید در نظر گرفته شود.

“اینترنت، اطلاعات را ذخیره می کند، اینترنت اطلاعات را مخابره می کند و اینترنت اطلاعات را محاسبه می کند. ظرفیت مخابره ی اینترنت را می توان از این طریق که چه مقدار اطلاعات را می تواند انتقال دهد و یا اینکه چه مقدار اطلاعات در یک زمان مشخص منتقل می شود، اندازه گیری کرد.”

محققان در سال ۲۰۱۴ در مجله ی Supercomputing Frontiers and Innovations نتایج مطالعات خود در این زمینه را منتشر کردند. نتایج این مطالعات، ظرفیت ذخیره سازی اینترنت را ۱۰ به توان ۲۴ بایت یا ۱ میلیون اگزابایت برآورد کردند. یک بایت یک واحد داده با ۸ بیت است و با یک کاراکتر تک در یکی از کلماتی که هم اکنون می خوانید برابر است. یک اگزابایت هم معادل یک میلیارد میلیارد بایت است.

یکی از راه های تخمین ظرفیت ارتباطی در اینترنت، اندازه گیری ترافیک موجود در آن است. با توجه به سیسکو، اینترنت در حال حاضر در “عصر زتابایت” قرار دارد. یک زتابایت هم معادل ۱۰۰۰ اگزابایت است. ترافیک جهانی اینترنت تا پایان سال ۲۰۱۶ به ۱.۱ زتابایت در سال خواهد رسید و انتظار می رود تا سال ۲۰۱۹ این رقم ۲ زتابایت در سال را هم رد کند.

اگر بخواهیم این اعداد و ارقام را ملموس کنیم باید بگوییم که یک زتابایت معادل ۳۶ هزار سال ویدئوی با کیفیت بالاست و به عبارت دیگر معادل ۳۱۷۷ بار پخش کاتالوگ کامل نتفلیکس است.

هیلبرت و همکارانش در سال ۲۰۱۱ مقاله ای منتشر کردند که در آن ظرفیت ارتباطات اینترنت را ۱۲^۱۰×۳ کیلوبیت در ثانیه تخمین زدند. این تخمین بر اساس ظرفیت سخت افزاری بود، نه بر اساس اینکه چه مقدار اطلاعات در هر لحظه منتقل می شود.

در یک مطالعه ی نامتعارف، یک هکر ناشناس اندازه ی اینترنت را با شمارش تعداد آی پی هایی (پروتکل های اینترنت) که استفاده می شدند، اندازه گیری کرد. هر دستگاه آنلاینی حداقل یک آدرس آی پی دارد. با توجه به این تخمینی که این هکر زده است، ۱.۳ میلیارد آدرس آی پی مورد استفاده در سال ۲۰۱۲ وجود داشته است.

اینترنت تا حد زیادی چشم انداز اطلاعات را تغییر داد. در سال ۲۰۰۰ قبل از اینکه استفاده از اینترنت همه گیر شود، ظرفیت مخابراتی به صورت بهینه ۲.۲ اگزابایت بود. در سال ۲۰۰۷ این تعداد به ۶۵ رسید. این ظرفیت شامل شبکه های تلفنی و تماس های صوتی و همچنین دسترسی به مخزن اطلاعاتی عظیم اینترنت می شود. با این وجود، هم اکنون ترافیک داده ها ی شبکه های تلفن همراه از ترافیک صوتی سال ۲۰۰۷ پیشی گرفته است.

وسعت فیزیکی اینترنت

اگر با بیت و بایت ارتباط برقرار نمی کنید و تاحدودی انتزاعی به نظر می رسد نگران نباشید چراکه در سال ۲۰۱۵ محققان تلاش کردند که اندازه ی اینترنت را به زبان فیزیکی بیان کنند.  محققان تخمین زده اند که برای چاپ کل وب، باید ۲ درصد از جنگل آمازون را برای ایجاد کاغذ مورد نیاز استفاده کنند. در این مطالعه فرضیات زیادی در نظر گرفته شده است به طور مثال مقدار کاغذی که برای هر صفحه ی وب متوسطی نیاز است، ۳۰ صفحه کاغذ A4 است. با این فرض، برای چاپ یک هارد کپی از متن موجود در اینترنت به ۱۱^۱۰×۱.۳۶ کاغذ نیاز است. به گزارش یک خبرنگار هم با توجه به تعداد صفحات وب موجود در جهان، برای چاپ تمامی اطلاعات موجود در جهان به ۳۰۵.۵ میلیارد صفحه کاغذ نیاز است.

البته لازم به ذکر است که این مقادیری که ذکر شد فقط داده های متنی را شامل می شود. با توجه به تحقیقات سیسکو، در سال ۲۰۱۵، حدود ۸۰۰۰ پتابایت در ماه از ترافیک آی پی به ویدئو اختصاص داشته است و حدود ۳۰۰۰ پتابایت در ماه برای وب، ایمیل و انتقال داده بوده است (۱ پتابایت معادل ۱ میلیون گیگابایت است).

هیلبرت و همکارانش نتایج تحقیقات خود را تصویرسازی کردند. در مقاله ای که در سال ۲۰۱۱ منتشر کردند ظرفیت اطلاعات آنالوگ و دیجیتال جهان را ۲۹۵ اگزابایت اعلام کردند. برای ذخیره ی ۲۹۵ اگزابایت بر روی سی دی رام ها لازم است آنها را در فاصله ی ۳۸۴۴۰۰ کیلومتری زمین تا ماه، یکباربر روی هم قرار داده و سپس یک چهارم این فاصله ی زمین تا ماه را بازگردیم که این فاصله در مجموع به ۴۸۰۵۹۰ کیلومتر می رسد.

هیلبرت گفت: در حالیکه ظرفیت ذخیره سازی جهان هر سه سال دوبرابر می شود،ظرفیت محاسباتی جهان هر یک سال و نیم دوبرابر می شود. در سال ۲۰۱۱، انسان قادر بود با همه ی کامپیوترهایش ۱۸^۱۰×۶.۴ دستورالعمل در ثانیه را انجام دهد که این مقدار شبیه به تعداد تکانه های عصبی در هر ثانیه در مغز انسان است. ۵ سال بعد، قدرت محاسباتی تا حدی افزایش یافت که به حدود ۸ مغز انسان تشبیه شده است.

به گفته ی هیلبرت گسترش قدرت محاسباتی تنها چیزی است که انفجاری در داده ی آنلاین ایجاد می کند. به گفته ی او ما قصد داریم از عصر اطلاعات به عصر دانش نقل مکان کنیم.

.

با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.

.

منبع: livescience


عصر تکنولوژی، تکرا

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر