مهم ترین اخبار روز تکنولوژی ایران در ایراتک. در ایراتک امروز خواهید خواند:
• افزایش 4 برابری قیمت خط تلفن ثابت و 50 درصدی نرخ مکالمه
• اینترنت نامحدود سقفدار شد
• پیگیری مشکلات بیمه و مالیات بخش خصوصی صنعت ICT
• نمایندگان بخش خصوصی از وزیر ICT چه خواستند؟
• توضیح وزیر ارتباطات دربارهی حملات هکری اخیر
.
افزایش 4 برابری قیمت خط تلفن ثابت و 50 درصدی نرخ مکالمه/ ردیف جدید حداقل کارکرد الزامی
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبهای افزایش 400 درصدی قیمت خرید یک خط تلفن ثابت به ۲۰۰ هزار تومان، افزایش 50 درصدی نرخ مکالمه داخل شهری و اضافه شدن ردیفی برای حداقل کارکرد اعلامی را به تصویب رساند.
با مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، برای تلفن ثابت در روستاها حداقل کارکرد 200 دقیقه مکالمه معادل 900 ریال و برای شهرها حداقل کارکرد 330 دقیقه مکالمه معادل 14850 ریال در نظر گرفته شده است و به این ترتیب حتی اگر مشترکان کمتر از این میزان از خطوط استفاده کنند، ملزم به پرداخت هزینه این دقیقهها هستند.
همچنین هزینه مکالمه داخل شهری از 30 ریال به 45 ریال افزایش یافت.
علاوه بر این، قیمت ثبت نام هر خط تلفن ثابت نیز از 50 هزار تومان به 200 هزار تومان افزایش یافت که به صورت پرداخت 100 هزار تومان در ابتدا و باقی در 36 قسط است.
اجرای این مصوبه با تأیید مراجع ذیصلاح خواهد بود که شاید تا پایان این ماه به جمع بندی نهایی برسد.
.
اینترنت نامحدود سقفدار شد/ تفکیک قیمت مصرف داخلی از خارجی
عضو دبیرخانه شرکتهای PAP گفت: در مدل جدید سرویس اینترنت نامحدود، سقف مصرف منصفانه و تفکیک پهنای باند داخلی از خارجی لحاظ شد.
از تغییر مدل سرویس اینترنت نامحدود با تصمیم کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد.
عضو دبیرخانه شرکتهای PAP افزود: در مدل جدید برای اینترنت نامحدود، با تعیین سقف مصرف منصفانه، حداکثر دانلود محدود میشود.
وی گفت: همچنین در مدل جدید، پهنای باند مصرفی کاربر به دو بخش پهنای باند داخلی و پهنای باند خارجی تفکیک میشود که دارای هزینه متفاوت و سقف مصرف متفاوت است و قابلیت تبدیل به یکدیگر را نیز دارند.
یوسفی زاده تصریح کرد: اعمال این روش، نیازمند تغییرات فنی است که پس از ابلاغ، با به احتمال زیاد مهلت شش ماهه یا یک ساله ای برای تبدیل روشهای فعلی به روش جدید به شرکتها ارائه خواهد شد.
عضو دبیرخانه شرکتهای PAP یادآور شد: روش جدید پس از ابلاغ رگولاتوری توسط شرکت های اینترنتی اجرایی خواهد شد.
پیش از این نایب رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در گفت وگو با فارس از برنامه اصلاح تعرفه اینترنت نامحدود خبر داده بود.
به گفته علی توسلی، تعرفه اینترنت نامحدود در ایران گران است و باید ارزانتر شود.
وی توضیح داده بود: برداشت از اینترنت نامحدود در ایران «هر چه خواستی دانلود کن» است که برای شرکت توجیه ندارد و برای مصرف کننده نیز گران است. در حالی که در اغلب مدل های جهانی و در کشورهای اروپایی و آمریکایی اینترنت نامحدود برای مثال سرویس 100 گیگ ماهانه با سرعت 20 مگ است.
توسلی گفته بود: در نبود تعرفه مشخص درباره اینترنت نامحدود شاهد دامپینگ مخابرات در این بخش هستیم.
.
پیگیری مشکلات بیمه و مالیات بخش خصوصی صنعت ICT
وزیر ارتباطات از پیگیری مشکلات مربوط به بیمه و مالیات بخش خصوصی خبر داد.
محمود واعظی شب گذشته در دیدار با نمایندگان بخش خصوصی به پاسخگویی به برخی نکات آنها پرداخته و خاطر نشان کرد: برخی از مشکلات به دولت مربوط شده و برخی از آنها به گونهای است که حتی خود دولت هم به دنبال حل آنهاست.
وی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی اظهار کرد: اکنون بانکها به نوعی رقیب بخش خصوصی شدهاند و به جای اینکه به وامدهی به شرکتهای خصوصی بپردازند، شرکتهای هلدینگی خاص خود را راهاندازی میکنند که این اقدام درستی نیست، اما ما تنها میتوانیم به آنها توصیه کنیم از چنین اقدامی بپرهیزند.
وزیر ارتباطات همچنین عنوان کرد: نکته دیگر آنکه باید توجه داشته باشیم در هر صورت آینده صنعت ICT به سمت کاهش درآمد مکالمات و افزایش استفاده از خدمات مختلف اینترنتی است برهمین اساس اپراتورهای موبایل هم باید در این حوزه چارهاندیشی کرده و به سمتی که تمام دنیا در حرکت است بروند.
واعظی با اشاره به زیرساختهایی که طی دولت یازدهم ایجاد شده، گفت: در این سالها دولت هم با مشکلاتی مواجه بود و با توجه به قیمت نفت و بحث یارانه و پرداخت حقوق کارمندان دولت خود با مشکلاتی مواجه بوده، اما به هر صورت در این مدت و به خصوص در سال گذشته سرمایهگذاریها در این حوزه حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در ارتباط با مشکلات بیمه و مالیات فعالان بخش خصوصی نیز متذکر شد: خوشحال میشویم اگر بتوانیم در این حوزه کمک کنیم به همین دلیل اگر این شرکتها مستندات خود را ارائه کنند با آقایان طیبنیا و ربیعی صحبت خواهیم کرد تا در حوزه مالیات آنچه حق دولت است پرداخت شود، اما رقم این بخش قابل قبول باشد.
وزیر ارتباطات در ادامه با تاکید مجدد بر لزوم فعالیت مناسب بانکها در عرصه ارائهی وام عنوان کرد: ما بارها به بانکها هشدار دادهایم هیچگاه بخش خصوصی در هیچ کجای دنیا کل سرمایه کار را نمیآورد و بخش قابل توجهی از این سرمایه از طریق وامهای بانکی تشکیل میشود، اما اکنون تمام بانکها به راهاندازی شرکتهای مختلف اقدام کرده و به شکل ضربدری به شرکتهای یکدیگر وام میدهند که البته رییس جمهوری هم بارها تاکید کرده که باید جلوی این اقدام گرفته شود.
واعظی همچنین به ارائهی توضیحاتی دربارهی وام وجوه اداره شده پرداخت و گفت: در این حوزه تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار بیش از ۲۰۰ شرکت قرار گرفته است که البته در این حوزه کار کارشناسی فعالان صنفی را قبول داریم و امیدواریم آنها امانتدارانه در این عرصه وارد عمل شوند.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود هم به بحث شکاف دیجیتالی اشاره کرد و افزود: از نظر ما فعالیت ۹۵ درصد مردم در فضای مجازی درست بوده و تنها اقلیتی چهار تا پنج درصدی از این فضا استفاده نامناسب دارند که ما البته موافق این موضوع نیستیم که ابزاری فراهم کنیم که این درصد اندک به استفاده نادرست خود ادامه دهند، برهمین اساس باید به گونهای اقدام کنیم که فضای مجازی پاکتر باشد.
وزیر ارتباطات همچنین یادآور شد: برهمین اساس با قوه قضاییه نیز مذاکراتی داشتهایم و از آنها خواستهایم که به بخش خصوصی و افرادی که در این حوزه سرمایهگذاری میکنند اعتماد بیشتری داشته باشند، چرا که اگر سایت این افراد به مدت ۲۴ یا ۴۸ ساعت خاموش شود، برای آنها مشکلات متعددی پیش خواهد آمد.
.
نمایندگان بخش خصوصی از وزیر ICT چه خواستند؟
دیدار وزیر ارتباطات با نمایندگان بخش خصوصی در شرایطی برگزار شد که به نظر میرسید نمایندگان این بخش کمتر به بیان دغدغههای تخصصی خود پرداخته و تنها به برخی کلیگوییها اکتفا کردند.
برخی نمایندگان بخش خصوصی شامگاه روز گذشته میهمان وزیر ارتباطات شدند تا به صحبتهای رو در رو با محمود واعظی بپردازند.
ناصرعلی سعادت – رییس سازمان نظام صنفی رایانهای – در صحبتهای خود اشارهای به وام وجوه اداره شده داشت و خطاب به وزیر ارتباطات گفت: اگر در این زمینه از وزارت ارتباطات تشکر کنیم ممکن است همکاران ما انتقاداتی داشته باشند به هر صورت ما در سازمان نظام صنفی کارگروههایی را ایجاد کردهایم تا براین حوزه کار کارشناسی صورت بگیرد.
وی همچنین از آمادگی سازمان نظام صنفی رایانهای برای همکاری در حوزههای مختلفی مانند امنیت و سختافزار و غیره یاد کرد و افزود: در این حوزهها نیز کمیتههایی در سازمان نظام صنفی مشغول فعالیت هستند.
سعادت همچنین به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: در بخشهای مختلفی که قرار است بودجهگذاری صورت بگیرد، لازم است بخش خصوصی را نیز به عنوان پیمانکار ندیده و آن را به عنوان سرمایهگذار در نظر بگیریم، اما اگر نگاه بر این باشد که دولت خود آن را به انجام برساند، قطعا اتفاق جالبی رخ نخواهد داد.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای در پایان گفت: لازم است در فعالیتهای اقتصادی حوزههای مختلف اطمینان و امنیت کافی وجود داشته باشد و بخش خصوصی بتواند سرمایه خود را وارد بازار کند و برهمین اساس هم در هر کجا رگولاتور فعال بوده و درست عمل کرده بخش خصوصی وارد گود شده است.
.
به جای تعریف از خود از مشکلات بگویید
امیرحسین سعیدی – دیگر فعال بخش خصوصی – در این مراسم به صحبتی کوتاه پرداخته و متذکر شد: معمولا در صحبتهایی که صورت میگیرد نمایندگان دولتهای مختلف از اقدامات مثبت خود میگویند، اما بهتر آن است که دولتها به جای تعریف از مشکلاتشان بگویند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به حوزه ICT و تاثیر این بخش در شفافیت اقتصادی و کاهش فسادها اظهار کرد: در چنین بحثهایی بحث آبرو نظام تعریف میشود، اما متاسفانه دولت گاهی به دلیل بالابودن هزینهها ممکن است برخی پروژهها را به انجام نرساند، در صورتی که در فضای مناسب بخش خصوصی میتواند به این عرصه ورود کرده و به شدت از هزینههای دولت بکاهد.
.
رد پای شبهدولتیها
بیدآبادی دیگر فعال خصوصی حاضر در این جلسه به وجود شرکتهای شبهدولتی در مناقصات پروژهها اشاره کرد و این موضوع را از جمله مشکلات برشمرد.
وی همچنین از عدم آمادگی سیستم بانکی برای ارائهی تسهیلات به فعالان عرصه ICT یاد کرد و گفت: حتی اگر در این حوزه وامی هم داده شود سود آن بسیار بالا خواهد بود.
این فعال بخش خصوصی کمبود نیروهای متخصص را نیز از دیگر دغدغههای این حوزه برشمرد و ادامه داد: حتی زمانی که نیروهای انسانی با مهارت بالا تربیت میشوند، این افراد با درآمدهای بیشتر توسط شرکتهای شبهدولتی جذب میشوند.
بیدآبادی در پایان صحبتهای خود با اشاره به آمارهای اعلام شده مبنی بر ضریب نفوذ ۴۷ درصد اینترنت متذکر شد: البته باید به بحث شکاف دیجیتالی توجه داشت که اکنون بسیاری از این افراد دانش کافی برای استفاده از اینترنت را ندارند.
.
۹۰ درصد مشکلات تکراری است
محمدی دیگر نماینده بخش خصوصی درابتدای صحبتهای خود با اشاره به اینکه معمولا ۹۰ درصد مشکلاتی که بیان میشوند تکراری بوده و راهحل آنها مشخص است، گفت: طی سالهای گذشته یک فرصت طلایی در این عرصه ایجاد شده و نسل جدیدی در حوزه استارتاپها وارد عرصه شدهاند که بدون حمایت خوب پیش میروند.
وی ادامه داد: چنین فرصتهایی فقط در کشورهایی مانند ایران و در برخی مقاطع زمانی رخ میدهد که باید قدر آن را دانست تا این شرکتها رشد چند برابری داشته باشند.
محمدی همچنین متذکر شد: اگر در این حوزهها مانند کشورهای دیگر برای شرکتهای موفق معافیتهایی در نظر گرفته شود این شرکتها میتوانند به عنوان سمبل موفقیت پیش رفته و سایر شرکتها هم برای ادامهی مسیر به فعالیت آنها توجه کند. بدین ترتیب همه چیز به شکل اتوماتیک پیش خواهد رفت، اما مشکل آن است ما شرکتهای بزرگ و موفق در حوزه ICT نداریم.
این نماینده بخش خصوصی ادامه داد: برای رسیدن به این نقطه نیاز به حمایت نیست و شاید تنها کاستن از نگرانیهای فعالان این بخش پاسخگو باشد، چرا که اکنون برخی کسبوکارها در این فضا خوب فعالیت میکنند و در سال رشد درآمدی بیش از ۱۰۰ درصد دارند، اما ممکن است در طول روز دو بار تصمیم جدی بگیرند که فعالیت خود را متوقف کنند.
وی در ادامه با اشاره به موضوعاتی مانند مالیات بر کارشناسی نادرست مبالغ درخواستی به عنوان مالیات اظهار کرد: گاهی ممکن است در این بخش بررسیهای کارشناسانه لطماتی زیادی وارد کرده و درآمد شرکتها ۱۰ تا ۲۰ برابر خلاف واقعیت و نه خلاف اظهارنامه تکمیل شده توسط شرکتها ارزیابی شود.
محمدی همچنین به بحث توافقات هستهای و ورود سرمایهگذاری خارجی اشاره کرد و بر لزوم توجه کافی بر این بخش یاد کرد.
.
نیاز جدی به تحریک تقاضا
رحمتی دیگر نماینده بخش خصوصی هم در این جلسه با اشاره به رکود موجود در این عرصه اظهار کرد: به شدت نیاز به تحریک مثبت تقاضا داریم به عبارت دیگر اکنون در حوزه ICT کشور اقداماتی صورت گرفته تا زیرساختهایی فراهم شده است، اما در عمل تحرک کافی در حوزه اجرایی شدن رخ نداده و تمهیدات لازم در این عرصه اندیشیده نشده است.
وی با اشاره به لزوم بهرهگیری از تجارب کشورهای پیشرفته در این عرصه عنوان کرد: اکنون مسائلی مانند بیمه و مالیات امان شرکتها را بریده و مشکلات متعددی برای آنها ایجاد کرده است.
ربیعی – رییس پژوهشگاه ICT دانشگاه شریف – نیز در این جلسه در صحبتی کوتاه عنوان کرد: دانشگاه محلی برای کسب دانش است و نه مهارت به همین دلیل نباید انتظار داشت که نیروهای دارای مهارت در حوزه ICT از دانشگاه خارج شوند، چرا که این نیروها در دانشگاه دانش لازم را میآموزند تا بتوانند در اسرع وقت مهارتهای مربوطه را به دست آورند.
وی همچنین از آمادگی با این دانشگاه برای همکاری با شرکت های مختلف در زمینهی تربیت نیروهای متخصص خبر داد.
.
توضیح وزیر ارتباطات دربارهی حملات هکری اخیر
وزیر ارتباطات در خصوص ورود نکردن این وزارتخانه در بحث هک سایتهای دولتی تاکید کرد: فعالیت در این حوزهها به شکل اعلامی نبوده بلکه اعمالی است.
محمود واعظی شب گذشته در حاشیه مراسم افطاری بخش خصوصی در جمع تعدادی از خبرنگاران حاضر شده و به سوالات آنها پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص ورود نکردن وزارت ارتباطات و فناوی اطلاعات به بحث هک سایتهای دولتی توضیح داد: این موضوع اصلا موضوع تبلیغاتی نیست تا زمانی که حملهای رخ میدهد باید شما به جای آنکه مرتب صحبت کنید به برنامهریزی بپردازید تا بدانیم چگونه عمل کنیم.
وزیر ارتباطات اظهار کرد: در این میان عدهای به طور مرتب در این خصوص مصاحبههایی میکردند که به شخصه با این برخورد موافق نیستم.
واعظی ادامه داد: از همان روزهای اول که چنین تهاجمهایی صورت گرفت با محوریت مرکز ملی فضای مجازی جلسات متعددی تشکیل شده و با نمایندگانی از مراکز ماهر و امنیت سازمان فناوری اطلاعات، نیروی انتظامی، پلیس فتا و سایر بخشها در این حوزه برنامهریزیهایی صورت گرفت.
وی عنوان کرد: البته باید به این مساله توجه داشت که اقدام در این حوزهها اعلامی نبوده و حالت اعمالی دارد و این طور نیست که در این عرصه آن کس که مصاحبه میکند بیشترین اقدام را انجام داده باشد.
وزیر ارتباطات همچنین خاطر نشان کرد: خوشبختانه در این حملات هیچ اطلاعاتی از سایتها برداشته نشده است.
.
با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.
.
سلام .. این جمله یعنی چی ؟ “فعالیت ۹۵ درصد مردم در فضای مجازی درست بوده و تنها اقلیتی چهار تا پنج درصدی از این فضا استفاده نامناسب دارند ” یعنی این ولنگاری که مقام معظم رهبری میفرمایند هیچ ؟!