;
coinex

ایلان ماسک از طرح تونل لس آنجلس رونمایی کرد

ایلان ماسک از طرحش برای حفر تونل لس آنجلس رونمایی کرد

ایلان ماسک کارآفرین و مدیر عامل شرکت های اسپیس ایکس و تسلا، قصد ساخت شبکه پیچیده ای از جاده های زیر زمینی را در اعماق شلوغ ترین و پر ترافیک ترین شهر آمریکا دارد. شاید این طرح در مقایسه با استعمار مریخ و یا تبدیل انسان به سایبورگ، چندان ایده دیوانه کننده ای به حساب نیاید؛ اما در نوع خودش ایده جاه طلبانه ای محسوب می شود.

ایلان ماسک ماه دسامبر (آذر)، در توییتی اعلام کرده بود: “رانندگی کلافه ام می کند. قصد دارم تونلی حفر کنم!”

ایلان ماسک حتی نام شرکت سازنده تونل را بورینگ کمپانی (Boring Company، شرکت کلافه!) گذاشته است. در ابتدا، تصور می شد، این گفته ماسک، شوخی بیش نباشد؛ اما ماسک واقعا قصد حفر تونلی در لس آنجلس را دارد. حال ماسک طی سخنرانی روز جمعه خود در کنفرانس تد، ویدیو مفهومی از طرح حفر تونل بورینگ کمپانی را به نمایش گذاشت. بورینگ کمپانی شرکتی است که بنیان گذار شرکت های اسپیس ایکس و تسلا اواخر سال 2016 در آن سرمایه گذاری کرده است.

اولین دستگاه حفر تونل بورینگ کمپانی پنجشنبه هفته گذشته در مقر اسپیس ایکس به نمایش گذاشته شد، اما در این ویدئو مفهومی آینده نگرانه، طرح عجیب و جاه طلبانه شرکت را مشاهده می کنیم. در این ویدئو، خودروی تسلا را مشاهده می کنیم که توسط آسانسوری آینده نگرانه به جاده ای زیر زمینی انتقال داده می شود.

بی گمان ایلان ماسک مردی است که آینده را رغم خواهد زد، قطعا در این مورد بحثی وجود ندارد، اما تا چه حد؟ آیا ایده ساخت تونلی برای جلوگیری از ترافیک سنگین لس آنجلس عملی است؟

در این ویدئو مفهومی آینده نگرانه، طرح عجیب و جاه طلبانه شرکت را مشاهده می کنیم

بسیاری کارشناسان و متخصصان، از طرح او انتقاد کرده اند. دیوید لوینسون، مهندس حمل و نقلی از دانشگاه مینه سوتا، گفت: “اگر او بخواهد چنین تونلی در زمین های متعلق به خودش بسازد، قدرت بیشتری خواهد داشت. اما ساخت تونلی در زمین های عمومی (دولتی) با وجود مراحل خسته کننده و پیشرفت کند زیر ساخت های مورد نیاز دشوار خواهد بود.”

در واقع اگر ایلان ماسک تصمیم به ساخت تونلی برای عموم مردم را دارد، بیش از پیش نا امید خواهد شد. چرا که متخصصان و مهندسن عمران بیش از 20 سال است که به این نتیجه رسیده اند که، احداث بزرگراه ها و تونل ها، وضعیت ترافیک را وخیم تر می کند.

در واقع به نظر متخصصان، ساخت جاده های جدید، وضعیت ترافیک را بهبود خواهد داد، همچنین امکان استفاده از وسایل نقلیه عمومی و کاهش سفرهای غیر ضروری را نیز کاهش خواهد داد. البته اینکه این جاده ها در سال های نخست احداث چنین امکانی را به وجود می آورند، بحثی وجود ندارد؛ اما احتمالا پس از چند سال، وضعیت ترافیک و جاده با رشد جمعیت و مسائل پیرامون آن به حالت سابق بازخواهد گشت.

با این حال، رابرت کرویرو، استاد برنامه ریزی شهری از دانشگاه برکلی، گفت :”بی شک افزایش سریع جاده ها وضعیت ترافیک را بهبود خواهد داد. با این وجود، این (افزایش جاده) منجر به افزایش تصادفات جاده ای و آلودگی هوا می شود.”

لوینسون به طعنه، گفت: “اگر همه افراد از خودروهای تسلا که از برق خورشیدی بهره می برند، استفاده کنند،  گمان می کنم، مسئله آلودگی جزئی خواهد بود.”

حمل و نقل عمومی ممکن است، سرمایه گذاری خوبی باشد، اما مشکلات خاص خودش را هم دارد. چرا که با کاهش بخش کوچکی از خودروهای شهری، باز هم ترافیک وضعیت وخیمی خواهد داشت. در واقع به گفته، لوینسون، این مورد هم نیاز به عوامل اجتماعی دیگری دارد که تاثیر زیادی بر روی ترافیک جاده ای دارند.

.

منبع: inverse

 

 

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر