در آخرین گزارش DeviceAtlas جزئیات بیشتری از پرمصرفترینهای صنعت تلفنهای هوشمند در سه ماهه دوم سال 2017، ذکر شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی این گوشیهای هوشمند بپردازیم.
در این گزارش عنوان شده که اکنون کدام چیپست پردازنده، پردازنده گرافیکی، حافظه رم و اندازه نمایشگر در میان پرمصرفترینهای صنعت تلفنهای هوشمند جای دارند. توجه داشته باشید که تمامی این اطلاعات بر اساس بررسی دهها هزار منبع مختلف به دست آمده و عمدتا نیز مربوط به سه ماهه دوم سال 2017 است؛ البته موارد استثنا نیز در این گزارش وجود دارد.
مطابق انتظار چیپستهای پردازندهی شرکت کوآلکام از پرمصرفترینهای سختافزارها در بین محصولات اندرویدی بوده و از میان آنها اسنپدراگون 410 بیشترین استفاده را در گوشیهای هوشمند اندرویدی به خود اختصاص داده است. جالب اینجاست که چیپست اگزینوس 7420 سامسونگ نیز شانه به شانه چیپست پرمصرف کوآلکام قرار دارد.
همچنین با وجود اینکه تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند این روزها تلاش میکند تا حد امکان از حافظهی رم بیشتری در محصولات خود استفاده کنند اما هنوز میزان 1 تا 2 گیگابایت رم رایجترین مقدار حافظه موقت استفاده شده در تلفنهای همراه محسوب میشود. البته در این گزارش اشاره شده که استفاده از حافظهی رم 0.5 گیگابایتی نیز همچنان بسیار شایع است.
بر اساس این گزارش در زمینه چیپست با اینکه تولیدکنندگانی از جمله سامسونگ، هواوی و مدیاتک در حال پیشرفت هستند اما در عرصهی جهانی کوآلکام همچنان حاکم مطلق بازار است. همانطور که در تصویر زیر نیز میبینید در تمامی کشورهای لیست شده چیپستهای کوآلکام پرمصرفتر از رقبای خود هستند؛ به جز کشور نیجریه که به نظر میرسد محصولات مدیاتک در این کشور بسیار پرطرفدار است. همچنین در برخی کشورها از جمله روسیه، مالزی، کانادا، انگلستان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی چیپستهای سامسونگ رقابت تنگاتنگی با محصولات کوآلکام دارند. اما در بازار آمریکا شرایط متفاوت است و کوآلکام به تنهایی با در اختیار داشتن 30 درصد از سهم بازار کاملا پیشتاز رقابت محسوب میشود و مقام دوم در این کشور متعلق به سامسونگ است که تنها 10 درصد از سهم بازار چیستها را در اختیار دارد.
در مورد چیپست پرمصرف اسنپدراگون 410 نیز باید به چند نکته توجه کرد؛ به عنوان نمونه در حالی که این چیپست یکی از پرمصرفترینهای صنعت تلفنهای هوشمند در کشورهایی از جمله: چند کشور آمریکای جنوبی، هند، لهستان و اسپانیا شناخته شده، اما در آمریکا و انگلستان حتی در میان 5 چیپست پرمصرف بالای جدول نیز جای نمیگیرد، زیرا بازار این دو کشور تقریبا توسط چیپستهای شرکت اپل تسخیر شده است. به عنوان مثال در کشور آمریکا چیپست رده بالا و مشهور کوآلکام اسنپدراگون 820 در جایگاه چهارم قرار دارد و به دنبال آن چیپست اگزینوس 7420 سامسونگ در رده پنجم جای گرفته است؛ جالب اینجاست که در انگلستان چیپستهای اپل تمام رتبههای اول تا چهارم را در اختیار دارند و تنها اگزینوس 7420 سامسونگ موفق شده در رده پنجم جای بگیرد و هیچ خبری از چیپستهای کوآلکام در این میان نیست.
توجه داشته باشید که برتری اپل در برخی از مناطق موجب توزیع ناهمگون برخی دیگر از اطلاعات ذکر شده در این گزارش نیز شده است. به عنوان نمونه حافظهی رم را در نظر بگیرید؛ از آنجایی که محصولات اپل معمولا در مقایسه با پرچمداران اندرویدی میزان حافظهی رم پایینتری دارند، محصولات اپل و برخی از محصولات محبوب اما قدیمیتر سامسونگ مقدار رم 1 تا 2 گیگابایت را در میان پرمصرفترینهای صنعت تلفنهای هوشمند در سه ماهه دوم سال 2017 قرر گرفتهاند. همانطور که نمودارهای زیر نشان میدهند، حافظه رم 4 گیگابایت و بیشتر به صورت خاص در استرالیا، سوئد و آمریکا رایجتر است اما همچنان رمهای 2 گیگابایتی در آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی رایجترین محسوب میشود.
در زمینه سیستمعامل نیز گزارش DeviceAtlas نشان میدهد که تفاوت فاحشی میان اندروید و iOS وجود ندارد؛ البته این بدان معنا نیست که تفاوت معناداری بین این دو سیستمعامل محبوب نیست. بر اساس این گزارش سیستمعامل اندروید با در اختیار داشتن حدود 60 درصد از سهم بازار در مناطق مختلف پیشتاز این رقابت محسوب میشود. جالب اینجاست با بررسی این مقیاس در کشورهای آمریکا، انگلستان و حتی ژاپن میبینیم که میزان استفاده از اندروید به کمتر از 40 درصد کاهش یافته است. نمودار زیر تغییرات استفاده از سیستمعامل اندروید را در بازهی بین سه ماهه سوم 2016 تا سه ماهه دوم 2017 نمایش میدهد.
اما میرسیم به پرمصرفترین دستگاه اندرویدی در سراسر جهان؛ بر اساس گزارش DeviceAtlas این جایگاه به سامسونگ گلکسی اس 7 تعلق دارد و این پرچمدار سال گذشتهی سامسونگ نیز در میان پرمصرفترینهای صنعت تلفنهای هوشمند جای میگیرد.
منبع: androidheadlines