محققان دانشگاه “ساکسس” صفحه لمسی گوشی جدیدی را تولید کردهاند که در آنها از ترکیب نانوسیمهای نقره و گرافن استفاده شده است. این صفحه لمسی جدید، نسبت به نسخههای فعلی، مقاومتر، باکیفیتتر و در عین حال ارزانتر است.
ویژگی قابل توجه این نانوسیمهای نقره و گرافن، دارا بودن قابلیت خم شدن است. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، گوشیهای هوشمند فعلی صفحه لمسی چندان مقاومی ندارند و بیشتر کاربران موبایل، شکستن صفحه لمسی گوشی را تجربه کردهاند. اما اکنون محققان دانشگاه ساکسس یک جایگزین قدرتمند و در عین حال ارزانتر برای این صفحات تولید کردهاند.
ماده اصلی به کار رفته در این صفحات لمسی گرافن است، این ماده ارزشمند با نقره ترکیب شده و مقاومت صفحه را بالا میبرد. جالب است بدانید این صفحه لمسی گوشی جدید، مصرف انرژی کمتری دارند.
صفحات لمسی فعلی، دارای یک لایه اکسید قلع و ایندیوم هستند. این صفحات بسیار سریع میشکنند و گران نیز هستند، حتی صفحاتی که از نقره ساخته شدهاند هم اصلا مقرون به صرفه نیستند. محققان به این نقره، گرافن افزودند که بسیار نتیجه بخش بوده و محصول بهتری تولید کردهاند.
گرافن و گرافین دو ماده مجزا از هم هستند اما به علت خواص مشابه، گاهی به جای هم به کار میروند. گرافن (Graphene) از لانه زنبوری SP2 و گرافین (Graphine) از SP+SP2 هیبریدیزه شده تشکیل میشود.
گرافن یکی از آلوتراپهای کربن است که برای استفاده در دستگاههای الکترونیکی بسیار کاربردی است و نسبت به مس قابلیت رسانایی بیشتری دارد.
فرآیندی که محققان دانشگاه ساسکس دنبال کردند، این بود که فیلمهای فوق العاده نازک گرافن را در آب قار داده و بعد با مهر پلاستیکی این گرافن را روی لایهای از نانوسیمهای نقره فشار دادند که یک ترکیب از نانوسیمهای نقره و گرافن را تشکیل میدهد. اکنون شاید به نظر شما این فرآیند یک روال طولانی و زمانبر باشد، اما اعتقاد پژوهشگران بر این است که این فرایند به دلیل استفاده از غلتکهای هوشمند و دستگاههای تخصصی اسپریکننده، بسیار سریع انجام خواهد شد.
آلن دالتون محقق ارشد این تیم گفته است اضافه کردن گرافن به نانوسیمهای نقره منجر به افزایش میزان رسانایی آنها تا حدود 10 هزار برابر شده، و این به این معنی است که شما با استفاده از بخشی از مقادیر نقرهای که قبلا استفاده میشد، قادرید نتیجه مشابه و یا حتی بهتری را ایجاد کنید که عملکرد آن بهتر و مصرف انرژی آن نیز کمتر است.
متیو لارج یکی دیگر از محققان این پروژه میگوید یکی از مسائل درباره نقره این است که در معرض هوا کدر میشود و ما متوجه شدیم که لایه گرافنی سبب میشود که هجوم مولکولهای هوا به نقره بیاثر شود، و همچنین این فیلمهای گرافنی در صورتی که خم شوند هیچ تغییری در مشخصههای الکترکی آنها ایجاد نمیشود در حالی که نمونههای پیشین با محدودیتهای زیادی در این زمینه مواجه بودند و این ماده جدید راه را برای ساخت دستگاههای کاملا انعطافپذیر هموار میکند.
نتایج این مطالعه در ژورنال علمی Langmuir منتشر شدهاست.
.
منبع: isna