مشکلات پیام رسان های ایرانی نیاز به بررسیهای بیشتری دارد، زیرا این مشکلات فقط مالی نیست. به گفته مدیر یکی از این پیام رسانها، مشکلات مالی فقط 5 درصد مشکلات موجود است.
به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، مدیر یک پیامرسان داخلی در مورد مشکلات پیام رسان های ایرانی سخن گفت و اعلام نمود که چیزی بیش از 95 درصد مشکلاتی که پیام رسانهای بومی با آنها روبه رو هستند، موضوع مالی نیست. وی تاکید نمود که لازم است پیام رسانهای بومی به روز باشند و بتوانند با داشتن امکانات بسیار، باعث رفاه استفاده کنندگان شوند. وی در ادامه صحبتهای خود در مورد مشکلات پیام رسان های ایرانی به مسئله بیاعتمادی نسبت به حریم خصوصی و امنیت پیامرسانهای بومی اشاره نمود.
بررسی مهمترین مشکلات پیام رسان های ایرانی
محمدرسول کاظمی در پاسخ به این سوال که بزرگترین مشکلات پیام رسان های ایرانی چیست و آیا مسائل مالی برای پیام رسانها مشکل ساز شده است، اعلام نمود که مشکلات پیام رسان های ایرانی فقط مالی نیست. به گفته وی مسائل مالی تنها 5 درصد از مشکلات هستند و 95 درصد دیگر مربوط به مشکلات دیگری هستند که هیچ ارتباطی با مسائل مالی ندارند.
وی ادامه داد که آنها در بخش انتقال پیام خود با اپراتورها، دارای مشکل هستند و تاکید نمود که توانایی تسهیل این موارد برای آنها بسیار مهم و با اهمیت است. وی در ادامه صحبتهایش اعلام نمود که برخی از نمایندگان برای رفع فیلتر تلگرام نامه ارسال کردهاند و با وجود اینکه هیچ کدام از آنها در یک پیامرسان بومی عضو نیستند، انتظار دارند که مردم از پیام رسانهای داخلی استفاده کنند. به گفته وی لازم است تا ابتدا از خود شروع کرد و سپس از مردم انتظار داشت.
جزئیات حمایت مالی از پیام رسان های داخلی
به گفته کاظمی حمایت پنج میلیاردی از پیامرسانهای داخلی از سه ماه پیش در دستور کار قرار گرفته است، اما با این وجو، بانک واسطی که قرار بوده است از آنها حمایت کند تاکنون هیچ نامهای به آنها ارسال نکرده است. وی تاکید نمود که بحث حمایت از پیام رسانهای بومی که در رسانهها منتشر میشود با چیزی که در واقعیت وجود دارد کاملا متفاوت است.
وی ادامه داد که حمایت مالی که از طرف بانک قرار است صورت گیرد دارای بهره است و همچنین به سفته و وثیقه بانکی نیز، نیاز دارد. به گفته وی برای دریافت این پنج میلیارد تومان وام که برای حمایت از پیام رسانهای ایرانی در نظر گرفته شده است، بانک شش میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان وثیقه درخواست کرده است. به گفته کاظمی شرکت خصوصی نمیتواند به تنهایی این وثیقه را تامین کند و دولت باید در این زمینه کمک کند. وی همچنین اعلام نمود که با این بازپرداختهای سنگینی که در نظر گرفته شده است، دریافت چنین وامی منطقی نیست.
راهکار پیام رسانهای داخلی برای جذب مخاطب چیست؟
مدیر پیامرسان آیگپ در ادامه صحبتهای خود در مورد مشکلات پیام رسان های ایرانی ، در پاسخ به این سوال که پیام رسانهای بومی چه امتیازی برای جذب مخاطب دارند، اعلام نمود که امکان استفاده از تماس صورتی میتواند یک گزینه مهم باشد. وی همچنین یک سوم شدن تعرفه را گزینه مثبت بعدی دانست که میتواند برای جذب مخاطب بسیار مهم باشد.
به گفته وی مصرف سه گیگابایت اینترنت در یک پیام رسان داخلی برابر با یک گیگابایت در پیام رسان خارجی است که ای مسئله از نظر اقتصادی برای مردم بسیار مناسب خواهد بود. وی همچنین اعلام نمود که افرادی که تجارت و کسب و کاری در تلگرام دارند بهتر است آن را در پیام رسانهای داخلی راهاندازی کنند، زیرا در این صورت دیگر نگرانی در مورد تحریم و یا فیلتر شدن ندارند.
پیام رسانهای داخلی باید جوابگوی نیاز کاربران باشند!
کاظمی در مورد سایر مشکلات پیام رسان های ایرانی سخن گفت و به تجربه کاربری مخاطبان پیامرسانها اشاره کرد. به گفته وی آنها مشکل کاربری دارند. وی ادامه داد که کاربران، پیام رسانهای داخلی را با تلگرام مقایسه میکنند که درست نیست، تلگرام از 10 سال پیش کار خود را آغاز کرده است در حالی که پیام رسانهای داخلی شاید مدت 3 سال باشد که در این زمینه فعالیت میکنند.
وی گفت که تلگرام مولتیاکانت ارائه میدهد و کاربران نیز چنین انتظاری از آنها دارند، گویا کاربران نیز نیازهای خود را به روز کردهاند و لازم است تا برای آنها نیز فکری کرد. وی ادامه داد که تمام پیام رسانهای داخلی این مشکل را دارند.
وی تاکید نمود که به روز بودن پیام رسانهای داخلی مهم است و لازم است امکاناتی را ارائه کنند که کاربران بتوانند در استفاده از این پیام رسانها احساس راحتی و رفاه داشته باشند. وی در ادامه اعلام نمود که آنها در تلاش هستند تا بتوانند با الگو گرفتن از سرویسهای خارجی، نیازهای کاربران را برطرف کنند و خدماتی ارائه دهند که کاربران از آنها راضی باشند.
مشکل بزرگ دیگر ، بی اعتمادی به پیام رسانهای داخلی است!
کاظمی در ادامه به مشکل بیاعتمادی کاربران به استفاده از پیامرسانهای داخلی اشاره نمود و اعلام کرد که این مشکل بی اعتمادی نسبت به حریم خصوصی و امنیت پیامرسانها را، مسئولان ایجاد کردهاند. وی ادامه داد که آنها سعی کردهاند تا با موضوع رمزنگاری و تماس P2P (کاربر به کاربر) و همچنین بدون دخالت سرور این اطمینان را برای کاربران ایجاد کنند که امنیت آنها تامین است. وی همچنین گفت که قرار است تا به زودی قابلیتهای سکرتچت و تماس تصویری نیز اضافه شود که کاملا امن و بدون دخالت سرور خواهد بود که این کار باعث میشود تا مشکل اعتماد نیز حل شود.
مخالفت با فیلتر شبکههای اجتماعی
کاظمی علاوه بر پرداختن به موضوعات و مشکلات پیام رسان های ایرانی ، مخالفت خود را نیز در مورد فیلتر کردن شبکههای اجتماعی و پیامرسانها اعلام نمود. وی ادامه داد که نباید فضا یکجانبه رقابتی باشد زیرا در این صورت پیشرفت محسوس نخواهد بود. به گفته وی آیگپ از سه سال پیش کار خود را آغاز کرده است و تا قبل از اینکه تلگرام فیلتر شود، بازار هدف این پیام رسان اصلا بازار ایران نبوده است و آنها در تلاش بودهاند تا برای خارج از ایران کار کنند.
به گفته وی این پیام رسان حدود ۱۲۰ هزار کاربر داشته است که ۴۰ هزار کاربر آن خارج از ایران بودهاند. حدود ۲۰ هزار آلمانی، ۱۰ هزار از کشورهای مختلف عربی و سایر کشورها. وی ادامه داد که آنها شدیدا مخالف فیلتر تلگرام بودهاند اما بعد از اختلال و فیلتر تلگرام، مردم به سمت استفاده از همه پیامرسانها رفتهاند و آنها نیز بدون اینکه هیچ تبلیغاتی انجام داده باشند توانستهاند نیم میلیون کاربر فعال داشته باشند.
وی ادامه داد که رشد کاربران آنها هر روز سریعتر میشود و اگر این روال ادامه پیدا میکرد رشد سریعتری نیز داشتند. به گفته وی کاربران پیامرسانهای داخلی به بقیه افراد نیز پیشنهاد میدهند و باعث میشود تا تعداد کاربران به همین صورت افزایش یابد. وی تاکید نمود که در زمان فیلتر تلگرام، تعداد کاربران آنها روزانه، 30 تا 40 هزار افزایش پیدا میکرد که البته اکنون به 20 هزار کاربر جدید در روز رسیده است. یعنی به گفته کاظمی بعد از فیلتر نیز روند افزایش کاربران آنها کاهش پیدا نکرده است.
آیا پیام رسانهای ایرانی کاربر خارجی هم دارند؟
مدیر پیام رسان آی گپ اعلام نمود که آنها تعداد زیادی نیز کاربر غیر ایرانی دارند و ادامه داد که آیگپ در داخل ایران تولید شده، اما بومی نیست. به گفته وی آنها این پیام رسان را تولید کردهاند تا در کل دنیا کار کند. وی همچین اعلام نمود که آنها تبلیغات زیادی در این زمینه نداشتهاند. وی ادامه داد که آنها یک شرکت برنامهنویسی هستند که در کنار سایر پروژههای برنامهنویسی که برای سایر شرکتها انجام میدهند، کسب درآمد میکنند و پروژه آیگپ را نیز راهاندازی کردهاند.
کاظمی تاکید نمود که شرکت آنها کاملا خصوصی است، و ادامه داد که تا سه ماه پیش دولت هیچگونه اطلاعی از وجود شرکت آنها نداشته است. به گفته وی آنها با مصوبه شورای عالی فضای مجازی که پیامرسانهای داخلی آنالیز شده بودند، در لیست پیامرسانها قرار گرفتهاند.
وی اعلام نمود که پیام رسان آی گپ از زمان فیلتر تلگرام تاکنون چندید بهروزرسانی بر اساس نیاز کاربران داشته است و ادامه داد که در این مدت که کاربران ایرانی در یک پیامرسان ایرانی فعالیت میکنند، قصد دارند تا نیازهای آنها را برطرف کنند. وی ادامه داد که بسته به نوع نوشتار و ساختار اصلی برنامهها، برنامهنویسی آنها از سمت سرور و از نظر ساختاری، خطی است.
یعنی به گفته وی با آنها قادرند تا با افزایش سرور و تجهیزات، تا ۴۰ میلیون کاربر را هم پوشش دهند. البته وی اعلام نمود که اکنون قادر نیستند تا این تعداد کاربر را پوشش دهند، اما در صورت تهیه کردن سخت افزار مورد نیاز، تمام کاربران قادر خواهند بود تا از این پیام رسان استفاده کنند و از این جهت مشکل فنی نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید :
- بررسی وضعیت پیام رسان های بومی و لزوم حمایت از آنها
- کدام دستگاهها مسئولیت حمایت از پیام رسان های بومی را برعهده دارند؟
- مهم ترین مشکل پیام رسان های داخلی چیست؟ اعتماد، امنیت
.