چاپ قرنیه چشم انسان با چاپگر سه بعدی امکان پذیر شد. محققان برای اولین بار توانستند از طریق چاپگر سه بعدی و سلول های بنیادین، قرنیه چشم انسان را چاپ کنند.
به گزارش تکراتو، تلاش محققان برای چاپ قرنیه چشم انسان توسط چاپگر سه بعدی فعلا در مرحله طراحی اولیه قرار دارد. سلول های بنیادین قرنیه و ترکیبات طبیعی با هم آمیخته شده اند تا یک جوهر زیستی برای چاپ ساخته شود.
چاپ قرنیه چشم انسان با چاپگر سه بعدی
قرنیه که خارجی ترین لایه ی چشم انسان است نقشی مهم در کنترل و تمرکز نور ورودی به چشم و تعیین قدرت بینایی چشم دارد. محققان این پروژه اعلام کرده اند که می توان از این روش در آینده برای تضمین وجود ذخایر نامحدود از قرنیه های انسانی استفاده کرد.
در این پژوهش از سلول های بنیادینی استفاده شده که از قرنیه یک اهدا کنندهی سالم استخراج شده است. در مرحله بعد این سلول های بنیادین با آلژینات (ماده ای که از آن دندان مصنوعی ساخته می شود) و کلاژن(اصلی ترین پروتئین ساختاری موجود در پوست) ترکیب شده اند تا ماده ژل مانندی تولید شود.
در ادامه محققان شکل قرنیه انسان را با یک پرینتر زیستی سه بعدی ارزان قیمت، چاپ کردند. این فرایند کمتر از ۱۰ دقیقه طول کشید و طی آن سلول های بنیادین رشد کردند.
چی کانون که استاد دانشگاه نیوکاسل و رهبر این تحقیق است در مورد چاپ قرنیه چشم انسان توسط این چاپگر اعلام نمود که این ژل ساخته شده ترکیبی از آلژینات و کلاژن است که هنگام تولید ماده سلول های بنیادین را زنده نگه داشته است. میزان سختی این ماده به اندازه ای است که بتواند شکل خود را حفظ کند و همچنین به اندازه ای نرم باشد که درون دماغه پرینتر سه بعدی جا بگیرد.
بنابراین با کمک این فناوری می توان قرنیه هایی با اشکال و سایزهای مختلف و براساس نیاز بیمار چاپ کرد. البته برای رسیدن به این مرحله به آزمایشات بیشتری نیاز است و چند سال هم زمان لازم است تا این فناوری به جای پیوند استفاده شود و بتواند جا باز کند.
.
آیا در زمینه ای تخصص و تجربه کافی را دارید؟ دانش خود را با کاربران تکراتو به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.