;
coinex

آیا پایتخت ایران تغییر خواهد کرد؟

انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور امروز در جلسه شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران به ریاست جهانگیری برگزار شد.

به گزارش تکراتو، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در این جلسه به مشکلات و مسائل تهران و شهرهای اطراف آن اشاره کرد و اعلام نمود که حدود یک چهارم جمعیت کشور در تهران بزرگ ساکن هستند و نمی‌توان نسبت به این موضوع و مشکلات آن بی توجه بود.

بررسی موضوع انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور

معاون اول رئیس جمهوری بر ساماندهی وضعیت فعلی تهران تاکید کرد و اعلام نمود که این مشکلات نیازمند مدیریت جامع و یکپارچه است. به گفته وی باید تدابیر و راهکارهایی برای حل مشکلات حمل و نقل تهران و شهرهای اطراف در نظر گرفته شود.

موضوع انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور

وی در مورد تکلیف قانونی برای انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور به خارج از تهران نیز سخن گفت و تصریح کرد که حتی اگر انتقال پایتخت و مرکز سیاسی و اداری کشور به خارج از تهران انجام شود، باز هم از اهمیت و جایگاه تهران کاسته نخواهد شد و حل مشکلات این شهر در دستور کار خواهد بود.

جهانگیری مدیریت شهر بزرگی مانند تهران را در شرایط بحرانی یاد آور شد و تاکید کرد که مدیریت تهران در شرایط بحران احتمالی یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم مسئولان کشور است، بنابراین نمی‌توان نسبت به ساماندهی منطقه شهری تهران صرف نظر از اینکه اساساً پایتخت اداری و سیاسی کشور به مکان دیگری منتقل بشود یا نشود، بی تفاوت بود.

در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، نیرو، اطلاعات، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، شهردار تهران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و برخی نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، نماینده وزارت راه و شهرسازی گزارشی از مطالعات انجام شده در خصوص طرح ساماندهی منطقه شهری تهران-کرج ارائه کرد.

وی برای وضع کنونی تهران بزرگ و شبکه سکونت‌گاه‌های شهری و روستایی این منطقه، پیشنهاداتی را جهت ساماندهی تهران و برون رفت از مشکلات فعلی این ابرشهر مطرح کرد.

انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور

انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور دومین دستور جلسه مطرح شده در این نشست بود که گزارش‌هایی از سوی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و نیز نماینده وزارت راه و شهرسازی ارائه شد و موضوع انتقال پایتخت اداری و سیاسی کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

نتایج جلسه انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور

در این جلسه مقرر شد وزارت راه و شهرسازی با استفاده از نظرات و دیدگاه‌های صاحب نظران دانشگاه، دستگاه‌های ذی‌ربط و تجربیات سایر کشورها ظرف شش ماه مطالعه و پژوهشی جامع و دقیق در خصوص امکان سنجی انتقال پایتخت اداری و سیاسی کشور تدوین و آن را به دولت ارائه دهد.

.

منبع: isna

آیا در زمینه ای تخصص و تجربه کافی را دارید؟ دانش خود را با کاربران تکراتو به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر