;
coinex

فیلترینگ کسب و کارهای آنلاین مانند حکم اعدام است؛ در جلسه تشکل‌های حوزه IT مطرح شد

فیلترینگ کسب و کارهای آنلاین موضوعی است که مخالفت بسیاری را در پی داشته است. اخیرا در جلسه‌ای مسئولان تشکل‌های حوزه فناوری اطلاعات به این موضوع واکنش نشان داد‌ه‌اند.

در جلسه‌ای تحت عنوان «همفکری و تبادل نظر برای ارائه راهکارهای جایگزین پیش از فیلترینگ» که با حضور نمایندگانی از سازمان نظام‌ صنفی‌ رایانه‌ای، انجمن کسب‌وکارهای اینترنت، انجمن فین‌تک، سازمان فناوری اطلاعات و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برگزار شد عمده افراد حاضر در جلسه استفاده با فیلترینگ کسب و کارهای آنلاین مخالفت کردند. ماهنامه پیوست می‌نویسد‌ «به باور آنها فیلترینگ مانند حکم اعدام است که می‌تواند حتی برای چند ساعت یک کسب‌وکار را از بین ببرد.»

در این جلسه جعفر محمدی دبیر کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، در پاسخ به این سوال که آیا فیلترینگ  راه‌حل درستی برای مقابله با کسب‌و‌کارهای آنلاین متخلف است، بیان داشت: «فیلترینگ به هیچ شیوه و کارکردی را برای کسب‌و‌کارهای داخلی مجاز نمی‌دانم. کسب‌و‌کاری باید مشمول فیلترینگ شود که در یک محکمه قضایی عادلانه با حضور فرد تخلفات او بررسی شود وگرنه فیلترینگ آخرین ابزار است.»

عادل طالبی، که به تازگی به سمت دبیر انجمن کسب‌وکارهای اینترنتی انتخاب شده، با اشاره به اینکه فیلترینگ ابزار نیست، بیان کرد: «فیلترینگ باید در جای درست مورد استفاده قرار بگیرد. در کشورهای دیگر هم فیلترینگ هم وجود دارد و در صورتی که سایتی اقدام به اشاعه محتوای تروریستی و دعوت به اغتشاش کند، فیلتر می‌شود. در ایران هم چنین موضوعاتی پذیرفته است. اما فیلترینگ کسب و کارهای آنلاین کاملا اشتباه است به خصوص آنکه این کسب‌و‌کار مالکیت مشخص داشته باشد. دادگاه و قوه‌قضاییه داریم و تخلفی شده باید این تخلف در دادگاه بررسی شود.»

آقای طالبی می‌گوید در آمریکا به جای فیلترینگ،‌ سیستم قضایی سریع وجود دارد و در طول یک هفته برای شکایت از کسب و کاری دادگاه تشکیل می‌دهد و رای صادر می‌کند. طالبی می‌گوید «سیستم قضایی در ایران کند و لخت است و جوابگو دنیای سریع امروزی نیست.»

در سوی دیگر اما مهدی عبادی، دبیر انجمن فین‌تک خلاف سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و انجمن صنفی کسب‌و‌کارهای اینترنتی، فیلترینگ را با پلمپ‌ کردن کسب و کار معادل نمی‌داند و می‌گوید: «فیلترینگ ما به ازای قانونی ندارد. پلمب عملیات حضوری و فیزیکی است و صاحب کسب‌و‌کار مطلع است اما وقتی کسب‌وکار مجازی را فیلتر می‌کنند، آن‌ها باخبر نمی‌شوند و بعد از کلی پرس‌وجو متوجه می‌شوند که فیلتر شده‌اند. فیلترینگ کسب‌و‌کاری که دفتر دارد و مالک آن مشخص است درست نیست.»

بیشتر بخوانید:

منبع: peivast

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر