نمایندگان مجلس با کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی موافقت کردند. این موضوع چه تبعاتی دارد؟ با بررسی بیشتر این خبر با تکراتو همراه باشید.
ررسی لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار داشت.
ایسنا مینویسد در جریان بررسی کلیات این لایحه سه نماینده به عنوان موافق و سه نماینده به عنوان مخالف صحبت کردند و نهایتا پس از اظهار رییس کل بانک مرکزی و اعلام نظر کمیسیون اقتصادی به عنوان موافق تصویب کلیات، مجلس شورای اسلامی با کلیات این لایحه موافقت کرد. نمایندگان پس از تصویب کلیات وارد بررسی جزییات این لایحه شدند. در ادامه با تکراتو همراه باشید!
حذف چهار صفر از پول ملی به تصویب مجلس رسید!
علی ربیعی سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود نوشت:
دوشنبه در مجلس، برای اصلاح چهار صفر از پول ملی بحث میشود. مردم به تومان صحبت و مراکز رسمی به ریال ثبت میکنند، حتی تومان مینویسیم و تومن میگوییم. حذف چهار صفر یک کار لازم برای ساده کردن روابط مالی است.
در همین حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه یکفوریتی اصلاح قانون نظام پولی و بانکی کشور موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه یکفوریتی اصلاح قانون نظام پولی و بانکی کشور موافقت کردند.
بیشتر بخوانید:
- با ارزشمندترین پولهای دنیا در سال 2020 آشنا شوید
- ثروتمندترین افراد جهان در سال 2020
- بهترین اقتصادهای جهان در سال 2020
محمود بهمنی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه یکفوریتی اصلاح قانون نظام پولی و بانکی کشور با بیان اینکه این پروژه حدود 10 سال است که مورد بحث و بررسی قرار دارد، گفت:
امروز واحد پول کشور ریال و واحد ریز پول کشور دینار است؛ این واحد در سال 51 تعیین شده در حالی که واحد دینار در سیستم پولی ما وجود ندارد.
وی با ابراز اینکه امروز موضوع هویت ما مطرح است، تأکید کرد که باید برای پولمان واحدی را تعیین کنیم. بهمنی در تشریح مزایای حذف چهار صفر از پول ملی گفت:
با توجه به تحلیل تورم 50 سال گذشته قیمتهای ما 3600 برابر رشد داشته در حالی که اسکناس رسمی ما فقط 50 برابر افزایش داشته است؛ فرسودگی اسکناسها، هزینه امحا و همچنین هزینه خروج اسکناسها از گردونه برای کشور سالانه 800 میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه در بر دارد که باید برای آن فکری کنیم.
وی با تأکید به اینکه حذف چهار صفر از واحد پول ملی به هیچ وجه تورمزا نیست، اضافه کرد: «هماکنون بهدلیل ناکارآمدی اسکناسهای مورد استفاده در نظام پرداخت نقدی قیمت بهسمت بالا گرد شده و هزینهها را افزایش داده است.» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: «چنانچه نمایندگان با این لایحه موافقت کنند ظرف 5 سال، دو سال برای بررسی و 3 سال اجرا واحد پول ملی را از ریال به تومان تغییر خواهیم داد.»
بیشتر بخوانید:
- بهترین گوشی های زیر 2 میلیون تومان در سال 2020
- راهنمای خرید بهترین گوشی شیائومی 2020 بازار
- راهنمای خرید بهترین گوشی هواوی 2020 در بازار
- راهنمای خرید بهترین گوشی میان رده سامسونگ 2020 در بازار
- بهترین گوشی سامسونگ تا 4 میلیون تومان در بازار
.
منبع: tasnim