این مقاله به بهترین رمان های عاشقانه ایرانی اختصاص دارد؛ قصه هایی دراماتیک که از دل فرهنگ مردم این سرزمین برآمده است. با تکراتو همراه باشید.
بهترین راه برای آشنایی با فرهنگ و ادبیات هر کشور، خواندن رمانهای مختلف از نویسندگان آن دیار است که طرفداران بسیاری هم دارد. میتوان با خواندن تجربههای گوناگون از عشق مردم، با سبک زندگی و ارتباط برقرار کردنشان با یکدیگر بیشتر آشنا شوید. همینطور خودمان را بارها و بارها به جای شخصیتهای داستان قرار دهیم و با آنها بالا و پایین زندگی را تجربه کنیم. در این مقاله میخواهیم به معرفی بهترین رمانهای عاشقانه ایرانی بپردازیم تا شما را با گوشهای از فرهنگ کشورمان آشنا کنیم.
لیست رمان های عاشقانه ایرانی فهرست بلندبالایی دارد، اما سعی کردیم که در این مطلب فهرست بهترین داستانهای عاشقانه ایران را بیاوریم که ترکیبی از آثار برترین نویسندگان با سبکهای گوناگون است.
بهترین رمان های عاشقانه ایرانی
در تاریخ ادبیات ایران میتوان به آثار زیادی به عنوان رمانهای عاشقانه اشاره کرد. به نظر نگارنده یکی از برترین رمان های عاشقانه فارسی را باید چشمهایش اثر ماندگار بزرگ علوی دانست. البته که علوی هیچگاه نویسنده حرفه ای در ژانر عاشقانه نبود و کارنامه حرفهای او نیز گواه این سخن است.
بعد از بزرگ علوی، نویسنده بزرگی که بتوان به طور خاص او را به ژانر عاشقانه نسبت داد ظهور نکرد. برای مثال ما در سمفونی مردگان، اثر برجسته عباس معروفی، سویه های عاشقانه خوبی دارد که شاید با کمی اغماض بتوان آنرا در زمره رمان های عاشقانه فارسی قرار داد.
اما بعد از معروفی نیز افرادی چون امیرخانی، ابراهیمی و حتی بعضا مصطفی مستور، آثار عاشقانه ای از خود به جا گذاشتند.
در ایران نویسندگان معاصر بسیاری هستند که سبک نوشتاری دراماتیک را برگزیده و رمانهای عاشقانه شان بسیار پرطرفدار و پرفروش است. میتوان از مرتضی مودب پور به عنوان مشهورترین نویسنده رمان های عاشقانه یاد کرد که او را بیشتربا نام م. مودب پور میشناسیم.
از مهمترین آثار این نویسنده «پریچهر»، «شیرین»، «گندم» و «رکسانا» هستند که خواننده را به اوج یک عاشقانه میبرد. دیگر نویسنده رمان های عاشقانه فتانه حاج سید جوادی است که شاید تمامی آثارش شناخته شده نباشد، اما نام رمان بامداد خمار بر روی لبان بسیاری از خوانندگان آن لبخند مینشاند.
فهیمه رحیمی نیز دیگر نویسنده پرمخاطب داستان های عاشقانه ایرانی است که از «اشک ستاره»، «همیشه با تو» و «تاوان عشق»، میتوان به عنوان محبوب ترین آثارش نام برد.
در ادامه این مقاله میخواهیم از پرفروش ترین ها و بهترین رمان های عاشقانه ایرانی یاد کنیم و به آثاری از چندین سبک گوناگون و نویسندگان آنها، همانند سطح عامیانه و سطح فاخر اشاره کنیم.
رمان همخونه اثر محبوب مریم ریاحی
همانند م.مودب پور این نویسنده هم آثاری خلق میکند که تقریبا فضاها، قالب و سیر محتوای آنها مشابه است. از مریم ریاحی آثار بسیاری به چاپ رسیده که «همخونه» معروف ترین آنها است. وی با این رمان به شهرت رسید و این موضوع دلیلی بر آن بود که مخاطبینش با دیگر آثار او نیز آشنا شوند.
ریاحی با خوش ذوقی و نگارش زیبایش، زندگی دختری را به روایت در میآورد که یلدا نام دارد. یلدا دختری ساده، دل پاک و زیبارو است که به دلیل از دست دادن والدینش با حاج رضا دوست صمیمی پدرش زندگی میکند.
حاج رضا اعتقادات سخت و محکم مخصوص به خودش را داشت که باعث شده بود یلدا دست از فکر کردن به عشق و عاشقی بکشد و درس و دانشگاه و دوستانش را جایگزین هر مرد جوانی کند. اما این برایش بسیار دشوار بود به خصوص زمانهایی که سر کلاس و پای صحبتهای استاد مورد علاقه ادبیاتش مینشست و معتقد بود زندگی بدون عشق هیچ معنایی ندارد.
فرزندان حاج رضا به جز فرزند کوچکترش شهاب که پسری خوش تیپ و جذاب بود و البته بسیار مغرور و کج اخلاق، همگی در خارج از کشور زندگی می کردند . شهاب که با پدرش مشکلاتی دارد و جدا از او زندگی می کند، تصمیم به مهاجرت می گیرد.
حاج رضا که نمی خواهد شهاب هم از او دور شود به یلدا که حتی یکبار هم پسرش را ندیده پیشنهاد می کند به صورت قراردادی با شهاب ازدواج کند و به مدت 6 ماه با او همخونه شود.
از آنجایی که این پیرمرد باتجربه و دنیادیده است، متوجه آن میشود که یلدا و شهاب بسیار مناسب هم هستند و بیصبرانه به انتظار آینده می نشیند. اما آنها در خلال این ازدواج قراردادی، مجبور به «همخونه» شدن با یکدیگر میشوند و تازه این اول ماجرا است و اتفاقات و حوادث یکی پس از دیگری به زندگی اجاره ایشان سرازیر میگردد.
نویسندگی مریم ریاحی با آغاز زندگی زناشویی و ورود فرزندان به دنیای جدیدش توام می شود. در جایی اشاره شده که رمان عاشقانه همخونه، برگرفته از زندگی شخصی خودش و البته کمی چاشنی تخیل پدید آمده است.
از دیگر آثار این نویسنده خوش قلم می توان به «کسی می آید»، «مرجان»، «بی ستاره» «مثل پر» و «بوی تازگی» اشاره کرد.
رمان بار دیگر، شهری که دوست می داشتم اثر نادر ابراهیمی
بیشک یکی دیگر از بهترین کتاب های داستانی عاشقانه ایرانی، رمان «بار دیگر شهری که دوست می داشتم» است. “بار دیگر” عشق میان فقیر و غنی، بالا و پایین و … ، پسر جوان مردی کشاورز، عاشق دختر زیبا و دردانه خان می شود. دختر هم که عاشق پسر کشاورز شده، بهترین تصمیم را فرار کردن می داند.
اما داستان این عاشقانه از زمانی آغاز می شود که هلیا دختر خان دست از عشق پسر کشاورز می کشد و به خانه پدرش بازمیگردد. پسر کشاورز لب به سخن از فراز و نشیب های زندگی که باهم پشت سر گذاشتن میگشاید. این کتاب یکی از بهترین داستان های عاشقانه ایرانی است.
رمان شوهر آهو خانم، داستانی پر ماجرا از علی محمد افغان
سید میران رئیس صنف نانوایان که مرد آبروداری است، زندگی آرامی را با همسرش آهو خانم سپری می کند. او که از عزت و احترام بسیاری در بین مردم برخوردار است؛ روزی در میان مشتریانش با زنی به نام هما آشنا می شود. هما کم کم سفره دلش را نزد سید میران باز کرده و می گوید که به تازگی از شوهرش جدا شده است.
سید میران آبرودار هم که گرفتار زیبایی و جوانی هما شده او را به عقد خود در میآورد و او را به عنوان هوو، با خود به خانه نزد آهو خانم می برد.
قلم علی محمد افغانی درساختن جزئی ترین تصاویر هم جادو می کند؛ به صورتی که با خواندن داستان، مخاطب می تواند به آسانی تصاویر خانه و اجزای چهره و اندام شخصیتهای قصه را در ذهن بپروراند.
این داستان که یکی از بهترین رمان های عاشقانه ایرانی است، در سال 1313 و در کرمانشاه شکل گرفته و نویسنده قصد دارد تا با نکوهش از سنت چند همسری، وضع و حال دلخراش آن زمان زنان را که در بسیاری از خانواده های سطح پایین جامعه مشاهده می شد، به نگارش درآورد.
رمان شوهر آهو خانم نخستین اثر این نویسنده است. او در زندان مشغول به نوشتن این کتاب شد و پس از به پایان رسیدن دوران محکومیتش خودش با هزینه شخصی کتابش را به چاپ رساند، زیرا در آن زمان هیچ کدام از انتشارات ریسک چاپ رمانی با این تعداد صفحات و از نویسنده ای ناشناس را نمیپذیرفتند.
صفحات این کتاب، داستان رمانتیکی را شکل میدهند که نه تنها به یکی از بهترین کتاب های عاشقانه ایرانی بدل شد، بلکه در سال 1340 با استقبال بینظیری در بازار روبرو شد و جایزه بهترین رمان سال را نیز دریافت کرد.
رمان یک عاشقانه آرام اثر نادر ابراهیمی
نادر ابراهیمی از داستان نویسان معروف معاصر ایرانی است. «یک عاشقانه آرام» به عنوان یکی از بهترین رمان های عاشقانه ایران درباره گیله مردی مبارز از خطه سبز شمال است که ساواک او را ممنوع الکار کرده و دست بر قضا دلباخته زیبارویی آذری می شود که وی نیز درگیر سیاست است. دلیل شهرت این رمان معروف، جملات زیبا و عاشقانهایش بوده که مانند شعر نوشته شده است. در واقع موضوعی که این کتاب را به نقطه قوت خود رسانده، لحن و بیان بسیار لطیف و زیبای نادر ابراهیمی است.
در این رمان شاهد لحظاتی از این دو عاشق هستیم که سعی دارند در تمامی لحظات زندگی خود، برای تازه ماندن عشقشان تلاش کنند. اینگونه به نظر می رسد که نویسنده سعی داشته تا خود و همسرش را به جای شخصیت های داستان قرار دهد و همین امرباعث شده تا کتاب، بیشتر گفتگو محور باشد تا موضوع محور.
دستاورد این زوج عاشق از صحبتهایشان در این رمان، سراسر آرامش است و تا پایان داستان خواننده را با عشق همراهی می کند. نادر ابراهیمی در این کتاب که یکی از بهترین رمان های عاشقانه ایرانی است بسیار ظریف و دلنشین از آثار دیگر نویسنگان نیز یاد کرده که باعث می شود خواننده آنها را هم با اشتیاق مطالعه کند.
«یک عاشقانه آرام» برای اولین بار در سال 1371 در تهران توسط نشرروزبهان منتشر شد و تاکنون بیش از 25 بار تجدید چاپ شده است. همین موضوع کافی است تا بتوان این کتاب دراماتیک را جزو بهترین کتاب های عاشقانه ایرانی دانست.
رمان افسونگر اثر هما پوراصفهانی
یکی از بهترین رمان عاشقانه ایرانی رمان افسونگر اثر هماپوراصفهانی است . داستان این کتاب درمورد دختری است که برادری بدجنس دارد که افسون را به شدن مورد آزار و اذیت قرار می دهد.
اما روزی افسون با پسری به نام نیل آشنا می گردد و بعد از مدتی عاشق و دلبسته ی او میشود. اما به خاطر مخالفت های برادرش این موضوع را پنهان می کند و به طور مخفیانه پیش نیل زندگی می کند.
بامداد خمار اثر فتانه حاج سید جوادی
یکی از معروف ترین و پرفروش ترین رمان های عاشقانه ایرانی «بامداد خمار» است که بیش از 300 هزار نسخه از آن تاکنون به فروش رسیده است. همچنین نسخه ترجمه شده آن به زبان آلمانی نیز با موفقیت همراه بود و از استقبال بسیار زیاد مخاطبان برخوردار شد. این رمان عاشقانه در سال 1374 نوشته شد و در 10 تا 18 هزار نسخه به چاپ رسید.
رمان عاشقانه بامداد خمار در تهران قدیم و بین دختری اعیان و پسری نجاراز کوچه پس کوچه های فقیر نشین آن زمان روایت شده که بسیار سوزناک و نافرجام است. دختر جوان به نام سودابه در این داستان زیبا، تحصیلکرده و ثروتمند است که می خواهد بر خلاف در نظر گرفتن اعتبار خانواده با پسری از طبقه اجتماعی پایین که هیچ مناسبتی با خانواده اش ندارد ازدواج کند.
مادر سودابه برای پشیمان کردن دخترش، داستان محبوبه، عمه سودابه، را بازگو می کند که روایت عشق نافرجام و سیاه بختی این دختر در زندگی با رحیم است.
به دنبال داستان بامداد خمار که بسیار هم موفق بود، ناهید پژواک کتابی را با نام شب سراب نوشت که درواقع داستان همان بامداد خمار است؛ اما با این تفاوت که از زبان رحیم روایت شده تا بگوید گفته های محبوبه کاملا درست نبوده و او یکطرفه به قاضی رفته است. این کتاب نیز به یکی از رمانهای پرفروش ایران تبدیل شد.
مردم و مخاطبین، «بامداد خمار» را یکی از بهترین رمانهای عاشقانه ایرانی می دانند و معتقدند که این داستان میتواند تجربه خوبی برای زنان و مردان جوان باشد، اما منتقدان ادبی چنین نظری ندارند. آنها بر این عقیدهاند که داستان این رمان مدافع اصالت و شرافت طبقات ثروتمند و تحقیر مردم پایین دست جامعه است.
رمان عاشقانه یاسمین اثر م.مودب پور
رمان یاسمین نیز با تمام اشکها و لبخندهای داستان، به شما کمک می کند تا همپای شخصیتهای آن، حس عشق را تجربه کنید. هرچند سبک نوشتن م.مودب پور تقریبا در هر 4 اثر معروفش یکسان است و فضای شوخ طبعی کاراکترها در داستان، تراژدی ماجرا را قابل تحملتر میکند اما در داستان یاسمین، نویسنده در حال طی مسیر تکاملی است.
مودب پور در رمان عاشقانه یاسمین نسبت به رمان اولش “پریچهر”، ماجرا را در فضایی واقعیتر و معقولتر روایت میکند. در واقع میتوان گفت که مودب پور در این زمان بود که به اوج داستان نویسی در سبک خود رسید و همین امر باعث شد کتاب یاسمین در سال 1380، بین پرفروش ترین رمانهای عاشقانه ایرانی جای بگیرد.
داستان یاسمین درباره بهزاد دانشجوی پزشکی فقیری است که از نظر مالی آه در بساط ندارد. او عاشق دختری ثروتمند و زیبا به نام فرنوش می شود. فرنوش پسرخالهای دارد که از کودکی با هم بزرگ شده و خودش را نامزد او می داند. خانواده فرنوش که از حضور بهزاد اطلاع پیدا می کنند با ارتباطشان مخالف هستند. مادر مهرنوش از بهزاد می خواهد که به دیدنش برود و از او درخواست می کند که از دخترش بگذرد تا او با پسرخالهاش ازدواج کند اما… .
این اثر م.مودب پور یکی از برترین رمان های درام ایرانی به شمار میآید.
رمان رکسانا اثر م.مودب پور
دو پسرعموی متمول و سرشناس مانند آثار دیگر این نویسنده یکی آرام و دیگری شوخ و بذلهگو، به تازگی متوجه شدند که عمهای پیر دارند که پدرانشان هیچ گاه از او نامی نبردهاند.
عمه سالها قبل مورد غضب پدرش قرار گرفته و از ارث و لقب خانوادگی محروم شده، خانواده نیز از آن پس او را به فراموشی سپردهاند.
در پی آشنایی عمه و برادرزادهها، از آنها میخواهد که دخترش را که از خانه فرار کرده بازگردانند. رکسانا وارد زندگی آنها شده و قصه از همینجا آغاز میشود.
با توجه به استقبال علاقهمندان، رمان رکسانا با روایت دلنشین خود که به قلم م.مودب پور نگاشته شده، در فهرست بهترین داستان های عاشقانه و رمانیتک ایرانی جای میگیرد.
رمان مجنون تر از فرهاد اثر م.بهارلویی
اثر دو جلدی این نویسنده، داستان عاشقانه دختری است که در خانوادهای پرجمعیت زندگی میکند. در این رمان عاشقانه، دختر دلباخته مردی به نام محراب میشود که در عین حال که بسیار ظاهری جدی دارد، اما فردی عاشق پیشه است.
این دو در راه رسیدن به یکدیگر دچار درگیری ها و کشمکش های فراوان خانوادگی می شوند. رمان عاشقانه «مجنون تر از فرهاد» که یکی از بهترین رمان های ایرانی است در سال 1390 برای اولین بار منتشر شد.
رمان سیگار شکلاتی
سیگار شکلاتی نام رمانی است از هماپوراصفهانی در ژانر عاشقانه و جنایی. هما پوراصفهانی این روزها در بازار رمان و داستان ایرانی صاحب نام شده و کتابهایش به سرعت در لیست کتابهای پرفروش قرار میگیرد. شهرت این رمانها تا حدی در گرو حضورشان در سایتهای دانلود رمان مانند رمان نودوهشتیها و یک رمان است. البته پس از مدتی پوراصفهانی از همهی طرفدارنش خواست تا این کتابها را به صورت قانونی هم تهیه کنند.
ماجرای کتاب سیگار شکلاتی درباره شهراد، اردلان و ساراست. شهراد پسر جوانی است که بار سنگین گذشتهای تلخ را به دوش میکشد. اردلان فردی فداکار است. سارا هم دختری داغدیده با شخصیتی قوی و مستقل است که در پی انتقامجویی خود را در باتلاقی بیانتها غرق میکند. بین این سه یک مثلث عشقی شکل میگیرد.
رمان عاشقانه چراغ ها را من خاموش می کنم اثر زویا پیرزاد
اگر تصمیم دارید «چراغ ها را من خاموش می کنم» را بخوانید، ابتدا جرعهای آب بنوشید و تمام کارهای ضروری را انجام دهید، زیرا این داستان دراماتیک زویا پیرزاد را بیوقفه به پایان میرسانید. این نویسنده جزئینگر، داستان را در دهه 40 و در یکی از محلههای آبادان به نام بوارده با دقت و ظرافت خاص خودش بسیار خوشایند نوشته است.
راوی این داستان زنی است ارمنی به نام کلاریس آیوازیان. کلاریس مانند خیلی از زنان خانهدار، کدبانویی است نمونه که دچار روزمرگی شده و با نارضایتی از این شرایط وجود خودش را به فراموشی سپرده است. این فراموش شدن آنقدر عمیق بوده که حتی کلاریس را دیگر برای همسرش هم نامرئی کرده و تنها چیزی که وجود دارد اطرافیان و برآورده کردن نیازهایشان است.
این تنها مقدمهای است بر این داستان و ماجرا از زمانی آغاز میشود که خانواده سیمونیان به همسایگی آنها درآمده و زندگی کلاریس از یکنواختی خارج میشود و دچار دگرگونی بزرگی میگردد.
آقای سیمونیان جوان، همسرش را از دست داده و با دخترش به تنهایی زندگی میکند. با گذشت زمان درون کلاریس تضادهایی اوج میگیرد و از اینجا به بعد میتوان شاهد احساسات، عواطف و منطق رشدیافته در کلاریس بود.
این کتاب نه تنها یکی از بهترین رمان های عاشقانه ایرانی است، بلکه توانست جایزه بهترین رمان سال بنیاد گلشیری، جایزه ادبی یلدا و جایزه کتاب سال را نیز دریافت کند.
رمان پنجره، عاشقانه ای دیگر اثر فهیمه رحیمی
در یکی از معروف ترین آثار فهیمه رحیمی که رمان درام «پنجره» است، داستان از این اینجا آغاز میشود که مینا دختر این داستان، عاشق معلم بداخلاق ادبیاتش میگردد. کاوه همسایه آنهاست و با خانواده مینا نیز مراوداتی دارد. در این رفت و آمدها کاوه کم کم به مینا غیر مستقیم میفهماند که او هم به مینا علاقهمند است و داستان از همینجا شکل میگیرد.
فهیمه رحیمی با نوشتن کتابهایی با مضمون بیان مسائل، ترسها و آرزوهای زنانه، اغراق در احساسات و توجه به مساله جدایی و پیوستن آثار خود را ویژه کرد. 7 کتاب از آثار این نویسنده، در میان 47 کتاب پرفروش ایران در سال 57 قرار گرفت.
رمان عاشقانه دالان بهشت اثر نازی صفوی
این قصه عاشقانه اولین تجربه منتشر شده از نازی صفوی است. پس از کتابهای «چراغ ها را من خاموش می کنم» و «بامداد خمار»، این رمان جایگاه سوم را بین مخاطبین و طرفداران ایرانی در سالهای اخیر داشته و برای چندمین بار تجدید چاپ شده است.
دالان بهشت، سرگذشت عشق و ازدواج دختری کم سن و سال به نام مهناز است که خیلی زود به شکست میانجامد.
بعد از اینکه محمد پسر همسایه، متوجه عشق مهناز به خود میشود، خیلی زود به همراه خانواده به خواستگاری او میرود و نامزد میکنند. اما پس از گذشت اندک زمانی از نامزدی مهناز گمان میکند محمد به زنی دیگر علاقه مند است. این موضوع زندگی آنها را کم کم به جهنمی تبدیل میکند که دیگر از عشق در آن خبری نیست.
رمان سهم من اثر پرینوش صنیعی
“سهم من” نیز از دیگر رمانهای عاشقانه معروف ایرانی است. این رمان عاشقانه از آن دست داستان هایی است که مخاطب بیوقفه وارد دنیای آن شده و تا اتمام آن، کتاب را کنار نمیگذارد. البته ناگفته نماند جنبه اجتماعی این داستان هم به بالا بردن جذابیت آن کمک بسیاری کرده است.
معصومه دختر نوجوان این داستان به همراه خانواده خود از قم به تهران میآیند. با رفت و آمد در راه مدرسه، معصومه به مرور دلباخته شاگرد داروخانه میشود اما پس از اینکه خانواده از ماجرا باخبر میشوند، با دخالت های خود مانع رسیدن آنها شده و خیلی زود معصومه عشق نوجوانی خود را به فراموشی میسپارد. در این بین معصومه به عقد خواستگار خود حمید در میآید اما زندگیشان آنطور که انتظار میرفت، پیش نمیرود.
پریچهر اثر پرطرفدار م.مودب پور
از معروفترین آثار م.مودب پور میتوان از “پریچهر” یاد کرد که مخاطبان این نویسنده را بسیار برسر شوق آورد و از آن استقبال زیادی کردهاند. داستان پریچهر زندگی پسری به نام فرهاد را روایت میکند که پس از گذراندن تحصیلات خود پس از هشت سال به ایران بازگشته و در کارخانه پدرش مشغول به کار میشود.
این رمان سراسر ماجراهای عاشقانهای است که گریبان فرهاد، هومن، فرگل و لیلای عاشقپیشه را که متولدین دهه شصت بودند، با تمامی مشکلات همان دوران، گرفته است.
پریچهر پیرزنی است که داستان زندگی خود را برای این چهار جوان تعریف میکند؛ داستانی که بیشباهت به زندگی آنها نبوده و تفاوتهای فرهنگی و اقتصادی خانوادهها و مشکلات دیگری را که از رسیدنشان به یکدیگر جلوگیری میکرد، بازگو میکند. به دلیل همین شباهتها و جذابیتهای قصه زندگی پریچهر، پیرزن مجبور به مرور زندگی خود برای این چهار جوان میشود.
از آنجایی که م.مودب پور از پر آوازه ترین نویسندگان ایران درباره رمانهای عامه پسند و عاشقانه است، میتوان به رمان دیگر او به نام «خواستگاری یا انتخاب» اشاره کرد؛ رمان عاشقانهای که برخلاف دیگر قصهها، دختر داستان به خواستگاری پسر مورد علاقهاش میرود.
فیلم این رمان دراماتیک هم با بازی ماهایا پطروسیان، فتحعلی اویسی و مهران غفوریان به نمایش درآمد اما با شکست مواجه شد.
دیگر آثار پرطرفدار و پرفروش م.مودب پور «شیرین»، «گندم» و «یاسمین» است که جایگاه ویژه ای در بین بهترین رمان های عاشقانه ایران دارد.
رمان آی پارا اثر سمیه ف.ح.
داستان این عاشقانه ایرانی آذری زبان، قصه دختر ترک زیبایی است به نام آی پارا که به دلیل مشکلات خانوادگی به اجبار راهی خانه خان در شهر میشود.
آی پارا به عنوان خدمه در خانه خان مشغول شده اما پس از گذشت مدت زمانی از ورودش، پسر خان عاشق دل خسته آی پارا میشود. قصه عشق پسر خان و آی پارا باعث میشود قوانین خانه خان به چالش کشیده شود و درهمین راستا ماجراهایی پیش میآید. “آی پارا” یکی از بهترین رمان های عاشقانه ایرانی است.
رمان “چشم هایش” اثر بزرگ علوی
بزرگ علوی از نویسندگان شهیر ایران است. از تاثیرگزارترین آثار این نویسنده نامدار میتوان به «چشمهایش» اشاره کرد. این رمان علاوه بر داستان عاشقانهاش، تاثیر بسزایی بر جریان ادبیات ایران داشته است. رمان چشمهایش بیش از شصت سال است که در میان مخاطبین خود در ایران مورد استقبال قرار گرفته و به دفعات تجدید چاپ شده است.
فرنگیس نام زنی است که در این داستان، عاشق استاد نقاش مشهوری به نام استاد ماکان میشود. استاد ماکان به دلیل فعالیتهای سیاسی خود در آن شهر تبعید شده و به طرز مشکوکی از دنیا میرود.
چشم هایش نام یکی از آثار نقاشی استاد ماکان است. فردی که داستان را روایت میکند، شیفته تابلو استاد شده و حسی نسبت به این تابلو پیدا کرده و فکر میکند پشت چشمهای این نقاشی رازی نهفته است. مرد برای اینکه سر از راز تابلو درآورد، به دنبال سوژه استاد که زنی است زیبا با چشمانی رازآلود میگردد و در همینجاست که قصه عاشقانه این داستان شکل میگیرد.
رمان سلوک اثر محمود دولت آبادی
این اثر از محمود دولت آبادی، داستان عاشقانهای را از مردی به نام قیس روایت میکند که عشق و عاشقیاش همچون نامش، خواننده را به یاد مجنون معروف میاندازد.
قیس عاشق دختری است به نام مهتاب که از خودش 17 سال جوانتر است و از آنجایی که در این داستان نقش مردی را با افکار سنتی و شرقی به دوش میکشد و شالودهای از خود شیفتگی نیز در او دیده میشود، مهتاب را همچون داراییهای خود میداند.
او از شدت عشق دیوانهوارش نسبت به مهتاب، کمترین اراده را از طرف دختر نمی پذیرد و او را در قفس عشقش حبس کرده است. اما مهتاب دلباخته، چشمهای کور شده از عشق به قیس را بالاخره باز کرده و به مرور نگاهی تازه به ازدواج پیدا میکند.
مهتاب، آزادی را به قفس طلایی عشق قیس ترجیح میدهد و او را ترک میکند. قیس نیز از رفتن مهتاب در هم میشکند و فرو میریزد.
«سلوک» دولت آبادی، با داستان متفاوتش مخاطبان بسیاری پیدا میکند و در سال 1381 به رتبه پرفروش ترین رمان عاشقانه ایران دست مییابد. کتاب این قصه عاشقانه تاکنون 23 بار به چاپ رسیده است.
اسطوره اثر پگاه رستمی
شاداب دختری است دانشجو که در ترم 3 رشته مهندسی عمران دانشگاه تهران مشغول تحصیل است. وضعیت مالی خانواده شاداب چنگی به دل نمیزند و او مجبور است برای گذران زندگی در کنار تحصیل، به دنبال کاری نیمه وقت بگردد.
تبسم دوست شاداب، یک شرکت تبلیغاتی را برای کار به او معرفی میکند. رئیس این شرکت دیاکو نام دارد که شاداب او را از قبل میشناخته و عاشقش شده است. دیاکو که از ماجرا بیخبر است او را استخدام میکند و از اینجا این رمان عاشقانه شکل میگیرد:
“دیدی ک سخت نیست…تنها بدون من؟
دیدی که صبح می شود …تنها بدون من؟
این نبض زندگی بیوقفه می زند …!فرقی نمیکند… با من …بدون من …
دیروز گرچه سخت…امروز هم گذشت…طوری نمیشود…فردا بدون من…!”
این کتاب ها تنها لیست مختصری از بهترین رمان های عاشقانه ایرانی است. ادبیات داستان ایران زمین پر است از قصه های دراماتیک و عاشقانه ای که به زیبایی زندگی مردمان این مرزو بوم را حکایت میکند. اگر قرار باشد که شما هم به لیست داستان های عاشقانه ایرانی عناوینی اضافه کنید، چه نام هایی را برمیگزینید؟
بیشنر بخوانید:
- بهترین کتاب های فلسفه جهان
- بهترین رمان های جهان
- بهترین کتاب های سیاسی ایران و جهان
- معرفی بهترین رمان های فلسفی جهان
- بهترین کتاب های طنز ایران
- بهترین ترجمه کتاب کوری اثر ژوزه ساراماگو
- بهترین و پرفروش ترین کتاب های ایران
- بهترین کتاب های روانشناسی جهان
.
منبع: techrato
نظر شما در خصوص بهترین رمان های عاشقانه ایرانی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.
در این مجموعه جای کتاب عادت می کنیم خانم زویا پیرزاد بسیار خالی بود ….
من خودم بیشتر این رمان ها را مطالعه کردم اما به نظرم رمان آی پارا یکی از کم نظیر ترینشان باشد زیرا شنونده و خواننده را مجذوب میکند و به چالش میکشد خیلی برای خواننده غیر درک است که تایماز با آن همههه دل دبه عاشق آی پارا شود و خب جذابیتی چشمگیر داشت🥰
اسطوره یە رمان تکرار نشدنیە واقعا عالی بود
سلام بسیار مقاله مفیدی بود
یک دنیا تشکر ♥️🌈
جز چند مورد اول که معروف هستند و لازم به تکرار نبود، بقیه حس خوبی نمیدن کاملا.
به نظر من فقط یکی از رمانای م. مودب پور خونده بشه کافیه . تقریبا همه رماناش تو یه سبک جلو میره. و خوندن بقیه رمان هاش وقت گیریه.