علاوه بر ضرر مالی اختلالات اینترنت برای کسب و کارهای آنلاین، خسارت فیلترینگ برای بورس نیز این روزها جای تامل بسیاری دارد. از خسارات وارده بر بورس بخوانید.
با ادامهی روند قطعی اینترنت و افزایش فیلترینگ، مجموع ارزش معاملات خرد سهام (سهام + حقتقدم) بهطور میانگین در 15 روز معاملاتی گذشته به شدت کاهش یافته و در سطحی کمتر از دو هزارمیلیارد تومان باقی ممانده است. این فقط از پیامدها و خسارت فیلترینگ برای بورس به صورت واضح است. طبق گزارشهای منتشره، با این روند پیش آمده همچنان اوضاع به نفع رونق بلندمدت بورس نیست.
بیشتر بخوانید: ضرر قطعی اینترنت تا امروز 23 هزار میلیارد تومان ؛ چیزی بیش از یک سال درآمد نفتی ایران!
پیامد و خسارت فیلترینگ برای بورس واضح است!
با قطعی اینترنت و ادامهی موج فیلترینگ کارشناسان معتقدند تقاضای موثر در تمام بازارها کم و بیش کاهش خواهد یافت. این یعنی با زوال بازار سرمایه و فرار سرمایهگذاران، بیشک تبعات این فاجعه گریبانگیر مردم ایران خواهد بود. باتوجه به آن که بر اساس آمار و اعداد منتشرشده در منابع متعدد، برآورد میشود که تنها حدود 11 میلیون نفر شغل و 2 میلیون و 400 هزار کسبوکار در کشور وابسته به اینستاگرام است، چنین شرایطی طبیعتا خسارت بزرگی بر فعالان اقتصادی وارد میکنند.
اگر چه زیان اقتصادی که به واسطه قطعی اینترنت در ایران روی داده است بیش از 1/5 میلیون دلار در هر ساعت پیشبینی شده، اما موضوع به همینجا ختم نمیشود. این فقط شروع یک دومینوی فاجعهبار برای اقتصاد کشورمان است که در هرلحظه صنایع و کسب و کارهای بیشتری را درگیر میکند.
آوار فیلترینگ این بار بر سر بورس فرو ریخت!
اینترنت به عنوان بستر اصلی معاملات بازار سهام و بیتکوین و هر ارز دیجیتال دیگری شناخته میشود. حالا با قطعی اینترنت و فیلترینگ پلتفرمهای خارجی، معاملات بازارهای سهام با مشکلات عدیدهای مواجه شده است. جالب است بدانید خسارات فیلترینگ برای بورس به هیچوجه قابل جبران نیست زیرا زیرساخت بازارها را تحتتاثیر قرار دهد.
جالب است بدانید فقط در هفتهی اخیر استفاده از ویپیان حدود 30 درصد افزایش داشته است. این افزایش خود آسیب دیگری بر تن کسب وکارها است. علاوه بر این مساله طبق نظر کارشناسان، از پیامدهای مستقیم قطعی مکرر اینترنت، افزایش مهاجرت نخبگان و استارتآپها و کاهش سرمایهگذاری در کشور خواهد بود.
حالا موج خسارات فیلترینگ برای بورس و بازار معاملات ارز دیجیتال را اگر بخواهیم بررسی کنیم، چیزی به جز تصویر شاخصهای منفی و چراغهای قرمز نمیبینیم. بسیاری از شرکتها از طریق مشارکت در بورس نیاز به سرمایهگذار خارجی را از بین برده و در حال رشد در این حوزه بودهاند. اما با قطعی اینترنت شاخص کاهشی بورس را شاهد هستیم. شاخصی که بیش از 10 روز معاملاتی در حالت منفی بوده است.
بیشتر بخوانید:
- مهاجرت کاربران ایرانی واتساپ به تلگرام ؛ پیامد مستقیم فیلترینگ!
- ضرر قطعی اینترنت تا امروز 23 هزار میلیارد تومان ؛ چیزی بیش از یک سال درآمد نفتی ایران!
- اعتراض نماینده مجلس به اختلالات اینترنت ؛ «وزارت ناتوان است!»
- نماینده مجلس: طراحان صیانت با اختلال در اینترنت میخواهند مانع آزادی مردم شوند!
دیدگاه شما درباره خسارت فیلترینگ برای بورس چیست؟ آیا شما هم از محدودیتهای اینترنتی اخیر متضرر شدهاید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید و اخبار فناوری را از تکراتو دنبال کنید.