بسیاری پیامد فیلترینگ سرویسهای گوگل برای کاربران اندرویدی در ایران را پایان دوران گوشی هوشمد در ایران میدانند. البته با وجود فیلترینگ گسترده و قطعی اینترنت این حرف پر بیراه نیست.
نکتهای که در خصوص فیلترینگ پلتفرمها و سایتهای خارجی وجود دارد این است که این روند را وزارت ارتباطات به گردن نمیگیرد و توپ را زمین شورای امنیت میاندازد. اما از هر چه بگذریم فیلترینگ انواع خدمات گوگل و پلتفرمهای خارجی تنها یک عاقبت در ایران خواهد داشت، آن هم بیمصرف شدن گوشیهای اندرویدی است.
بیشتر بخوانید: مهمترین و جدیدترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از ضرر قطعی اینترنت تا فیلترینگ اپلیکیشن ها!
پیامد فیلترینگ سرویسهای گوگل برای کاربران اندرویدی چه خواهد بود؟
چندی پیش سپر امنیتی گوگل، اپلیکیشن ایرانی روبیکا را به عنوان یک اپلیکیشن جاسوسی معرفی کرد و آن را از گوگل پلی حذف کرد. در پی این عمل گوگل، دولت ایران هم سرویسهای گوگل را در کشور تحریم و فیلتر کرد.
این را میدانیم که گوشیهای اندرویدی به تمام سرورهای گوگل متصل هستند. افراد دارای گوشی اندروید حتی برای بازگرداندن گوشیهای خود به حالت کارخانه باید به سرورهای گوگل متصل باشند؛ لذا در صورت فیلترینگ سرورهای گوگل عملا گوشی هوشمند شما، هوشمند نخواهد بود.
دولت ایران حذف روبیکا از گوگل پلی را یک اقدام سیاسی خواند و تمام سرویسهای گوگل از جمله گوگل مپ، گوگل دیسکاور و گوگل ترنسلیت را فیلتر کرد؛ اقدامی که البته پس از چندی به عقب نشست و برخی سرویسهای گوگل رفع فیلتر شد.
در این بین اما برخی کاربران گوشیهای اندرویدی خبر از اختلال بعد از اتصال دوباره، پس از فلش کردن گوشی خود یا بازگرداندن گوشی به حالت کارخانه دادهاند.
اما بعد از تمامی اینها سوالی که مطرح میشود این است که تکلیف گوشیهای اندروید در ایران چیست؟ آیا سرورهای گوگل از فیلترینگ امان خواهند یافت یا نه؟ به نظر میرسد تنها راهحل در امان ماندن سرویسهای گوگل از فیلترینگ، بازگشت روبیکا به مارکت پلیس گوگل باشد.
بعد از اعلام جاسوسی بودن روبیکا و حذف این اپلیکیشن از گوگل پلی، روبیکا اخطارهای وارده از سوی گوگل پلی را برطرف کرد و نسخه جدید خود را به این مارکت پلیس ارائه داد. اما همچنان گوگل در مقابل نسخه جدید هم سکوت کرده است.
به نظر میرسد روبیکا با تغییر تنظیمات خود دیگر با اخطار جاسوس بودن برای کاربران روبرو نخواهد شد و باید منتظر واکنش گوگل پلی باشیم؛ زیرا پروسه بررسی اپ جدید نیز چند روزی زمان خواهد برد.
فعلا گوشی اندروید خود را فلش نکنید
هنوز هم در خصوص رفع فیلترینگ و محدودیتهای سرویسهای گوگل گمانه زنی وجود دارد و معلوم نیست که سرنوشت این سرویسها چه باشد. با این حال همانطور که گفتیم این فیلترینگ گسترده به ضرر کاربران اندرویدی تمام شده، چرا که حالا نمیتوانند به سرورهای گوگل متصل شوند و اکانت خود را سازماندهی نمایند.
کارشناسان میگویند محدودیتها در یک ماه نیم اخیر بر دو سیستم عامل آی او اس و اندروید تأثیر منفی گذاشته است. ناگفته نماند که برخی از محدودیتهای اعمال شده از سمت گوگل پلی و برخی از آنها توسط دولت ایران اعمال شده است.
مشکل به قدری جدی بود که برخی از اعلانات سرویسهای مذکور به دست کاربران نمیرسید و تنها راه استفاده از آنها، نصب و فعالسازی فیلترشکن است.
اما اکنون و در این شرایط از فلش کردن گوشی خودتان پرهیز کنید. طبق آنچه کارشناسان میگویند، اگر قرار بر نصب و ساخت گوگل پلی باشد باید با آی پی اینترنت کشوری جز ایران وارد شد، چرا که آی پی ایران فیلتر است. وقتی گوشی قفل میشود و باید فلش زده شود، نیاز به سرویس جیمیل موضوعیت پیدا میکند و وقتی نتوان به سرویس گوگل دسترسی یافت یعنی فاجعه.
تنها مشکل اینجاست که گاهی نمیتوان برای دسترسی به سرویس های گوگل از وی پی ان استفاده کرد که اگر میشد هیچ مشکلی به وجود نمیآمد و صرفا با رمز جیمیل مانع برطرف میشد. متاسفانه تعداد کسانی که رمز گوشی خود را فراموش کردهاند بسیار زیاد است و بعضیها هم چون تلفن همراه آنها ویروسی یا هک شده نیاز به فلش زدن دارند.
با این اوصاف نیاز است تا بعد از فلش زدن به سرویس جیمیل متصل شد و مشکل را برطرف کرد؛ اما اگر نتوانیم به سرویسهای فیلتر شده دسترسی پیدا کنیم چاره چیست؟ البته میتوان مشکل را تا حدود زیادی حل کرد، ولی نیاز است هزینهای حدود 400 هزار تومان پرداخت شود که برای اغلب مردم گزاف است.
بیشتر بخوانید:
- رئیس جمهور محترم محدودیت های اینترنتی را رفع کنید، این وعده انتخاباتی شما بود
- ضرر قطعی اینترنت برای صنعت گردشگری کشور ؛ 90 درصد تورها لغو شده است!
- فیلترینگ گوگل دیسکاور ؛ کاهش چشمگیر ترافیک وبسایتهای ایرانی!
- درخواست وزیر ارتباطات برای اعمال محدودیت های شدیدتر اینترنتی ؛ ماجرا چیست؟
نظر شما درباره پیامد فیلترینگ سرویسهای گوگل چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
دم گوگل پلی گرم وقتی وجدانتون رو زیر پا میگذارید و قوانین رو نادیده میگید و حریم خصوصی رو به یک طرفتون حسلب نمیکنید و با اپلکشنهای داخللی برای هر کار غیر قانونی سو استفاده میکنید یک برنامه به نام گوگل پلی که حرمت و حفظ حریم خصوصی کاربران اندرویدی برایش اولویت دارد قیچی میکند چنین اپلکشن های قاتون شکن رو چه لزومی داره ایرانسل من مدام میخواییم وارد برنامه بشیم از کاربران درخواست اجازه به تماس ها و مخاطبین میکنه البته انتظاری هم نمیشه از این افراد خود فروخته خودکامه داشت
گوشیهای سامسونگ که کلا بدون گوگل ، یه تیکه آجر بیشتر نیستن . هر برنامه ای نصب میکنی ، بدون سرویس های گوگل پلی کار نمیکنه . مرورگر پیش فرض گوشی گوگل کرومه . موتور جست و جوی هر مرورگری گوگله . واسه عضو شدن تو هر برنامه یا سایتی جیمیل (مال گوگل) لازمه . بخوای بازیتو ذخیره کنی ” بازیهای گوگل پلی” لازمه . واسه آپدیت برنامه ها فروشگاه گوگل پلی لازمه . 99 درصد برنامه ها رو فروشگاه پلی پوشش میده و کمتر از یک درصد توی مارکت های داخلیه . حالا اینا فقط مال کاربران معمولیه . گوگل کلی خدمات دیگه هم داره که سایر کاربرا ازش استفاده میکنن . اکثر برنامه های خود گوشی بدون برنامه خدمات گوگل پلی ، اصلا کار نمیکنن . گوگل بصورت روزانه برنامه هارو از نظر ویروسی بودن چک میکنه .