تاثیر فیلترینگ اینترنت بر بازارهای مالی اکسچنج چه عواقبی برای تریدرهای ایرانی داشته است. در تکراتو از زوایای پنهان محدودیتهای اینترنت بخوانید.
در کنار آسیبهایی که اختلالات اینترنت و فیلترینگ شدید آن بر فعالین یازارهای اکسچنج وارد کرده است، شاهد مسائل دیگری نیز در این حوزه هستیم که دست به دست هم دادهاند تا سد راه تریدرهای داخلی گردند. به تازگی شاهد تیترهای خبری با عنوان فرا رسیدن زمستان رمز ارز در رسانههای داخلی و خارجی هستیم.
این در حالی است که به نظر میرسد تریدرهای داخلی علاوه تحمل مشکلات جهانی این بازار، با مسائل دیگری نیز در داخل کشور دست و پنجه نرم میکنند. مدیرعامل شرکت اوپکس opex.dev و عضو هیات موسس انجمن فناوران زنجیره بلوک، از تاثیر فیلترینگ اینترنت بر بازارهای مالی اکسچنج میگوید.
بیشتر بخوانید: مهمترین و جدیدترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از ضرر قطعی اینترنت تا فیلترینگ اپلیکیشن ها!
زوایههای پنهان تاثیر فیلترینگ اینترنت بر بازارهای مالی اکسچنج
در کنار آسیبهایی که اختلالات اینترنت و فیلترینگ شدید آن بر فعالین یازارهای اکسچنج وارد کرده است، شاهد مسائل دیگری نیز در این حوزه هستیم که دست به دست هم دادهاند تا سد راه تریدرهای داخلی گردند. در ابتدای گفتگو از مدیرعامل شرکت اوپکس opex.dev و عضو هیات موسس انجمن فناوران زنجیره بلوک؛ آقای سهیل نیکزاد در خصوص تاثیر ورشکستگی FTX و عدم فعالیت برخی از صرافیها، بر کاهش اعتماد مردم به این بازار پرسیدیم:
«باید این مساله را در نظر گرفت که اتفاقی که برای ftx رخ داد، بسیار عبرتآمیز و آمورنده بود که به زبان محاوره به آن خالی فروشی میگویند. این صرافی با وعده نگهداری منابع، آنها را خرج کرد و یا بر اساس گزارشها میتوان گفت که خارج از وعده خرج کردند. در نتیجه پس از درخواست منابع توسط مردم، FTX نیز اعلام ورشکستگی کرد. توسعه بسیار سریع، میتواند کلیدواژهای باشد که سبب شکست این صرافی شد، زیرا تصمیمهای آن حساب شده و براساس تثبیت زیرساختهای آن نبوده است. توسعهی یکباره به صرف رسوب منابع مالی زیاد مانند بیتکویت در اکسچنج، میتواند عواقبی داشته باشد. قطعا این اتفاق سبب وارد شدن شوک خاصی به بازار شده است. زیرا همانطور که میدانید FTX یکی از بزرگترین اکسچنجهای بازار بوده است. لذا ریزش معناداری در بازار اتفاق افتاده است که جبران آن کار یکی دو روز نیست. مدت زمانی طول میکشد که بازار دوباره اعتماد کند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا شاهد سقوط بازارمالی و تاثیر زمستان ارز دیجیتال بر صرافیهای ایران خواهیم بود، اظهار کرد: «به نظر من این زمستان سرد بسیار جهانی است و ربطی به داخل و خارج مرزهای ما ندارد. در واقع برای مثال قیمت بیتکوین در ایران همواره مانند قیمت بیتکوین در سایر نقاط جهان است. زیرا در صورت تفاوت قیمت، افرادی سودجو همواه هستند که از این بازار سواستفاده کنند. در نتیجه ما نیز حتی با همین سهم کمی که از بازار جهانی داریم تحت تاثیر تمام اتفاقات این بازار قرار میگیریم. البته درصد معاملات ما در مقایسه با جمعیت قابل توجه است.» مدیرعامل شرکت اوپکس opex.dev در خصوص تاثیر ادامه روند کاهشی بازار بر فعالیت تریدرهای ایرانی، گفت:
«قطعا در بازار داخلی سرمایهگذاران محتاطتر میشوند و در نتیجه خروج سرمایه را شاهد خواهیم بود و حجم معاملات و تراکنشها کاهش خواهد یافت.»
بیشتر بخوانید: زمستانی سرد با تعطیلی صرافیهای رمزارزی در راه است [مصاحبه اختصاصی تکراتو با عباس آشتیانی]
مشکلات تریدرهای داخلی یکی دوتا نیست!
نیکزاد در ادامه با اشاره به تاثیر فیلترینگ اینترنت بر بازارهای مالی اکسچنج گفت: «ما در داخل مرزها مسائل دیگری را نیز اعم از آشفتگیها در بازار به دلیل شرایط نابهسامان اقتصاد و اتفاقاتی که در سطح جامعه جاریست، شاهد هستیم. در نتیجه حوزه اقتصاد آنلاین کشور ما به شدت آسیب دیده است. در طی چند ماه گذشته کسبوکارهای آنلاین ما به غایت متاثر از سیاستهای عجیب و غریب حکومت در حوزه فیلترینگ شدید اینترنت، آسیب دیدهاند. این مساله مزید بر علت میشود که فعالیتهای ما کاهش یاید یا با اختلال مواجه شود. زیرا تریدرهای داخلی یا در بازارهای داخلی و یا در بازارهای خارجی ترید میکنند. در نتیجه ارتباط تریدرها در بازارهای خارجی، متاسفانه در گرو انواع ویپیان و فیلترشکنها معنی میشود که بتوانند بعضا آیپی خود را مخفی کنند و یا با هویت غیرواقعی ترید انجام دهند.» وی در ادامه افزود:
«علاوه بر این، جنگ عجیب و غریبی که در حوزه فیلترینگ و محدود کردن اینترنت و اینترنت ملی و … که به نظر من بنیاد و اساس دقیقی ندارد، اتفاق میافتد، به شدن موجب آسیب کاربران و تریدرهای ایرانی در بازارهای جهانی شده است. پس ما به اضافهی معضلات جهانی، به واسطهی اتفاقات داخلی _حمایتهای عجیب و غریب حکومت از زیرساختهای اینترنت_ بیشتر در حوزه بازارهای مالی دچار مشکل شدهایم. بنابراین با توجه به مسائل داخلی، شاهد رکود معناداری در تریدها هستیم».
عضو هیات موسس انجمن فناوران زنجیره بلوک، با اظهار امیدواری برای آینده بازارهای مالی در ایران گفت:
«امیدوارم که آینده روشن باشد. هم برای سرمایهگذاران بلند مدت این بازار هستند؛ البته با خیال راحتتری به آینده سرمایهگذاران بلند مدت امیدوار هستم. زیرا که بیتکوین در افقهای دو سه ساله نشان داده است که همواره ضررها را جبران میکند و کسی را در حالت منفی نمیگذارد. در افقهای کوتاه مدت نیز، ابزارهایی توسعه داده شده است که میتوان از انها استفاده کرد و یا به دو طرف بازار مهاجرت کرد. یعنی یا در بازار داخلی و یا در بازار خارجی ترید کرد.»
وی ادامه داد: «البته در بازار داخلی زیرساختهای پرداخت چندان توان و تابآوری حمایت از این کسبوکارها را ندارد. یا آن که به بازار خارجی مهاجرت کنند. البته من چندان این مساله را تایید نمیکنم. زیرا مشکل احراز هویت وجود دارد. زیرا تریدر ایرانی در بازار خارجی، خودش را دیگری معرفی میکند؛ در نتیجه در صورت روشن شدن این مساله، تریدر توسط اکسچنجها به روشهای مختلف اذیت خواهد شد؛ برای مثال این اذیت ممکن است با بلوکه شدن پول و یا فرصت ندادن برای خروج از بازار باشد. در نتیجه این ریسک بزرگی است برای سرمایهگذاران ایرانی. تمام آنچه گفته شد سبب نگرانی ماست. اما امیدواریم که وضع بهتر شود و برای همه این 86 میلیون نفر ایرانی عزیز که در مرزهای وطن زندگی میکنند، اتفاقات بهتر از آنچه تا کنون رخ داده است، بیافتد.»
بیشتر بخوانید:
- دارایی مردم در گرو سقوط و صعود بازار رمزارزها [مصاحبه اختصاصی تکراتو با سهیل نیکزاد]
- احتمال راهاندازی رمزارز توییتر کوین قوت گرفت؛ خیانت ماسک به دوجکوین محبوبش!
- تعطیلی صرافی رمزارزی Bitfront تا سال 2023
نظر شما در خصوص تاثیر فیلترینگ اینترنت بر بازارهای مالی اکسچنج چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.