وزیر ارتباطات مدعی است ورشکستگی اپراتورها در نتیجه فیلترینگ مبنای قانونی ندارد. او در این راستا از مدل اقتصادی جدید تعریف شده خبر داد.
طبق اعلام وزیر ارتباطات در راستای ارزیابی آنها از میزان افت درآمد اپراتورها، صرفاً 10 تا 18 درصد شرکتهای وابسته به درآمد اینترنتی، با کاهش درآمد مواجه شدهاند. لذا به عقیده زارعپور ورشکستگی اپراتورها در نتیجه فیلترینگ و به دنبال محدودیتهای اینترنتی مبنای قانونی ندارد.
با وجود گذشت بیش از 4 ماه از فیلترینگ و محدودیتهای گسترده اینترنت، بحث کاهش درآمدهای کسبوکارها ازجمله اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت بسیار داغ است. در راستای همین موضوعات، رایتل به عنوان اولین اپراتور در واکنش به اثرات منفی محدودیتها و فیلترینگ اینترنت بر کاهش درآمد خود از احتمال ورشکستگی خبر داد، اما حالا به اعتقاد وزیر ارتباطات ورشکستگی اپراتورها در نتیجه فیلترینگ مبنای قانونی ندارد:
«مطالبی که در مورد ورشکستهشدن اپراتورها مطرح میشود، مبنای قانونی ندارد. مدل جدید اقتصادی برای شبکه به شورای عالی فضای مجازی پیشنهاد کردیم که در دستور کار شورا برای بررسی است که اگر مصوب شود، وضعیتشان بهتر خواهد شد».
لازم به ذکر است که علاوه بر رایتل، اپراتورهایی نظیر شاتل و ایرانسل ضمن نامهای به وزیر ارتباطات، نسبت به کاهش درآمدهای خود در نتیجه فیلترینگ هشدار دادند. نکته مهم این نامهها ابهام در ادامه توسعه ارتباطات در کشور بوده؛ زیرا در نامههای ایرانسل و رایتل به صورت رسمی شاهد درخواست توقف یا کاهش توسعه شبکه به علت کاهش درآمدها بودیم؛ از طرفی شاتل نیز بهعنوان یکی از بزرگترین اپراتورهای اینترنت ثابت کشور و از سردمداران شرکتهای آماده ارائه تکنولوژیهای نوین اینترنت ثابت در کشور، طبق اعلام خود از احتمال عدم توانایی به ادامه ارائه سرویس خبر داده است.
بیشتر بخوانید: بازگشت درآمد رایتل به شهریور 1401 ؛ اپراتور سوم از خطر ورشکستگی نجات یافت!
ورشکستگی اپراتورها در نتیجه فیلترینگ نخواهد بود!
«عیسی زارعپور» در گفتوگو با فارس اعلام کرد که بین ده تا پانزده یا حداکثر 18-17 درصد شرکتهای وابسته به درآمدهای اینترنتی، با کاهش درآمدهای خود روبرو شدهاند: «ما نامهای که این شرکتها نوشتهاند را بررسی و برای جبران ضرری که به آنها وارد شده است، تدابیری را پیشبینی میکنیم».
وی همچنین ضمن اشاره به نامه تعدادی از اپراتورهای ارائه خدمات اینترنتی و ادعاهای مطروحه در ماههای اخیر در زمینه تاثیر فیلترینگ بر ایجاد ضرر و خسارت برای آنها، افزود: «درحال بررسی و ارزیابی این مسائل هستیم؛ چون بهغیراز fcpها (که فقط اینترنت ارائه میدهند)، اپراتورهای ارتباطی منابع درآمدی متعددی دارند و فقط از راه اینترنت به کسب درآمد نمیپردازند».
بیشتر بخوانید:
- گزارش رئیس سابق رگولاتوری از سقوط اقتصاد بخش فاوا ؛ سرمایهگذاری اپراتورها یکسوم شده است!
- پایان روند نزولی درآمد اپراتورها در آذر 1401 ؛ شرایط PSPها هم بهبود یافت!
- وزیر ارتباطات از پیگیری وضعیت مالی اپراتورها خبر داد
دیدگاه شما درباره اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر عدم ورشکستگی اپراتورها در نتیجه فیلترینگ چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.