بیتفاوتی اپراتورها و شرکتهای ارائه دهنده اینترنت همراه شرایطی را فراهم کرده که شاید حاصل آن، احتمال کاهش سرعت اینترنت در تهران باشد! اما چرا؟
اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه مدتها است که در بخشهای مهمی از پایتخت بدون کسب مجوزهای لازم اقدام به نصب دکلهای مخابراتی میکنند و این موضوع حالا انبوهی از دکلهای اینترنت و تلفن همراه بدون مجوز را در سطح شهر پدید آورده است که با واکنش شهرداری مواجه شده است. در واقع شهرداری حکم جمعآوری بیش از 400 دکل مخابراتی در سطح شهر تهران را تایید کرده است. در این خصوص رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران در گفتگویی با ایلنا از احتمال کاهش سرعت اینترنت در تهران به دلیل جمعآوری این دکلها گفته است.
بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات تا پایان دولت سیزدهم خبر داد
احتمال کاهش سرعت اینترنت در تهران
به گزارش تکراتو و به نقل از ایلنا، گرچه نصب این دکلها و آنتنهای مخابراتی در تعداد بالا منجر به بهبود آنتندهی و افزایش سرعت اینترنت در سطح شهر میشود، اما با توجه به آسیبهای ناشی از ازدیاد تعداد آنها، محدودیتهایی در خصوص تعداد نصب دکل مخابراتی در سراسر جهان وضع شده و در ایران نیز کارگروه صدور مجوز آنتنها و دکلهای مخابراتی برای اعمال این محدودیتها وجود دارد.
این کارگروه از نماینده شورای شهر تهران، معاون خدمات شهری شهرداری، معاون شهرسازی شهرداری، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری، نماینده وزارت ارتباطات و نماینده سازمان محیط زیست تشکیل شده است و اپراتورها باید پیش از نصب دکلهای مخابراتی از این کارگروه مجوز بگیرند.
حال و در شرایطی که تعداد دکلهای نصب شده بدون مجوز در پایتخت بسیار بالاست و برخی در شهرداری به جمعآوری دکلها رای دادهاند، دغدغه کاهش کیفیت و سرعت اینترنت و آنتندهی تلفن همراه موضوعی است که در حال حاضر مانع از اجرای این حکم شده است. در این خصوص مهدی چمران رئیس شورا گفته بود:
«متاسفانه در هر فضایی در تهران دکل مخابراتی نصب شده و شهر ما پر از دکل است، اما در شهرهای دیگر چنین نیست. ما در این صورت ناچار میشویم که مصوبهای را تصویب کنیم که دکلهای بدون مجوز جمع آوری شوند.»
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران درباره چگونگی نصب دکلهای غیرمجاز در سطح شهر به ایلنا توضیح داد: «با وجود این که اپراتورها از قواعد نصب دکلهای مخابراتی آگاه هستند، اما در برخی موارد، اپراتورها ابتدا دکلها را نصب میکنند و بعد برای دریافت مجوز آن در کارگروه صدور مجوز آنتنها و دکلهای مخابراتی درخواست میدهند، البته در این شرایط چون اپراتورها اغلب دکلها را براساس ضوابط تعیین شده نصب میکنند، کارگروه برای بیشتر دکلها مجوز صادر میکنند، اما بازهم در بعضی موارد، اپراتورها هنگام نصب دکلهای مخابراتی، ضوابط تعیین شده توسط کارگروه صدور مجوزها را رعایت نمیکنند و در چنین شرایطی نیز کارگروه به آنها مجوز نمیدهد».
وی افزود: «وقتی اپراتورها پیش از این که یک دکل مخابراتی را نصب کنند، برای دریافت مجوز آن اقدام نمیکنند، ماموران شهرداریهای مناطق تهران تا قبل از نصب یک دکل روی یک ساختمان، متوجه آن نمیشوند و وقتی که دکل نصبشده را میبینند، به ساختمان مربوطه اخطار میدهند و اگر مجوزی برای آن دکل ارائه نشود، پرونده را برای رسیدگی به کمیسیون ماده صد شهرداری ارجاع میدهند. در کمیسیون ماده صد نیز چون دکلها مجوز ندارند، اغلب برای آنها رای قلع و جمع آوری صادر میشود. وجود چنین فرآیندی باعث شده است که در حال حاضر برای صدها دکل مخابراتی در تهران رای قلع صادر شده باشد. دکلهای بدون مجوز در تمام سطح شهر پراکنده هستند و این طور نیست که صرفا در برخی نواحی یا محلات تهران دکل غیرمجاز وجود داشته باشد».
تاثیر جمعآوری دکلها در کاهش سرعت اینترنت در تهران چیست؟
بابایی در پاسخ به این سوال که جمع آوری دکلهای بدون مجوز، چه تاثیری در آنتن دهی موبایل و سرعت اینترنت همراه در مناطق مختلف تهران دارد، گفت: «در سطح شهر تهران پوشش تقریبا صد درصدی آنتن دهی وجود دارد و تعداد نقاط کور موجود در پایتخت بسیار محدود است. بنابراین هدف اپراتورها از نصب دکلهای جدید در سالهای اخیر بهبود وضعیت آنتن دهی نبوده است، بلکه آنها به دنبال مطلوب نگه داشتن سرعت اینترنت در مناطق مختلف شهر بوده اند؛ بخصوص که در چند سال گذشته بیشترین حجم مصرف اینترنت در تهران مربوط به تلفنهای همراه بوده است و برای این که سرعت اینترنت همراه با وجود افزایش فشار ناشی از اتصال موبایلهای بیشتر به آن کاهش نیابد، اپراتورها ناچارند که دکلهای بیشتری نصب کنند». نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد:
صرف نظر از اپراتورهای اصلی تلفن همراه، بعضی اپراتورهایی که دکلهای بدون مجوز نصب کرده اند، صرفا اپراتور اینترنت هستند، بنابراین جمع آوری دکلهای غیرمجاز باعث کم شدن میزان آنتن دهی نمیشود، اما ممکن است روی کاهش سرعت اینترنت همراه تاثیر بگذارد. البته شهروندان باید توجه داشته باشند که چارهای جز قلع و قمع دکلهای غیرمجاز وجود ندارد، زیرا وقتی یک اپراتور بدون دریافت مجوزهای قانونی اقدام به نصب دکل مخابراتی میکند، نهادهای نظارتی طبق قانون حکم جمع آوری دکل مربوطه را صادر میکنند و ماموران شهرداری نیز باید طبق قانون این دکلها را قلع و قمع کنند.
وی در ادامه توضیح داد: «با توجه به این که ضوابط نصب دکلهای مخابراتی به صورت دقیق توسط سازمان تنظیم مقررات، سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست تعیین شده است، اپراتورها حتی در هنگام نصب دکلهای غیرمجاز، اغلب این ضوابط را رعایت میکنند، ولی بازهم دکلهایی در سطح شهر مشاهده میشود که ضوابط ایمنی و بهداشتی در آنها رعایت نشده است و در این شرایط برای حفظ سلامت شهروندان، حتما باید این دکلها بدون اغماض جمع آوری شوند. البته در صورت نیاز ضروری یک ناحیه از شهر به وجود یک دکل مخابراتی، تلاش میشود که به جای جمع آوری آن دکل، نسبت به جابهجایی آن اقدام شود، اما مهم این است که این فرآیند زیر نظر کارگروه صدور مجوز آنتنها و دکلهای مخابراتی انجام شود».
بیشتر بخوانید: تخصیص سیمکارت بدون فیلتر به توریستها ؛ اینترنت طبقاتی اینبار برای گردشگران!
پول شهرداری را بدهید، هرچه میخواهید دکل نصب کنید!
بابایی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا درباره نحوه کسب درآمد شهرداری از نصب دکلهای مخابراتی در سطح شهر تهران، توضیح داد:
شهرداری تهران مبلغ محدودی را برای صدور مجوز دکلهای مخابراتی دریافت میکند که این مبلغ بابت هزینههای اعزام کارشناس، نظارت بر نصب دکلها و بازدیدهای بعدی است، اما درآمد اصلی شهرداری از دکلهای مخابراتی مربوط به اجارهبهایی است که بابت نصب دکلهای مخابراتی در مکانهای عمومی سطح شهر تهران از اپراتورها دریافت میکند.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران ادامه داد: «همان طور که وقتی یک اپراتور هنگام نصب یک دکل مخابراتی روی یک ساختمان خصوصی به آن ساختمان اجاره میپردازد، اگر یک دکل در مکانهای عمومی زیر نظر شهرداری مانند بوستانهای موجود در سطح شهر تهران نصب شود، اپراتورها باید اجاره بهای مربوط به آن دکل را به شهرداری بپردازند. بنابراین دریافت مبلغ محدود برای صدور مجوز دکلهای مخابراتی، درآمد زیادی را برای شهرداری به همراه ندارد و درآمد اصلی شهرداری بابت نصب این دکل ها، ناشی از هزینهای است که برای اجاره بها میگیرد».
وی در پایان تصریح کرد: «درآمد شهرداری از اجاره بهای دریافتی بابت نصب دکلهای مخابراتی در مکانهای عمومی سطح شهر تهران مستقیما وارد خزانه شهرداری میشود و ضمن لحاظ شدن در بودجه عمومی شهرداری، زیر نظر شورای شهر تهران در موارد مختلف برای توسعه شهر هزینه میشود».
بیشتر بخوانید:
- کاهش 40 درصدی درآمد اپراتورهای اینترنتی در نتیجه فیلترینگ
- جلسه بررسی کیفیت شبکهی ارتباطی همراه و ثابت با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد
- شورای نگهبان: هیچ مصوبهای در ارتباط با طرح صیانت دریافت نکردهایم!
- مدیر رگولاتوری: کیفیت پایین اینترنت تصور واهی مردم است!
- واکنش وزیر ارتباطات به درخواست بازگشت اینترنت به شرایط عادی ؛ نامهای ندیدم!
دیدگاه شما در خصوص احتمال کاهش سرعت اینترنت در تهران چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
دمتون گرم
مثل همیشه کاربردی👱🏻♀️👱🏻♂️👨🏻🦰👩🏻🦰