ساخت نخستین مغز مصنوعی توسط گروهی از دانشمندان محقق شد. این مغز مصنوعی قابلیت یادگیری دارد و میتواند آموختهها را ثبت کند.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه سیدنی استرالیا موفق به ساخت نخستین مغز مصنوعی شدند که قادر است آموختهها را ثبت و قدرت یادگیری را فرا بگیرد. در حقیقت این دانشمندان سیستمی را متشکل از نانوسیمها توسعه دادهاند که مانند مغز انسان عمل میکند و حافظه انسان را شبیهسازی میکند. گفتنیست که تکنولوژی حاضر مسیر را برای ساخت سختافزارهای غیرزیستی بهمنظور توسعه ابزارهایی برای افزایش یادگیری و حافظه انسان باز خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی 7800 نفر از کارمندان IBM را طی پنج سال آینده از کار بیکار میکند
ساخت نخستین مغز مصنوعی توسط دانشمندان ممکن شد
گروهی از پژوهشگران دانشگاه سیدنی استرالیا دریافتهاند که شبکهای از نانوسیمها میتوانند با شبیهسازی عملکرد نورونهای مغزی، کارکردهایی مثل شناسایی و بهخاطرسپردن تصاویر را تکرار کنند. البته افزون بر حافظه، این پژوهش روی عملکردهای یادگیری هم تمرکز داشته است.
پروفسور «زدنکا کونکیک» توضیح میدهد:
این شبکه مانند شبکههای عصبی مصنوعی عمل میکند که در آن سیمها شبیه به نورونها هستند و محل اتصال آنها به یکدیگر، مثل سیناپسها، برای انتقال اطلاعات استفاده میشود.
محققان برای بررسی قدرت حافظه این شبکه از آزمونی موسوم به N-Back کمک گرفتند که برای اندازهگیری عملکرد حافظه در انسانها استفاده میشود. در این آزمون مجموعهای از محرکها به نمایش درمیآیند که مثلاً میتوانند مجموعهای از تصاویر باشند. سپس مقایسهای میان هر محرک با محرکهای چند مرحله قبل صورت میگیرد.
محققان میگوید: «آزمون N-Back برای انسانها میتواند شامل به خاطر آوردن تصویر خاص یک گربه از میان مجموعهای از تصاویر گربهها باشد. میانگین امتیاز 7 برای انسانها در این آزمون بهمعنای این است که افراد میتوانند تصویر مربوط به هفت مرحله قبلتر را به یاد بیاورند.»
زمانی که پژوهشگران شبکه نانوسیمها را تحت آزمون N-Back قرار دادند، مشخص شد که این شبکه هم میتواند حداقل 7 مرحله عقبتر را به خاطر داشته باشد. بنابراین امتیاز این سیستم با میانگین امتیاز حافظه انسانی تفاوت خاصی نداشت.
البته اگر این سیستم تقویت شود، عملکرد آن بهطرز چشمگیری بهبود پیدا میکند. همچنین این شبکه میتواند به نقطهای برسد که دیگر نیاز به تقویتشدن نداشته باشد؛ چرا که اطلاعات درون آن به بخشی از حافظه خود سیستم تبدیل میشود. محققان از این وضعیت بهعنوان چیزی شبیه تفاوت میان حافظه بلند و کوتاهمدت در مغز ما یاد میکنند.
حالا گفته شده است که این دستاورد میتواند زمینهساز تولید سختافزارهای غیرزیستی جدید برای شبیهسازی شیوههای یادگیری و حافظه انسان باشد.
بیشتر بخوانید:
- اعتصاب انجمن نویسندگان هالیوود در اعتراض به مشکلات مربوط به هوش مصنوعی
- نخستین مجری هوش مصنوعی ترکیه رونمایی شد [+فیلم]
- ممنوعیت استفاده از هوش مصنوعی توسط سامسونگ ؛ تاوان افشای اطلاعات!
نظر شما درباره ساخت نخستین مغز مصنوعی با قابلیت یادگیری و ثبت آموختهها توسط دانشمندان چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.