کارزار مخالفت با اینترنت طبقاتی شروع به کار کرد. همپیمانی برای عدم استفاده از اینترنت طبقاتی در حال گسترش است و افراد نیز به این همپیمانی بله میگویند.
کارزار مخالفت با اینترنت طبقاتی راهاندازی شد. موضوع تشکیل طرح اینترنت طبقاتی مدتهاست که توسط دولت مطرح شده و تا حالا تصمیمات فراوانی برای آن گرفته شده است. این طرح از همان ابتدای مطرح شدن تاکنون با مخالفتهای بسیاری از طرف نمایندگان مجلس، فعالان فناوری و کاربران اینترنت همراه شده ولی دولت به هیچیک از این اعتراضات توجهی نکرده است.
همین چند روز پیش دهقانی فیرزوآبادی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از آغاز این طرح در چند استان کشور کشور خبر داد و گفت که نام اینترنت طبقاتی برای آن صحیح نیست و باید آن را “اینترنت حرفهای” یا “اینترنت ویژه” قلمداد کرد. مشخص نیست که چرا فیروزآبادی به نقل همچین کلمهای روی آورده است ولی هرچه که هست، اینترنت طبقاتی غیر از ایجاد محدودیتهای بیشتر و عدم توجه به نیازهای کاربران جنبه مثبتی ندارد و تبعات آن نیز بعداً مشخص خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ایران صدرنشین اختلالات اینترنتی در جهان ؛ فیلترینگ همچنان ادامه دارد
کارزار مخالفت با اینترنت طبقاتی به راه افتاد
موضوع اینترنت طبقاتی سالها است که مطرح شده و با اوجگیری محدودیتهای اینترنت از پاییز ۱۴۰۱ تا امروز حرف و حدیثها درباره اجرایی شدن آن شنیده میشود. آخرین اظهارات مسئولان در خصوص اجرایی شدن این طرح به صحبتهای سه روز قبل معاون علمی و فناوری رئیسجمهور برمیگردد که اعلام کرد همه چیز برای اجرایی شدن این ایده آماده است.
دهقانی فیروزآبادی، که البته تأکید دارد اسم این طرح «اینترنت حرفهای» یا «اینترنت خاص» است نه اینترنت طبقاتی، درباره نحوه اجرایی شدن طرح مذکور گفت:
در این راستا با وزیر ارتباطات همنشینی داشتهایم تا بتوانیم در ابتدا حداقل در تهران و استانهای بزرگ مراکز همآفرینی و نوآوری داشته باشیم تا علاقهمندان بتوانند بهصورت حرفهای از شبکهی ارتباطی قوی استفاده کنند.
به این ترتیب، به نظر میرسد با وجود موضعگیری بسیاری از کارشناسان، رسانهها، کسبوکارها و فعالان حوزه اینترنت نسبت به ایده طبقاتی کردن اینترنت و ذکر چندین و چندباره این که چرا با اینترنت طبقاتی مخالفیم، این طرح در دستور کار مسئولین و نهادهای کشور بوده و مسیر خود را پیش رفته است.
حالا در پلتفرم کارزار، یک کارزار مردمی در مخالفت با طرح اینترنت طبقاتی راه افتاده است تا کاربران با امضای آن هم مخالفت خود با این مسئله تبعیضآمیز را اعلام کنند و هم پیمان ببندند که حتی اگر به واسطه شغل یا موقعیتشان از اینترنت بدون محدودیت برخوردار شدند هم از آن استفاده نکنند. در همین راستا در متن این کارزار آمده است:
«ما امضاکنندگان این کارزار مخالفت شدید خود را با «اینترنت طبقاتی» تحت هر عنوانی نظیر اینترنت ویژه، اینترنت حرفهای و… اعلام میداریم و پیمان میبندیم که از این امکان تبعیضآمیز استفاده نخواهیم کرد.»
نویسندگان متن این کارزار امکانی به نام اینترنت طبقاتی را «آپارتاید نوین» خوانده و علت عدم تمایل به استفاده از آن را این طور توضیح دادهاند: «ما نسبت به خطرات و تبعات استفاده از مواهب این آپارتاید نوین هشدار میدهیم و آن را نوعی رانت جهت تطمیع نخبگان و متخصصان جامعه میدانیم.»
این کارزار با ذکر این نکته که «دسترسی آزاد به اینترنت بدون فیلتر، بهصورت برابر و برای همه، تحت قوانینی در چارچوب حقوق بشر جهت حفظ حقوق کاربران و کسب و کارها، از حقوق بدیهی شهروندی است» مخالفت خود با اینترنت طبقاتی را اعلام کرده و در ادامه متن کارزار هم آمده است:
«هیچ کس حق ندارد با رویکردی قیممآبانه تصمیم بگیرد که چه کسی حق استفاده از چه محتوا و خدماتی را دارد یا ندارد!»
بیشتر بخوانید:
- انتقاد مالک پیامرسان سروش از فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی ؛ وقتی سیاست های امنیتی صدای منتفعان داخلی را هم درآورده!
- وزیر گردشگری: تخصیص سیمکارت بدون فیلتر به گردشگران در مراحل پایانی قرار دارد
- مخالفت صریح وزیر ارتباطات با رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ
نظر شما درباره راهاندازی کارزار مخالفت با اینترنت طبقاتی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.