دانشمندان بالاخره توانستند راز نفرین مومیایی را کشف کنند.
چندین سال است که اخباری مبنیبر نفرین مرموزی شنیده میشد که مردم آن را به نفرین مومیایی شهرت دادند. بر اساس این ادعا، اگر کسی به محل دفن و استراحتگاه مومیایی نزدیک شود، موردنفرین آن مومیایی قرار میگیرد. درواقع هرکس که مزاحم مومیاییها میشده پس از مدتی جانش را از دست داده است. اما اخیراً راز نفرین مومیایی و در واقع علت فوت افراد کشف شده است.
بیشتر بخوانید: اولین ابتلا به عفونت قارچی در انسان ؛ ماجرای The Last of Us واقعی میشود؟
راز نفرین مومیایی بالاخره کشف شد
در گزارش جدیدی ادعا شده که این نفرین ممکن است درواقع یک نوع قارچ به نام «آسپرژیلیوس فلاووس» (Aspergillus flavus) باشد که معمولاً در مقبرهها یافت میشود و میتواند با آلودهکردن ریه انسانها، باعث مشکلات شدید سلامتی یا حتی مرگ شود.
در این گزارش به حادثهای از سال 1973 در لهستان اشاره شده است که در آن، 10 نفر از 12 بازدیدکننده مقبره پادشاه کازیمیر چهارم، بهدلیل قرارگرفتن در معرض آسپرژیلیوس فلاووس جان خود را از دست دادهاند. از آن زمان تاکنون کارشناسان درحال بررسی خطرات احتمالی این قارچ در مقبرهها و سایر مکانهای دفن باستانی هستند.
همین موضوع باعث شده است تا کارشناسان در مورد احتمال قرارگرفتن در معرض این قارچ، هنگام بازدید از بقایای مومیاییشده، ابراز نگرانی کنند. امسال نیز مومیاییهای گوآناخوآتو مربوط به سال سال 1833 در مکزیکوسیتی به نمایش گذاشته شدند و برخی از کارشناسان نگران بودند که مومیاییها بهدرستی مهروموم نشده باشند.
درحالیکه ایده «نفرین مومیایی» ممکن است دور از ذهن بهنظر برسد، اما خطرات واقعی دیگری نیز درباره مومیاییها و مکانهای دفن باستانی وجود دارد. به عنوان مثال، بسیاری از مقبرهها و سایر مکانهای دفن، دارای کپکها و باکتریهای خطرناکی هستند که میتوانند منجر به بیماریهای شدید یا حتی مرگ شوند. به همین دلیل محققان و کارشناسان در مطالعه آثار و بقایای باستانی بسیار دقت میکنند.
علاوهبراین، بسیاری از مردمان باستانی از مواد سمی مانند سرب و جیوه در تدفین استفاده میکردند که قرارگرفتن در معرض این مواد سمی میتواند عواقبی جدی برای سلامت انسانها بههمراه داشته باشد. به گفته برخی محققان، قرارگرفتن در معرض همین مواد ممکن است در سقوط تمدن مصر باستان نقش داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
- قارچ پلاستیک خوار کلید نجات آینده زمین!
- افزایش چشمگیر موارد ابتلا به یک بیماری قارچی کشنده و عدم اثربخشی داروها ؛ پاندمی دیگری در راه است؟
- معرفی یک کامپیوتر زنده مبتنی بر قارچ که نیازی به پردازنده و رم ندارد!
دیدگاه شما در خصوص کشف راز نفرین مومیایی چیست؟ نظرات خود را با تکراتو به اشترام بگذارید.