راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است!

روزنامه رسالت با انتشار یک گزارش تفصیلی از روند تصویب طرح صیانت و اعمال فیلترینگ مدعی شده که یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است! این مطلب با رویکردی متفاوت به روایت رسالت از جریان امنیتی پشت‌پرده فیلترینگ می‌پردازد.

وقتی مصوبات و سلسله‌ طرح‌های مرتبط به طرح صیانت بین کمیسیون‌های مجلس دست به دست می‌شد، برخی از طرفداران و مسببان این طرح در مواجهه با مخالفان، آن‌ها را مخالفان قانون‌مندی فضای مجازی معرفی می‌کردند. آنچه اما امروز در ایران شاهدش هستیم، از قانونمندی فضای مجازی فاصله بعیدی دارد!

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: طرفداران طرح صیانت به زودی این طرح را با هدف افزایش دامنه فیلترینگ تصویب می‌کنند!

یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است

موافقان طرح صیانت می‌گفتند هدف طرح چیزی جز قانونمندی فضای مجازی نیست و ربطی به فیلترینگ ندارد. طرح صیانت به گفته تدوین‌کنندگانش، به دنبال دفاع حقوقی از کاربران در فضای مجازی است و از سوی دیگر اتفاقا از تولید محتوای مثبت و درست حمایت هم می‌کند.

همین دسته می‌گفتند مگر چه چیز ایران از هند، روسیه و اتحادیه اروپا کمتر است که پلتفرم‌های خارجی در ایران دفتر ندارند؟ آن‌ها می‌گفتند مخالفان طرح بند مربوط به پایبندی پلتفرم‌های خارجی به قوانین ایران را بزرگ کرده‌اند حال آنکه اگر این پلتفرم‌ها به قوانین ایران احترام بگذارند، دلیلی برای عدم فعالیت آن‌ها در ایران وجود ندارد!

 

روزنامه رسالت: یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است!
یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است!

با تمام این تفاسیر، علت مخالفت با طرح صیانت چه بود؟ آیا آن‌ها به راستی مخالف حکمرانی فضای مجازی بودند؟ از آنجایی که بسیاری از این مخالفان خود از مدافعان سفت و سخت حکمرانی اینترنت و منتقدان رویکرد دولت سابق در مواجهه با شبکه ملی اطلاعات بودند نمی‌توان این ادعا را پذیرفت.

آنچه که هر عقل سلیمی در این طرح می‌دید، سایه‌افکنی فیلترینگ به عنوان تنها راه مقابله با پلتفرم‌های خارجی بود. مخالفان این طرح بیشتر به یک راهکار ترکیبی به گونه‌ای معتقدند که همزمان با ترغیب مردم به پلتفرم‌های بومی، مذاکرات با پلتفرم‌های خارجی هم ادامه داشته باشد تا مردم به صورت غیراجباری به پلتفرم‌های داخلی جذب شوند. اما به نظر می‌رسید که گروهی خاص در بدنه حاکمیت خوش ندارد مردم تحت هیچ شرایطی به پلتفرم‌های خارجی دسترسی داشته باشند!

درواقع جریانی پشت‌پرده میخواست به هر ضرب و زوری که شده پای مردم را از پلتفرم‌های خارجی ببرد و این همان جریان امنیتی بود. این وضعیت، حاکی از حضور و اعمال‌نظر جدی نیروهای مسلح در حکمرانی فضای مجازی بود.

این تصورات در خصوص سرانجام طرح صیانت، با بروز ناآرامی‌ها در سال گذشته و فیلترینگ شدید پلتفرم‌های خارجی تایید شد. جریانی که مدتی به هر دری زده بود نتوانسته بود طرح صیانت را تصویب کند، با بروز اعتراضات در سراسر کشور، فرصت را غنیمت شمرد و به بهانه شرایط فورس ماژور امنیتی، ره صدساله را یک شبه طی کرد.

یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است!
یک جریان امنیتی نظامی حامی فیلترینگ و مانع از رفع آن است!

با اینکه رئیس جمهور و برخی از مقامات دولتی از جمله وزیر کشور وعده دادند که با پایان شرایط امنیتی کشور، وضعیت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به روال سابق بازمی‌گردد، با وجود مخالفت لفظی وزیر ارتباطات با فیلترینگ و با وجود هشدارهای بسیار فعالان اقتصاد دیجیتال در خصوص پیامدهای فیلترینگ برای این صنعت، جریان پشت‌پرده امنیتی به نظر اجازه رفع فیلتر حتی پلتفرم‌های بی‌آزاری مانند گوگل پلی را هم به شورای عالی امنیت ملی نداده است!

وضعیت امروز اینترنت، یک دستاورد است برای جریانی که حضور در پلتفرم‌های غربی را خلاف امنیت ملی می‌دانست و این جریان هرگز حاضر نیست دستاورد خود را از دست بدهد. پیش‌بینی وجود این روحیه بود که مخالفان طرح صیانت را بر مخالفت با آن مصمم می‌ساخت.

تردیدی نیست که وضعیت و روش فعلی شدیدا با درخواست عامه مردم در تضاد است. در این وضعیت حتی در صورتی که مصلحت جامعه فیلترینگ را ایجاب کند، باز هم برای از دست ندادن بیشتر سرمایه‌های اجتماعی شاید بتوان تدابیر متفاوتی اندیشید یا اندکی از شدت دامنه و گسترده فیلترینگ کاست!

مخالفت گروه‌ها و افراد خاص با تعدیل مسدودیت‌ها از مخالفت‌های پیوسته وزیر ارتباطات که خود پایبندی سفت و سختی به شبکه ملی اطلاعات دارد معلوم می‌شود. او در جلسه هیئت دولت گفته: «نظر تخصصی وزارت ارتباطات این است که باید در بحث مسدودیت گوگل‌پلی تجدیدنظر شود و به‌دنبال تحقق این موضوع است: «از کارگروه تعیین مصادیق، پیگیر رفع فیلتر این پلتفرم هستیم و می‌خواهیم نظر کارگروه را در این مورد بدانیم.»

بیشتر بخوانید:

به نظر شما کاربران تکراتو، آیا روزنامه رسالت در تشخیص یک جریان نظامی امنیتی به عنوان عامل تداوم فیلترینگ راه درستی رفته است؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌‌ها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر (14 نظر)

    اگر به جای مجلس یک طویله پر از گاو و خر و قاطر داشتیم بهتر از این نمایندگان بود

    پاسخ

    حرفتون درسته ولی اعتراضات هنوز تموم نشده . مثلا چند روز پیش خانواده کیان (فقط خانواده اش) براش جشن تولد گرفته بودن که مامورا بهشون حمله کردن و یکی از فامیلاشون هم از شدت عصبانیت رفته مامورا رو زیر گرفته و بعدش هم مردم ریختن تو خیابون . البته بخاطر فیلترینگ شدید ، خیلیا نفهمیدن . فقط خبر صدا و سیما پخش شد که میگفت منافقین چند تا مامور رو زیر گرفتن .
    اون چند روزی هم که اینترنت به شدت ضعیف شده بود توی زاهدان هم اعتراضات بوده .
    اینا فکر میکنن اگه اینترنت به حالت عادی برگرده بلافاصله اعتراضات سراسری دوباره شروع میشه . البته بی راه هم نیست . چون ظلم و ستمشون تموم نشده که مردم بخوان همه چی رو فراموش کنن .
    مذاکرات پنهانی و موقت با آمریکا هم صرفا برای پرت کردن حواس مردمه .

    پاسخ

    یک سری سال 57 فهمیدند. یک سری سال 58. بعضی ها سال 60. بعضی ها 68. بعضی ها 72. بعضی ها 77. بعضی ها 81 و 82. بعضی ها 84. بعضی ها 86. بعضی ها 88. بعضی ها 91. بعضی ها 94. بعضی ها 96. خیلی ها 98. یکسری 99 و 1400. و اکثریت 1401 فهمیدند. ولی وای به حال اونایی که هنوز نفهمیدند و در رویا سر میکنند. کسی که توی حوزه درباره شتر سواران 1400 سال پیش عربستان درس میخونه رو چه به اقتصاد دانی و سیاست ورزی. البته سیاستی که این حکومت در پیش گرفته نجس ترین سیاستی هست که وجود داره. درنهایت یک چیزو میگم. امثال شوروی دیر یا زود به سر انجام شوروی گرفتار میشن و رد خور نداره. شاید این دنیا تا میتونن دارن میتازن ولی وقتی لحظه مرگ برسه اونموقع ست که اسبی واسه تازوندن ندارن و باید توی منجلابی که خودشون واسه خودشون درست کردن فرو برن. جهنم مال من و تو نیست مال کسانیه که الان داریم به وضوح میبینیمشون. اینها و حامیانشون

    پاسخ

    والا اینا از سیاست هیچی بارسلون نی حالیشون نی من بهتر از اینا مملکت رو مدیریت میکردم اگه کاره ای میشدم رییس جمهور یا رهبر یا شاه هرچی که مردم بخوان در این مملکت بهتر از اینا میچرخوندم چرخ اقتصاد سیاست و وضعیت معیشتی مردم کل ایران بهتر از چیزی که هست بود حسرت یک زندگی معمولی نداشتن مردم ایران آزادی و آبادی کامل رفاه نسبتا کامل آسایش و امنیت در جامعه به ارمغان میاوردم دروغ نمی‌گم وعده الکی سرخرمن صدمن یع غاز نمیدم اصلأ

    پاسخ

    انشاا…به عمرماقدبده که دیگه هیچکدام ازمسئولین جلووپشت پرده رونبینیم وروزگارشون ازسگ هم بدتربشه به امیداون روزها

    پاسخ

    فقط میتونم بگم خدا از هیچ کدومتون نگذره همین

    پاسخ

    چون قوانین ایران ضد حقوق بشره پس اینستا دفتر نمیزنه مثلاً اینستاگرام بیاد و از قوانین ایران حمایت کنه و هر کسی حجاب نداشت پیجشو ببنده و معرفی به دادگاه کنه
    کلا تو خیالات سیر و سفر میکنین
    ایران قفل شده و نمیشه کاری کرد ما از دنیا جدا شدیم مثل کره شمالی هستیم فقط به اندازه یک میله خودکار کنار در باز گذاشتند تا دنیا و آزادی و رفاه خارجی ها ببینیم و حسرت بخوریم

    پاسخ

    اگر فیلترینگ برداشته شود بس فلان کسها فیلتر شکنهایشان به کی بفروشند . بس مطمعن باشیم فروشنده گان وی پی ان ها نمیگذارند فیلترینگ رفع گردد .و ملت ایران هم از طریق فیلتر شکنها طبق روال قبل لز موارد استفاده میکنند .

    پاسخ

    پول نتی که میدیم واسه اینترنت فیلتر شده حرومتون باشه اینا کلا میگن شبکه های خارجی رو حذف کنید فقط به دروغای ما گوش بدید دیکتاتوری به همین میگن

    پاسخ

    خوب بگو سپاه دیگه

    پاسخ

    بلاخره این همه دزدی و فساد باید تو سکوت باشه دیگه‌.. جمهوری اسلامی با هرچی آگاهی بده مخالفه. ی مشت دزد شدن همه کاره. خاک برسرتون

    پاسخ

    صدرصد درسته وقتی که وزیر هم درخواست میده و حرفشو میزنه این گروه نظامی به کل ساختار حکومت دسترسی داره

    پاسخ

    کو پس چرا فیلترینگ برداشته نمیشه …اهان پول توشه برای دزدی از جیب مردم …کی از منافع شخصی خودش میگذده مردم خر کی باشن اینا باید دزدیشون را بکنن اعتراضات رو به اغتشاش کشیدن که به هدف خودشون برسن مردم که هیچ کاره مجلس هم که بیشتر شبیه گاوداری معلوم نیست برا چی مجلس داریم .

    پاسخ

    بنام خدا فیلتر شکن دهن همتون رو گایید 🤣🤣🤣

    پاسخ