تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب آنقدر رویاییست که حتی نمیشود فکرش را هم کرد که چطور این تلسکوپ پیشرفته توانسته 45 هزار کهکشان را در یک قاب تصویر نمایش دهد.
تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب از 45 هزار کهکشان در یک قابل عکس میتواند عظمت دنیای بیرون از زمین را بهخوبی به نمایش بگذارد. تلسکوپ فضایی جیمزوب ناسا از زمان آغاز بهکار تاکنون کشفیات بسیاری داشته است که از عهده هر تلسکوپی برنمیآمد. اما فکرش را بکنید که در نزدیکی ما حداقل در تصویری که تلسکوپ ناسا گرفته است، 45 هزار کهکشان دیگر نیز وجود دارد که فقط بخشی کوچک از دنیای اسرارآمیز فرازمین است. برای مثال میتوان گفت که فقط در کهکشان راه شیری حداقل 100 میلیارد ستاره وجود دارد که هرکدام از این ستارهها میزبان کهکشانهای مختلف هستند.
بیشتر بخوانید: تلسکوپ جیمز وب قدیمیترین مواد آلی پیچیده جهان را کشف کرد [+عکس]
تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب 45هزار کهکشان را در یک قاب نشان میدهد
تصویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب بخشی از برنامه کاوش عمیق پیشرفته فراکهکشانی یا همان JADES است. این برنامه قرار است ۳۲ روز از سال اول فعالیت جیمز وب را بهخود اختصاص دهد و در طول این زمان، تلسکوپ ناسا تصویر برخی از قدیمیترین کهکشانهای مشاهده شده توسط بشر را ارسال کند.
ناسا ۲۰ سال و ۱۰ میلیارد دلار را صرف توسعه تلسکوپ جیمز وب کرد. این تلسکوپ فوقالعاده در همان سال اول فعالیت خود دید بشر نسبت به جهان را تا حد زیادی تغییر داده و البته قرار است تا ۹ سال دیگر هم فعالیت کند. این در حالی است که ناسا میتوانست بسیار زودتر جیمز وب را آماده و روانه فضا کند؛ اما محدودیتهای بودجه و نگرانی از واکنش منفی مالیاتدهندگان آمریکایی سبب شد که آنها فقط بخش کمی از بودجه خود را صرف این پروژه کنند.
تصویری که مشاهده میکنید، پس از تمرکز جیمز وب روی بخشی از آسمان که GOODS-South نام دارد، گرفته شده است. بسیاری از کهکشانهای درون تصویر فاصله فوقالعاده زیادی با زمین دارند و نور کمی از آنها دریافت میشود. همین نیز کار را بسیار سخت میکند. ناسا در پستی توضیح داد که برنامه JADES تاکنون موفق شده است صدها کهکشان را شناسایی کند که وقتی جهان تنها ۶۰۰ میلیون سال سن داشت، به وجود آمدهاند.
۶۰۰ میلیون سال در مقیاس نجومی زمانی بسیار کوتاه است و میتوان گفت که جهان در روزهای ابتدایی خود بهسر میبرده است. بشر هنوز نمیداند که کهکشانهای اولیه چطور شکل گرفتهاند یا اینکه از چهزمانی به محل تولد ستارگان تبدیل شدند. همچنین این سوال پیش میآید که چطور برخی از آنها به پایان کار خود رسیدند و دیگر فعالیت چندانی ندارند. برای پاسخ به همه این سوالها به تصاویر جدید تلسکوپ جیمز وب امید داریم.
البته تلسکوپ جیمز وب در تصویر خود از 45 هزار کهکشان مختلف هم اطلاعات جالبی را ثبت کرده است. در بسیاری از این کهکشانها نشانههایی از شکلگیری ستارهها دیده میشوند که از فعالیت بسیار بالای آنها در مراحل اولیه شکلگیری جهان حکایت دارد. دانشمندان پساز تصویر جدید James Webb حسابی هیجانزده شدهاند.
ناسا نیز تاکید کرد که آنها توانسته بودند تنها تعداد بسیار کمی کهکشان با سرخگرایی ۸ (یعنی زمانی که جهان کمتر از ۶۵۰ میلیون سال سن داشت) پیدا کنند. اما حالا تلسکوپ جیمز وب توانسته تقریباً ۱۰۰۰ کهکشان را با این سرخگرایی پیدا کند. در واقع پیش از تصویر تلسکوپ جیمز وب از ۴۵ هزار کهکشان، کمتر کسی گمان میکرد که این تعداد بالا کهکشان در روزهای اولیه شکلگیری جهان بهوجود آمده باشند.
علاوهبر اینها، پیشتر دانشمندان ناسا میتوانستند در بهترین حالت کهکشانهای اولیه را همچون لکههایی تار ببینند. هرچند که همان لکههای تار میزبان میلیونها یا میلیاردها ستاره بودند. حالا خوشبختانه جزئیات بسیار بیشتری از آنها از جمله ساختارشان نمایان شده است و میتوان گروههایی از ستارهها که چند صد میلیون سال پس از شکلگیری جهان متولد شدند را مشاهده کرد.
بیتردید نگاه کردن به تصویر تلسکوپ جیمز وب از ۴۵ هزار کهکشان که تازه بخش کوچکی از کهکشانهای موجود در جهان هستند، هر انسانی را بهفکر فرو میبرد. هرکدام از این کهکشانها میتوانند میزبان تعداد بسیار زیادی جهان منحصر بهفرد باشند. آیا میتوانیم در این جهان بزرگ تنها باشیم و خبری از موجودات فضایی پیشرفته نباشد؟ آیا هیچکدام از آنها از زمین بازدید نکردهاند و نشانهای از آنها وجود ندارد؟
بیشتر بخوانید:
- کشف یک کهکشان در کیهان اولیه توسط تلسکوپ جیمز وب
- کشف سیارهای مشابه زمین که میتواند میزبان حیات باشد
- تشکیک رئیس سابق برنامه فضایی روسیه درباره فرود آمریکاییها روی ماه ؛ چطور قادر به تکرارش نیستند؟
نظر شما درباره تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.