یک گزارش جدید به سراغ مقایسه درآمد نفتی ایران در سال 2022 با دیگر اعضای اوپک رفته است. درآمد خالص ایران از فروش نفت چقدر است؟
اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) در گزارش جدید خود به مقایسه درآمد نفتی ایران در سال 2022 با دیگر اعضای اوپک پرداخته است. براساس این آمار، فروش نفت تمامی 13 عضو اوپک در سال گذشته میلادی درمجموع، 888 میلیارد دلار بوده که ایران در رتبه پنجم لیست با 54 میلیارد دلار قرار دارد.
اما پیشبینیهای انجام شده میگویند احتمالاً در سال 2024 میلادی قیمت جهانی نفت روند افزایشی پیدا خواهد کرد و درآمد 5 عضو برتر در این زمینه نیر بیشاز دیگر اعضای لیست خواهد بود.
بیشتر بخوانید: تاثیر فروش نفت ایران در ازای تتر بر بازار ارزهای دیجیتال
مقایسه درآمد نفتی ایران در سال 2022 با دیگر اعضای اوپک
اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) در تازهترین گزارش خود مجموع درآمد نفتی ۱۳ عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال گذشته میلادی را حدود ۸۸۸ میلیارد دلار اعلام کرد. بر اساس این آمار، ایران با درآمد ۵۴ میلیارد دلاری از صادرات نفت در سال ۲۰۲۲، در میان اعضای اوپک، در رتبه پنجم ایستاد.
آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد که اعضای اوپک، حدود ۸۸۸ میلیارد دلار درآمد از صادرات نفت در سال میلادی گذشته به دست آوردند.
طبق گزارش این آژانس، درآمد خالص اوپک در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۳ درصد در مقایسه با سال قبل که این گروه ۶۲۲ میلیارد دلار درآمد داشت، رشد کرد. افزایش درآمد خالص اوپک از صادرات نفت در سال ۲۰۲۲، عمدتاً به دلیل قیمت بالاتر نفت خام و تا حدود کمتری، به دلیل تولید بالاتر مایعات نفتی بود.
مجموع تولید نفت اوپک در سال ۲۰۲۲، به حدود ۳۴.۲ میلیون بشکه در روز افزایش یافت و بر مبنای سال به سال، به میزان ۲.۵ میلیون بشکه در روز رشد کرد.
طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، عربستان سعودی سال میلادی گذشته، ۳۱۱ میلیارد دلار درآمد از صادرات نفت داشت که بالاترین درآمد در میان اعضای اوپک بود. عراق با ۱۳۱ میلیارد دلار درآمد، در رتبه دوم و امارات متحده عربی با ۱۱۹ میلیارد دلار درآمد، در رتبه سوم قرار گرفت و پس از آن کویت با ۹۸ میلیارد دلار درآمد، چهارم و ایران با ۵۴ میلیارد دلار درآمد، پنجم شد.
این رقم برای ایران نسبت به سال پیش از آن ۱۷ میلیارد دلار افزایش داشت. درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۱ میلادی ۳۷ میلیارد دلار اعلام شده بود.
درآمد نفتی سایر اعضای اوپک در این دوره عبارت است از:
- الجزایر ۱۲ میلیارد دلار
- آنگولا ۱۳ میلیارد دلار
- کنگو ۳ میلیارد دلار
- گینه استوایی ۱ میلیارد دلار
- گابن ۲ میلیارد دلار
- لیبی ۱۲ میلیارد دلار
- نیجریه ۱۲ میلیارد دلار
- ونزوئلا ۴ میلیارد دلار
عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ هم با کسب ۲۰۶ میلیارد دلار درآمد از فروش نفت، در رتبه اول ایستاد. عراق با ۹۲ میلیارد دلار درآمد دوم، امارات متحده عربی با ۸۲ میلیارد دلار، سوم، کویت با ۶۸ میلیارد دلار، چهارم و ایران با ۴۰ میلیارد دلار درآمد، پنجم بود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی میکند که درآمد خالص اوپک از صادرات نفت در سال ۲۰۲۳، کاهش پیدا کرده و به ۶۵۶ میلیارد دلار برسد. این کاهش به دلیل تولید کمتر اوپک به دلیل ادامه توافق کاهش تولید اوپک پلاس و کاهش قیمت نفت است.
پیشبینی میشود مجموع تولید مایعات نفتی اوپک در سال ۲۰۲۳، به ۳۳.۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند و قیمت نفت برنت از ۱۰۱ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۲۲، به ۸۰ دلار در سال ۲۰۲۳ برسد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار دارد درآمد خالص اوپک از صادرات نفت در سال ۲۰۲۴ که تولید این گروه بالاتر میرود، افزایش پیدا کند و به ۶۸۲ میلیارد دلار برسد.
در گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا آمده است:
«پیش بینی میکنیم که قیمت نفت جهانی در سال ۲۰۲۴ افزایش پیدا کند که منعکسکننده کاهش ذخایر نفت جهانی در هر یک از پنج فصل آینده است.»
پنج کشور برتر اوپک از نظر درآمد صادرات نفت در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، همان کشورهای مشابه سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ خواهند بود.
درآمد خالص صادرات نفت عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ به ۲۱۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۴ به ۲۲۳ میلیارد دلار، درآمد خالص صادرات نفت عراق به ۹۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ و ۱۰۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴، درآمد خالص صادرات نفت امارات متحده عربی به ۹۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ و ۹۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴، درآمد خالص صادرات نفت کویت به ۷۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ و ۷۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ و درآمد خالص صادرات نفت ایران به ۴۴ میلیارد دلار در سال میلادی جاری و ۴۸ میلیارد دلار در سال میلادی آینده میرسد.
بیشتر بخوانید:
- بزرگترین فرونشست ایران ؛ یک شکاف 76 کیلومتری از کاشان تا قم
- اینترنت شما کند است؟ فیلترشکنتان را ببندید ؛ راهکار وزیر ارتباطات برای رفع کندی اینترنت
دیدگاه شما در خصوص مقایسه درآمد نفتی ایران در سال 2022 چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.