قیمت هر مگابایت اینترنت بدون فیلتر تا 12500 تومان برآورد میشود. بازار جدید کاسبان فیلترینگ بدجور داغ و سرگردنه است.
چند وقتی است که خبر فروش سیمکارتهای بینالمللی که امکان استفاده از اینترنت بدون فیلتر را برای دارندگانشان فراهم میکنند، دست به دست میشود. قیمت این سیمکارتها بسته به اینکه به چه کشوری تعلق دارند و چه امکاناتی را ارائه میدهند متفاوت است. نوع رایج آنها اینترنت بدون فیلتر را با مبلغ یک دلار به ازای هر چهار مگابایت محاسبه میکند. به عبارت دیگر، مشاهده یک عکس با کیفیت نه چندان خوب به وسیله اینترنت بدون فیلتر میتواند 12 هزار و پانصد تومان آب بخورد!
بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات در مجلس: بنابر آمار اسپیدتست سرعت اینترنت ایران بهتر شده است
قیمت هر مگابایت اینترنت بدون فیلتر
در روزهای گذشته گزارشی که در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشد، خبر از آن میداد که سیمکارتهای بینالمللی با قیمتی در حدود 10 تا 90 میلیون تومان به فروش میرسد. یک جستوجوی ساده نشان میدهد ماجرای فروش سیمکارتهای بینالمللی داستان تازهای نیست. برخی از فروشگاههای آنلاین که سیمکارت کشورهای مختلف را میفروشند سابقهای چندین ساله دارند. پرطرفدارترین سیمکارت، با برند نایت سیم در بازار موجود است که با پیششماره کشور استونی فعال میشود.
بر اساس آن چه در یکی از وبسایتهایی که این مدل سیمکارت را عرضه میکند، آمده است، امکان افزودن شماره 40 کشور دیگر به این سیمکارت وجود دارد. اتصال این شمارهها میتواند امکاناتی مانند دریافت تماس از خطوط ایران را ممکن کند اما به طور کلی امکان تماس از این سیمکارتها در ایران به شمارههای ثابت و خطوط ایرانسل فراهم است.
تعرفه اینترنت بدون فیلتر برای این سیمکارتها حدود 25 سنت برای هر مگابایت حساب میشود که اگر قیمت دلار را پنجاه هزار تومان در نظر بگیریم، یک کاربر به ازای هر یک مگابایت باید حدود 12 هزار و 500 تومان بپردازد. به عبارت دیگر برای یک گیگابایت اینترنت باید 250 دلار هزینه کرد. یک گیگابایت اینترنت حجم مورد نیاز برای تماشای یک فیلم دوساعته است. هر چند که فروشنده دیگری مدعی است که اینترنت این سیمکارتها اساساً در ایران کار نمیکند.
البته راهکارهای دیگری نیز برای دسترسی به اینترنت آزاد توسط برخی وبسایتها ادعا شده است. مثلا گفته میشود با خرید یک چیپست و نصب آن روی سیمکارت بینالمللی میتوان هزینه هر یک گیگ اینترنت بینالمللی را تا 27 دلار کاهش داد.
سیمکارتهایی که با پیششماره استونی به فروش میرسند را میتوان به شمارههای کشورهای دیگر تبدیل کرد تا از امکانات دیگری مانند کیفیت تماس بهتر استفاده کرد. افزودن شمارههای کشورهای دیگر به پیششماره کشور استونی دهها میلیون تومان هزینه دارد. قیمتهای سیمکارتها مانند سیمکارتهای ایرانی بسته به رند بودن شمارهها متفاوت است. مثلا خرید یک سیمکارت انگلیسی از سه میلیون و پانصد هزار تومان تا حدود 90 میلیون تومان متغیر است.
معمولا کاربرانی اقدام به تهیه این سیمکارتها میکنند که در دریافت پیامهای وریفای از سایتهای مختلف خارجی مشکل دارند یا برای انجام فعالیتهای تجاری نیازمند ارتباط مستمر و پایدار با خارج از کشورند. سیمکارتهای انگلیس تا پنج سال اعتبار دارند و هر پنج سال یک بار برای تمدید ویزاکارت 14 دلار هزینه پرداخت میشود. هر بار شارژ این سیمکارتها هزینهای معادل مجموع قیمت دلار حواله، کارمزد درگاه آنلاین و مالیات در اروپا دارد.
در طول یک سال گذشته و با شدت یافتن محدودیتهای اینترنتی در پاییز 1401 بارها سخن از ارائه اینترنت بدون فیلتر به برخی اقشار جامعه به میان آمده بود. عزتالله ضرغامی، وزیر گردشگری به دفعات لزوم ارائه سیمکارتهایی که ارائه اینترنت بدون فیلتر را به گردشگران خارجی ممکن کند، مطرح کرده بود. هر چند که این امر تحقق نیافته و گردشگران خارجی مجبورند از اینترنت محلی استفاده کنند اما ضرغامی اخیرا مدعی شده بود که اختصاص سیمکارت بدون فیلتر به گردشگران تا حد زیادی به تصویب رسیده است.
بیشتر بخوانید:
- کارگروه رسیدگی به کندی سرعت اینترنت تشکیل و آغاز به کار کرد
- وزیر ارتباطات: پیگیر فعالیت قانونی استارلینک در ایران هستیم!
- ورود مخابرات به پروژه فیبر نوری با فشار رگولاتوری و وزارت ارتباطات!
نظر شما درباره قیمت هر مگابایت اینترنت بدون فیلتر چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.