در این مطلب به نقد و بررسی پوکو F5 میپردازیم؛ محصولی از شیائومی که قدرت زیادی برای گیمینگ دارد، اما قیمت آن نسبت به سری قبل افزایش داشته است.
برند پوکو که زیرمجموعه شیائومی است، برای کاربرانی که به دنبال گوشیهای گیمینگ خوب با قیمت مناسب هستند محصولات خوبی دارد. در سال 2021 شاهد رونمایی از پوکو X3 پرو بودیم و سال پیش رونمایی از پوکو F4 را داشتیم؛ گوشیهایی که از نظر قدرت پردازنده و امکانات دیگر بسیار قوی بودند. این گوشیها با هدف ظاهر زیبا و قابلیتهای پیشرفته دوربین طراحی نشده بودند؛ بلکه با این هدف طراحی شده بودند که سرعت و قدرت را با قیمتی مناسب در اختیار کاربران قرار دهند.
بهار امسال هم شیائومی با پوکو F5 برگشت که جایگزین مدل سال قبلی، یعنی پوکو F4 و پوکو F4 GT شده است. مدل GT قبلاً به خاطر امکانات قدرتمند و قیمت پایین، یکی از بهترین گوشی های گیمینگ شیائومی محسوب میشد؛ اما در نسل جدید، تمرکز زیادی بر جنبه برندسازی دیده نمیشود. در عین حال، قدرت پردازشی و تواناییهای این دستگاه کم نیست. این دستگاه با داشتن یک تراشه قدرتمند و پشتیبانی از دو سیم کارت، تقریباً هر آنچه از یک محصول ارزان قیمت انتظار دارید را در اختیار شما قرار میدهد.
بررسی پوکو F5 نشان میدهد که این گوشی در مجموع برای گیمینگ، خوب و پرقدرت است؛ اما برای استفادههای عمومی و کارهای معمولی، گوشیهای میانرده دیگری هم هستند که بتوان آنها را جایگزین این مدل کرد. برای آشنایی بیشتر با این محصول شیائومی و مشخصات فنی پوکو F5، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
بررسی پوکو F5 : جدول مشخصات فنی
مروری بر مشخصات پوکو F5 نشان میدهد که این گوشی برای کاربرانی که نیاز به قدرت پردازشی زیاد با هزینه کمتر دارند، انتخاب خوبی است؛ چون در این گوشی از تراشه کوالکام اسنپدراگون 7+ نسل 2 استفاده شده است. بعلاوه، این گوشی بسته به اینکه چه مدلی از آن را انتخاب میکنید با 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR5 در اختیار شما قرار میگیرد. این مشخصات نسبت به قیمت پوکو F5 در سطح بالایی قرار دارند و اگر گوشی را صرفاً برای گیمینگ انتخاب میکنید، میتواند نیاز شما را رفع کند.
در جدول زیر مشخصات پوکو F5 را به طور کامل مشاهده میکنید.
بررسی پوکو F5 | مشخصات پوکو F5 |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار | اندروید 13 با رابط کاربری MIUI 14 مخصوص پوکو |
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین پوکو F5 |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها | اسکنر اثر انگشت (لبه گوشی)، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطبنما |
|
|
بررسی پوکو F5 از نظر طراحی و ساخت
ظاهر و طراحی کلی پوکو F5 کاملاً آشنا به نظر میرسد و به نوعی یادآور ویوو X51 فایوجی است. این گوشی باریک است و گوشههای تقریباً گردی دارد. وزن آن به اندازهای کم است که بتوانید در طی روز به راحتی از آن استفاده کنید و با طراحی ساده شیک و رنگ بدون بازتاب آن، میتواند برای محیطهای حرفهای مناسب باشد.
در بالای نمایشگر این گوشی یک سوراخ پانچ دیده میشود که جایگاه نصب دوربین سلفی است. نمایشگر گوشی حاشیه زیادی ندارد و سیستم دوربین 3 لنزه 64 مگاپیکسلی آن کمی برجستگی دارد و این برجستگیها باعث لق خوردن روی سطوح صاف میشوند. گرفتن این گوشی در دست هم حس و حال خوبی دارد و خوشبختانه احتمال خش افتادن لنز دوربین کم است.
یکی از امکانات این گوشی برای گیمرها، برگشتن جک هدفون 3.5 میلیمتری کلاسیک است. در جعبه این گوشی، هدفون باسیم معمولی وجود ندارد، اما یک شارژر 67 واتی توربو-شارژ (USB-A به C) به همراه یک قاب پلاستیکی شفاف قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
بررسی پوکو F5 از نظر نمایشگر و اسپیکرها
بررسی F5 را با نگاهی به مشخصات نمایشگر و بلندگوهای این گوشی ادامه میدهیم. نمایشگر 6.67 اینچی +FHD (2400×1080 پیکسلی) این گوشی با نرخ نوسازی متغیر (یا ثابت) 120 هرتز و نرخ حساسیت لمسی 240 هرتز کار میکند تا انیمیشنها را به صورت روان نشان داده و سرعت واکنش خوبی به لمس صفحه داشته باشد. در مدل پرو، شما یک پنل +WQHD با نرخ نمونه برداری 480 هرتز خواهید داشت که میتواند نیاز گیمرها را برآورده کند.
نمایشگر پوکو F5 قابلیت و امکانات متفاوت و خاصی ندارد، اما تقریباً برای همه سناریوها و شرایط مناسب است. تکنولوژی AMOLED کمک میکند که رنگها برجستهتر به نظر برسند و روشنایی صفحه به اندازهای هست که زیر نور شدید هم بتوانید از آن استفاده کنید.
حالت مطالعه این نمایشگر باعث میشود که در روزهای آفتابی تابستان هم بتوانید از آن استفاده کنید و قابلیت «همیشه روشن» بودن نمایشگر هم باعث میشود که بتوانید از این گوشی به عنوان ساعت کنار تخت استفاده کنید بدون اینکه ماندگاری شارژ باتری کم شود. در قسمت تنظیمات، چهار حالت رنگی مختلف وجود دارد و حتی میتوانید به غیر از طیفهای رنگی SRGB و P3، حالت دلخواهتان را انتخاب کنید.
در بالا و پایین گوشی یک اسپیکر وجود دارد. متأسفانه کیفیت صدای این اسپیکرها کمتر از سطح متوسط است و صدایی نسبتاً ضعیف و پردازش شده تولید میکنند. صدای این اسپیکرها به اندازهای هست که بتوانید با آنها برای دیگران موزیک پخش کنید اما به غیر از مواقعی مثل اجرای بازی و تماشای ویلاگهای یوتیوب، بهتر است که از یک اسپیکر اکسترنال همراه آن استفاده کنید.
بررسی پوکو F5 از نظر مشخصات و عملکرد
بررسی F5 را با نگاهی به مشخصات فنی این گوشی ادامه میدهیم. ظاهراً پوکو F5 و پوکو F5 پرو در حال تلاش برای رقابت با برندهایی مثل ایسوس راگ، رد مجیک و لنوو با لوازم جانبی و دکمههای سختافزاری اختصاصی نیستند و در عوض سعی دارند جایگاه خودشان را به عنوان یک گوشی همه کاره با آمادگی پردازش و نمایش سنگینترین محتواهای سه بعدی امروزی تثبیت کنند.
به غیر از بازگشت جک هدفون که باعث میشود تأخیر صدای بلوتوث را برای بازیهای شوتر اول شخص نداشته باشید، پوکو F5 خیلی از ترفندها و امکانات سختافزاری مدل قبلی را دارد. همچنان دکمه کنار گوشی نقش یک حسگر اثرانگشت سریع را برای باز کردن قفل دستگاه دارد و میتوانید از تکنولوژی تشخیص چهره هم استفاده کنید.
از نظر قدرت پردازشی، پوکو F5 به واسطه مجهز بودن به تراشه اسنپدراگون 7+ نسل دوم، میتواند بهترین عناوین موبایل را با تنظیمات سطح متوسط اجرا کند. در صورت خرید مدل پرو، اسنپدراگون 8+ نسل 1 را خواهید داشت؛ اما امتیازات گیکبنچ این دو پردازنده شباهت زیادی به هم دارند.
با وجود ادعاهای مطرح شده در رابطه با وجود سیستم خنک کننده مایع در این گوشی، هنگام اجرای بازی دمای گوشی افزایش پیدا میکند. این دما به اندازهای نیست که تأثیر چشمگیری روی این گوشی داشته باشد اما برای استفاده از آن در هوای بسیار گرم باید به این نکته دقت داشته باشید. در هر صورت، اسنپدراگون 7+ نسل دو در همه شرایط عملکرد خوبی دارد و بازیهای سه بعدی مثل Genshin Impact، Honkai Star Rail و Pokemon Masters EX را با سرعت خوبی اجرا میکند.
این پردازنده در کنار 12 گیگابایت رم گوشی (که مدل 8 گیگابایتی آن هم با قیمت کمتر در برخی بازارها وجود دارد) تقریباً هر کاری را بدون تأخیر قابل توجه اجرا میکند. رم این گوشی نسبت به مدل سال قبل 2 برابر شده (همینطور حافظه داخلی آن)، اما قیمت هم 20 درصد افزایش داشته و همین موضوع باعث شده که برند پوکو از آنچه که در روزهای اول بود، یعنی یک گوشی قدرتمند با قیمت مناسب، فاصله پیدا کند.
بررسی پوکو F5 و تجربه کار با این گوشی نشان میدهد که میتوانید از این دستگاه برای انجام کارهایی که با هر گوشی دیگر انجام میدهید، استفاده کنید مثل گوش کردن به پادکست، موزیکهای یوتیوب، اجرای بازیهای سنگین برای چند ساعت، عکاسی و غیره.
بیشتر بخوانید:
بررسی پوکو F5 از نظر دوربین
بررسی Poco F5 را با نگاهی به امکانات دوربین این گوشی ادامه میدهیم. ممکن است لنزهای بزرگ و رزولوشن 64 مگاپیکسلی سنسور اصلی این گوشی چشمگیر و قابل توجه به نظر برسد، اما دوربین پوکو F5 در عمل قابلیت و کیفیت چندانی ندارد. صرف نظر از اینکه در چه شرایطی عکاسی میکنید، سیستم دوربین این گوشی عکسهای چندان چشمنواز و جذابی ثبت نمیکند.
دوربین 16 مگاپیکسلی سلفی گوشی هم نسبتا خوب است. تصاویر این دوربین کمی گرم هستند و هیچ جلوه قابل توجهی برای زیبایی استفاده نمیشود که این ویژگی میتواند مثبت یا منفی باشد، اما در مجموع، کیفیت و ظاهر این تصاویر خوب هستند.
امروزه خیلی از قابلیتهای عکاسی به لطف ترفندهای نرمافزاری ایجاد شدهاند اما صرف نظر از اینکه در این گوشی هم از چنین رویکردی استفاده میشود یا خیر، تصاویر گوشی بیش از حد نویزی و پردازش شده به نظر میرسند. عکاسی در نور طبیعی به بهبود کیفیت تصاویر کمک میکند اما قسمتهایی مثل موی حیوانات، زمینهای ناهموار یا برگ درختان بسیار بیکیفیت و غیرواقع گرایانه به نظر میرسند.
برای عکاسی در شرایط نوری معمولی در فضای سرپوشیده، عکسها یا بیش از حد تاریک و یا خالی از رنگ هستند و عکاسی در هنگام شب هم بدون داشتن یک نور پس زمینه تقریباً غیرممکن است. قابلیتهای زیادی برای عکاسی مخصوص شبکههای اجتماعی در اپلیکیشن MIUI 14 وجود دارد، اما دوربین پوکو F5 نمونه بارز دیگری از این واقعیت است که وجود اعداد و ارقام بزرگتر دلیلی بر کیفیت بیشتر نیست. این گوشی هم قابلیت فیلمبرداری 4K را دارد و زمانی که روی تصویر زوم کنید، سیستم لرزشگیر فعال میشود.
در مجموع، دوربین پوکو F5 با توجه به قیمت این گوشی کیفیت مناسبی دارد اما اگر کمی بیشتر هزینه کنید، میتوانید سامسونگ گلکسی A54 یا گوگل پیکسل 7a را بخرید که دوربینهای بهتری دارند و دستگاههایی همه منظوره محسوب میشوند.
بررسی پوکو F5 از نظر ماندگاری شارژ و باتری
بررسی Poco F5 و تجربه کار با این گوشی نشان میدهد که ماندگاری شارژ این گوشی بسیار چشمگیر است. این گوشی یک باتری بزرگ 5000 میلی آمپرساعتی با قابلیت شارژ 67 وات دارد و به همراه یک شارژر 67 وات به دست کاربران میرسد. با یک بار شارژ، در صورت استفاده سنگین از گوشی، شارژ آن یک روز و در صورت استفاده سبکتر، تا 2 روز باقی خواهد ماند. باتری 67 واتی این گوشی میتواند دستگاه را ظرف حدود 50 تا 55 دقیقه از 0 تا 100 شارژ کند که به اندازه برخی دستگاههای موجود در بازار سریع نیست، اما برای بیشتر کاربران کفایت میکند.
بررسی پوکو F5 در تست باتری اندروید PCMark مشخص کرد که این گوشی به اندازه 14 ساعت و 1 دقیقه ماندگاری شارژ دارد که این رکورد به لطف وجود یک باتری بزرگ، پردازنده کم مصرف و رزولوشن FHD+ به دست آمده است.
با استفاده از شارژر 67 واتی پوکو F5 میتوان این گوشی را ظرف 15 دقیقه تا 43 درصد شارژ کرد. پس از 30 دقیقه شارژ گوشی به 41 درصد میرسد. این در حالیاست که شارژ گلکسی A54 سامسونگ که بدون شارژر به دست کاربران میرسد در همین بازههای زمانی به ترتیب به 16 و 31 درصد میرسد.
بیشتر بخوانید:
بررسی پوکو F5 از نظر اپلیکیشن و نرمافزار
بررسی Poco F5 نشان میدهد که یکی از نقطه ضعفهای این گوشی، حجم زیاد نفخافزارهای نصب شده روی آن است. این اقدام که احتمالاً با هدف کاهش هزینهها از طریق همکاریهای نرمافزاری با سایتهایی مثل Booking.com، AliExpress و غیره انجام شده، باعث شده که مجموعهای از بازیهای ساده روی گوشی نصب شده باشند که مقداری از فضای صفحه و همچنین فضای ذخیره اطلاعات را اشغال میکنند.
میتوان این اپلیکیشنها را به راحتی حذف کرد؛ اما بهتر است که اپلیکیشن Mi Remote را که از اشعه مادون قرمز استفاده میکند، حفظ کنید، با این حال، تجربه نشان میدهد که نمیتوان این اپلیکیشن را جایگزین ریموتهایی مثل ریموت تلویزیون سامسونگ کرد.
با بررسی پوکو F5 متوجه میشویم که بیشتر اپلیکیشنهای اصلی و مهم گوگل در این گوشی هم وجود دارند اما باید بعضی اپلیکیشنها مثل اپلیکیشن پادکست و اپلیکیشنهای تناسب اندام گوگل را خودتان دانلود کنید.
یکی از اپلیکیشنهای موجود در این گوشی، Game Turbo به نوعی یادآور دوران تمرکز شدید این برند بر گیمینگ است. مثل سیستم Armory Crate در گوشیهای ایسوس راگ، سیستم گیم توربو هم سعی میکند همه بازیهای نصب شده توسط کاربر را به صورت خودکار شناسایی کند و حین اجرای بازی، یک منوی کشویی مخصوص در کنار نمایشگر قرار میدهد.
با کشیدن این منو به قابلیتهایی مثل ارزیابی لحظهای دمای گوشی، میانبر اپلیکیشنها، بهینه سازی حافظه و انواع امکانات دیگر دسترسی خواهید داشت؛ از جمله تعیین قسمتهای مقاوم به لمس برای پیشگیری از لمس اتفاقی و ناخواسته و خاموش کردن نمایشگر همزمان با فعال نگه داشتن بازی که برای بازیهایی به سبک AFK مفید است.
یکی از نقطه ضعفهای پوکو F5 این است که با این گوشی تنها به دو آپدیت سیستم عامل و سه سال آپدیت نرمافزاری دسترسی دارید که نسبت به محصولات رقیب مثل گوگل و سامسونگ بسیار کمتر است.
بررسی پوکو F5 از نظر قیمت
در این بخش از بررسی F5 نگاهی به قیمت این گوشی داریم. پوکو F5 با قیمت اولیه 379 پوند عرضه میشد که با قیمت مدل قدیمیتر یعنی پوکو F4 یکسان است. اما این مدل از حافظه بیشتر و فضای بیشتری برای ذخیره دائم اطلاعات بهره میبرد.
قیمت پوکو F5 با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه ذخیره دائم اطلاعات 449 پوند است. این گوشی تنها محصول در فروشگاه Mi است که میتوانید آن را به رنگهای مشکی، سفید یا آبی بخرید.
امکان خرید این گوشی از طریق سایت AliExpress هم وجود دارد. قیمت پوکو F5 پرو حدود 559 پوند است و با خرید آن به امکاناتی مثل رزولوشن بالاتر، شارژ بیسیم و دوربین قویتر دسترسی خواهید داشت. یکی از مشکلات مهم پوکو F5 این است که قیمت بالاتر این گوشی آن را در جایگاه رقابت با محصولات میان رده مثل گلکسی A54 و پیکسل 7a قرار میدهد که در مجموع بهتر از این گوشی هستند. قیمت پوکو F5 در بازار ایران از 15,800,000 تا 17,800,000 تومان است.
جمعبندی
پس از بررسی F5 میتوان گفت که برای طرفداران سرسخت برند پوکو احتمالاً این گوشی همان محصولی است که همیشه منتظر آن بودند. این گوشی از نظر عملکرد نسبت به F3 و F4 در جایگاه بهتری قرار دارد و جک هدفون هم یکی از امکانات مورد استقبال و مهم آن است.
اما افزایش قیمت پوکو F5 نسبت به سری قبل باعث شده که توصیه به خرید آن نسبت به سایر گوشیهای اقتصادی با سیستم دوربین بهتر یا گوشیهای گیمینگی که قیمت نسبتاً بالاتر، اما سختافزار قویتری دارند، سخت باشد. اگر برای شما گیمینگ مهم است، این گوشی نسبت به محصولاتی با قیمت مشابه مثل سامسونگ A54 و پیکسل 7a انتخاب بهتری است، اما اگر علاوهبر گیمینگ به دوربین هم اهمیت میدهید، بهتر است گلکس A54 یا پیکسل 7a را در نظر بگیرید.
همانطور که اشاره شد، پوکو F5 برای گیمینگ تواناییهای زیادی دارد. اما میتوانید با پرداخت هزینهای کمتر وان پلاس نورد 2T را بخرید که برای کاربردهای مختلف مناسب است یا اگر بودجه بیشتری برای خرید گوشی دارید، ایسوس ROG Phone 6 میتواند انتخاب خوبی باشد که تمرکز بسیار زیادی بر گیمینگ دارد.
نرخ نوسازی بیشتر، قابلیت شارژ سریع، حالت گیم توربو و جک هدفون از جمله مشخصات مهم F5 برای گیمرها هستند اما افزایش قیمت این مدل میتواند بعضی کاربران را از خرید آن منصرف کند.
سوالات متداول
سیستم خنک کننده پوکو F5 چیست؟
گفته میشود که پوکو F5 از یک سیستم خنک کننده پیشرفته vapor chamber برخوردار شده که شیائومی به آن LiquidCool Technology 2.0 میگوید. اما این سیستم برای پایین نگه داشتن دمای گوشی عملکرد چندان مطلوبی ندارد.
آیا پوکو F5 برای گیمینگ مناسب است؟
پوکو F5 جزء گوشیهای گیمینگ توانمند برای اجرای بازیهای حرفهای و سنگین است؛ اما به غیر از حوزه گیمینگ، این گوشی در سایر حوزهها مثل دوربین رقبای قدرتمندتری دارد.
آیا پوکو F5 ضد آب است؟
همانطور که در جدول مشخصات پوکو F5 اشاره شد، این گوشی دارای گواهی IP53 بوده و دربرابر نفوذ گردوغبار و پاشش آب مقاوم است.
بیشتر بخوانید:
- بررسی شیائومی ردمی نوت 11 پرو فایو جی
- مقایسه گوشی A73 با S21 FE
- بررسی ردمی A1 پلاس
- بررسی پوکو ایکس 4 پرو 5G
منبع: techadvisor
نظر شما درباره بررسی پوکو F5 چیست؟ به نظر شما این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
متاسفانه گوشی مدل F5 رو دو ماهه خریدم بعد از یکماه همش داغ میکنه و هنگ میشه و آنتن اش قطع وصل داره اکثرا از دسترس تماس خارج میشود صفحه نمایش هم داغ میکنه بردم تعمیر کنم اما اکثر تعمیرکارا گفتند گوشی مدل F5 رو تعمیر نمی کنیم چون خرابی هاش زیاده و مشتری بازم گوشی رو برمیگردونه تعمیرگاه خلاصه بدجوری گرفتار شدم