ضرر رژیمهای گیاهخواری برای سلامت بدن را نباید دست کم گرفت چرا که گیاهخواران و وگانها بیشتر از دیگران از غذاهای فوق فرآوری شده مصرف میکنند و این برای سلامتی انسان و محیط زیست مضر است.
رژیم وگان تمام گوشت و محصولات حیوانی (گوشت، مرغ، ماهی، غذاهای دریایی، لبنیات و تخم مرغ) را حذف میکند، در حالی که رژیم گیاهخواری گوشت، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی را حذف میکند.
بنابراین، وگانیسم و گیاهخواری به این دلیل که مردم گوشت را کنار میگذارند، پتانسیل ترویج تغذیه سالم را دارد، اما افزایش تولید و مصرف غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) برای پیروان این رژیمهای غذایی، بروز اثرات مثبت آن را دشوار کرده است.
بیشتر بخوانید: گیاهخوار معروف اینستاگرامی از گرسنگی مرد [+عکس]
ضرر رژیمهای گیاهخواری برای سلامت بدن را جدی بگیرید
در حالی که عرضه محصولات دارای پایه گیاهی در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ نزدیک به ۳ برابر شده، ولی بسیاری از این غذاهای جایگزینِ گوشت در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار میگیرند. چرا که برای جلوگیری از فسادپذیری سریع و بهبود طعم، تحت فرآوریهای سنگین قرار میگیرند. پس اغلب این غذاها سرشار از نمک، شکر و چربی اشباع شده، رنگهای افزودنی، نگهدارندهها و سایر افزودنیها شدهاند.
بررسیها نشان میدهد که در فرانسه، وگانها و گیاهخوارها ۳۹.۵ درصد از کل کالری دریافتی خود را از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده کسب میکنند. در آلمان نیز ۳۹.۱ درصد وگانها و گیاهخوارها حداقل ماهی یکبار از این غذاها مصرف میکنند.
کارشناسان بریتانیایی بر پایه نتایج مطالعات اخیر خود هشدار میدهند که مصرف بالای غذاهای فوق فرآوری شده تولیدی برای وگانها و گیاهخوارها خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان، قلبی و عروقی، دیابت، سکته مغزی و چاقی را در میان آنها افزایش داده است.
بیشتر بخوانید:
- مصرف ماریجوانا در آمریکا قانونی میشود؟
- خاصیت خنککنندگی نوشیدنیهای گرم از نظر علمی اثبات شد
- باکتریهای روده و تاثیر آن در روند پیری و قدرت انسان
دیدگاه شما در خصوص ضرر رژیمهای گیاهخواری برای سلامت بدن چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: اقتصاد 24