در این مطلب به نقد و بررسی وان پلاس 11R میپردازیم که یک پکیج کامل است و ویژگیهایی مثل نمایشگر 120 هرتزی AMOLED، شارژ سریع 100 وات، باتری 5000 میلیآمپرساعتی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
این گوشی با ویژگیهایی که دارد، میتواند با بهترین گوشی های سامسونگ 2023 و بهترین گوشی های شیائومی 2023 رقابت کند. قیمت وان پلاس 11R در زمان نگارش این مقاله، حدود 46 میلیون تومان است و اگر با پرداخت این قیمت مشکلی ندارید و نمیخواهید گوشیهای سامسونگ یا شیائومی را خریداری کنید، وان پلاس 11 آر میتواند گزینه مناسبی باشد که یکی از بهترین گوشی های وان پلاس 2023 نیز بهشمار میرود.
وان پلاس برای اقتصادیتر شدن این گوشی در برخی قسمتهای آن از امکانات سطح پایینتر استفاده کرده است؛ اما اگر این مشخصات و امکانات برای شما مهم نیستند، پس احتمالاً وان پلاس 11 آر همان محصولی است که به دنبال آن هستید. بررسی وان پلاس 11 آر مشخص میکند که آیا این گوشی ارزش خرید دارد یا خیر.
بیشتر بخوانید:
بررسی وان پلاس 11R
وان پلاس 11 آر از نظر ظاهری به وان پلاس 11 شباهت دارد. علاوهبراین، برخی از امکانات و مشخصات وان پلاس 11 آر در گوشیهای پرچمدار گران قیمتتر مشاهده میشوند و این محصول وان پلاس، چنین امکاناتی را با قیمت مناسبتر در اختیار کاربران قرار داده است. این گوشی با چنین مشخصاتی میتواند یکی از بهترین گوشی های گیمینگ 2023 باشد.
در جدول زیر میتوانید مشخصات فنی وان پلاس 11R را به صورت کامل مشاهده کنید. پس از آن، وان پلاس 11R را از زوایای مختلف زیر ذرهبین میبریم.
بررسی وان پلاس 11 آر | مشخصات فنی وان پلاس 11R |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار | اندروید 13 با رابط کاربری OxygenOS 13 |
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها | اثر انگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتابسنج، ژیروسکوپ، قطبنما، طیف رنگ |
|
|
بررسی وان پلاس 11R از نظر طراحی
بررسی وان پلاس 11R را با نگاهی به طراحی این گوشی شروع میکنیم. تم کلی طراحی وان پلاس 11 آر شبیه به وان پلاس 11 است که قیمت بیشتری دارد. یعنی حس و حال این گوشی و راحتی کار با آن، شبیه به وان پلاس 11 است. در واقع اگر با دقت و از نزدیک به این گوشی نگاه کنید، متوجه شباهت بسیار زیاد آن با گوشی ردهبالاتر وان پلاس 11 خواهید شد.
یکی از تفاوتهای طراحی این دو گوشی این است که در وان پلاس 11 آر برش مربوط به دوربین سلفی در قسمت وسط بالای نمایشگر قرار گرفته و نه گوشه سمت چپ بالا. همچنین این بار لوگوی هاسلبلاد در ماژول دوربین و باندهای آنتن در فریم مشاهده نمیشود.
بیشتر بخوانید:
بررسی وان پلاس 11R نشان میدهد که این گوشی به همراه ویوو V27 پرو در این رده قیمت بهترین طراحی را دارند. طراحی منحنی شکل لبههای وان پلاس 11 آر نسبت به طراحی زاویهدار و صافی که در وان پلاس 10 آر مشاهده کرده بودیم زیباتر است.
در وان پلاس 10 آر شاهد حذف دکمه کشویی هشدارها بودیم اما خوشبختانه این دکمه دوباره به وان پلاس 11 آر اضافه شده است. با استفاده از این دکمه میتوانید به راحتی و بدون کار با نمایشگر، حالت اعلانها را تنظیم کنید که این یکی از بهترین امکانات گوشیهای وان پلاس است.
یکی دیگر از مشخصات وان پلاس 11R حسگر مادون قرمز بالای گوشی است که با استفاده از آن میتوانید لوازم هوشمند منزلتان را تنظیم کنید.
پشت وان پلاس 11 آر با استفاده از گوریلا گلس 5 حفاظت میشود. روکش آن مات است و به همین دلیل لک انگشت روی آن باقی نمیماند. داخل جعبه گوشی هم یک قاب محافظ وجود دارد و یک محافظ صفحه نمایش هم روی آن نصب شده است.
بررسی وان پلاس 11R نشان میدهد که تنها مشکل طراحی این گوشی، حسگر اثر انگشتی است که زیر نمایشگر آن نصب شده است. تشخیص این حسگر همیشه درست، اما کند است. طراحی وان پلاس 11 از این نظر بهتر بود؛ اما قطعاً به مرور زمان به طرز کار این حسگر هم عادت میکنید و چندان مشکل آفرین نیست.
بررسی وان پلاس 11R از نظر نمایشگر و صدا
در ادامه بررسی وان پلاس 11R نگاهی به مشخصات نمایشگر این گوشی داریم. همانطور که در جدول مشخصات فنی وان پلاس 11R اشاره شده، این گوشی یک نمایشگر 6.74 اینچی AMOLED با نرخ نوسازی تطبیقی 120 هرتز و انحناهای ظریف در لبهها دارد. اما این پنل از نوع LTPO نیست؛ یعنی نرخ نوسازی آن پویا نخواهد بود. وجود تکنولوژی ADFR 2.0 به پنل امکان میدهد که بر اساس اپلیکیشنی که در حال استفاده از آن هستید، نرخ نوسازی را روی حالتهای 40، 45، 60 یا 90 هرتز تنظیم کند. روشنایی نمایشگر گوشی حداکثر 1450 نیت است که با استفاده از آن میتوانید به راحتی هر محتوایی را در فضاهایی با نور زیاد مشاهده کنید.
رابط کاربری وان پلاس 11 آر با نرخ 120 هرتز اجرا میشود که باعث شده در استفادههای روزانه معمولی تجربه کار با آن شبیه به وان پلاس 11 باشد. نمایشگر این گوشی از رزولوشن 2772×1240 پیکسل پشتیبانی میکند که با توجه به قیمت وان پلاس 11 آر کاملاً مناسب است. هیچ مشکلی در تماشای محتوای پلتفرمهایی مثل نتفلیکس و آمازون پرایم مشاهده نمیشود و رنگها کاملاً شفاف و زیبا هستند.
در کنار این مشخصات وان پلاس 11R باید به وجود اسپیکرهای استریو اشاره کنیم که تجربهای فراگیرتر ایجاد میکنند. صدای این اسپیکرها خیلی بلند نیست اما برای گوش کردن به موزیک حین کار مناسب است.
بیشتر بخوانید:
بررسی وان پلاس 11R از نظر عملکرد
همانطور که در جدول مشخصات وان پلاس 11R اشاره شده، این گوشی مجهز به تراشه اسنپدراگون 8+ نسل 1 است که با 8/16 گیگابایت رم LPDDR5X و 128/256 گیگابایت حافظه دو کانال UFS 3.1 همراه شده است. سیستم خنک کننده مدرن گوشی هم به حفظ عملکرد روان آن حین اجرای بازی کمک میکند. کمپانی وان پلاس، برای وان پلاس 11 آر هم مثل وان پلاس 11 وعده داده که امکان اجرای حداکثر 44 اپلیکیشن در پس زمینه وجود دارد.
بررسی OnePlus 11R و تجربه کار با این گوشی، تأثیر این مشخصات و امکانات را در افزایش سرعت و عملکرد بدون تأخیر گوشی نشان میدهد. هیچ مشکلی در استفاده از رابط کاربری وان پلاس 11 آر مشاهده نمیشود. اپلیکیشنها به سرعت اجرا میشوند و از نظر مالتی تسکینگ هم عملکرد گوشی بسیار خوب است. گوشی هر اپلیکیشن و بازی را به خوبی اجرا میکند. اما اگر بیشتر از 20 دقیقه پشت سر هم با آن بازی کنید، به شدت داغ میشود؛ البته نه در حدی که نگه داشتن آن در دست سخت باشد اما متوجه این گرما خواهید شد.
کیفیت صدا در تماسها و پوشش سیگنال هم خوب است. در رابطه با جیپیاس هم هیچ مشکلی مشاهده نمیشود. اسنپدراگون 8 + نسل 1 از نظر مصرف انرژی هم عملکرد خوبی دارد. معمولاً با یک بار شارژ میتوانید به راحتی یک روز کامل از گوشی استفاده کنید.
بررسی وان پلاس 11R از نظر باتری
همانطور که در جدول مشخصات وان پلاس 11R اشاره شده، این گوشی مجهز به یک باتری 5000 میلیآمپرساعتی است که از قابلیت شارژ سریع 100 وات پشتیبانی میکند. ظرفیت این باتری شبیه به باتری وان پلاس 11 است و نسبت به باتری 4500 میلیآمپرساعتی وان پلاس 10 آر، ظرفیت بیشتری دارد.
باتری وان پلاس 11 آر ظرف 10 دقیقه تا 50 درصد شارژ میشود و خوشبختانه داخل جعبه گوشی یک شارژر هم قرار دارد. اما وان پلاس 11 آر از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند.
شرکت وان پلاس اعلام کرده که وان پلاس 11 آر در مجموع 13 حسگر دما دارد که دمای گوشی را حین شارژ دائماً تحت نظارت دارند. هنگام شارژ، گوشی بیش از حد داغ نمیشود. تکنولوژی Battery Health Engine این گوشی هم از یک تراشه اختصاصی استفاده میکند تا از افت کیفیت باتری پس از تکرار چرخههای شارژ پیشگیری کند. بنابراین انتظار میرود که با وجود سرعت بالای شارژ وان پلاس 11 آر، این گوشی ماندگاری زیادی داشته باشد و از این نظر دچار مشکل نشود.
بیشتر بخوانید:
بررسی وان پلاس 11R از نظر دوربین
در ادامه بررسی OnePlus 11R نگاهی به مشخصات دوربین این گوشی داریم. وان پلاس 11 آر دارای یک سیستم دوربین سه تایی است و از یک لنز اصلی واید 50 مگاپیکسلی IMX890 سونی با سیستم لرزشگیر نوری (OIS) بهره میبرد. به غیر از این دوربین، وان پلاس 11 آر یک دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی با زاویه دید 120 درجه دارد. دوربین سوم گوشی هم یک حسگر ماکروی 2 مگاپیکسلی است.
اپلیکیشن دوربین این گوشی شبیه به اپلیکیشن وان پلاس 11 است به غیر از افزونههای مربوط به هاسلبلاد. بر خلاف مدل 11، وان پلاس 11 آر تکنولوژی علم رنگ هاسلبلاد (HCS) یا امکاناتی مثل حالت هاسلبلاد پرو و XPan را ندارد.
جزئیات عکسهای دوربین اصلی خوب و رنگهای آن زیبا هستند. در مقایسه با وان پلاس 11، رنگهای وان پلاس 11 آر سردتر هستند. اینکه کدام حالت را ترجیح میدهید کاملاً بستگی به سلیقه و نظر شخصی شما دارد. دوربین گوشی از نظر فوکوس کردن سریع عمل میکند و بین عکاسیهای پشت سر هم مشکل تأخیر مشاهده نمیشود.
تصاویر پرتره هم کیفیت مناسبی دارند اما عالی نیستند چون گاهی اوقات سیستم گوشی در محو کردن برخی قسمتهای پس زمینه خوب عمل نمیکند. به غیر از این، در نور فضای باز کیفیت تصاویر پرتره خوب است.
البته کیفیت عکسها در فضای سرپوشیده هم قانع کننده است. تصویر دوربین اصلی نویز کم و جزئیات کافی دارد. این دوربین قابلیت زوم دیجیتال 10 برابری را دارد اما استفاده از زوم بیشتر از 2 برابر توصیه نمیشود. در مجموع، دوربین اصلی وان پلاس 11 آر جزء یکی از بهترین دوربینها در این رده قیمت است.
دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی این گوشی نویز بیشتر و جزئیات کمتری دارد. تم رنگی این دوربین نسبت به دوربین اصلی سردتر است. وجود دوربین ماکروی 2 مگاپیکسلی این گوشی تقریباً بیفایده است و بهتر بود چنین دوربینی اصلاً وجود نداشت. این دو حسگر باعث افت عملکرد کلی دوربین میشوند اما خوشبختانه کیفیت حسگر 50 مگاپیکسلی گوشی این کمبودها را جبران میکند.
دوربین سلفی وان پلاس 11 آر 16 مگاپیکسلی است. این دوربین هم کیفیت خوبی دارد، رنگ پوست با آن خوب و طبیعی است و تصاویر را بیش از حد پردازش نمیکند.
در رابطه با ویدیو، دوربین اصلی وان پلاس 11 آر قابلیت ضبط ویدیوی 4K با نرخ 60 فریمدرثانیه را دارد. حداکثر رزولوشن دوربین اولترا واید این گوشی 1080 پیکسل است و در مجموع کیفیت ویدیوها در سطح متوسط خواهد بود.
بررسی وان پلاس 11R از نظر نرمافزاری
در جدول مشخصات فنی وان پلاس 11R اشاره شد که این گوشی با اندروید 13 و رابط کاربری OxygenOS 13 به دست کاربران میرسد که دقیقاً شبیه به وان پلاس 11 با همان مجموعه آیکون، عناصر رابط کاربری و منوی اعلانها است.
بهتر بود که امکان پاک کردن اعلانها با کشیدن انگشت روی آنها در هر جهتی وجود داشت. اما با این رابط کاربری باید برای پاک کردن اعلانها آنها را به سمت راست بکشید. با کشیدن اعلانها به سمت چپ دو گزینه در اختیار شما قرار میگیرد یعنی حذف اعلان یا رفتن به قسمت تنظیمات اعلانها. شاید از نظر بعضی از کاربران این سیستم مناسبتر باشد اما عدهای ترجیح میدهند که اعلانها با کشیدن به چپ یا راست پاک شوند.
طرح منوی تنظیمات هم کاملاً آشناست. چند گزینه قابل تنظیم وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید ظاهر منو را طبق سلیقه خودتان تنظیم کنید. تعامل با منوها کامل روان و بدون مشکل انجام میشود. گاهی اوقات، سیستم برای بهینهسازی مصرف باتری توسط اپلیکیشنهایی که زیاد از آنها استفاده نمیکنید برای شما اعلان ارسال میکند که بهتر بود این کار به صورت خودکار و با یادگیری الگوهای مصرف کاربر انجام میشد.
به گفته شرکت وان پلاس، این محصول تا سه سال آپدیت اندروید و تا چهار سال آپدیت امنیتی دریافت میکند که یک سال کمتر از وان پلاس 11 است؛ اما برای گوشیهایی در رده قیمت وان پلاس 11 آر مناسب خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
قیمت وان پلاس 11R
قیمت وان پلاس 11 آر با 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی 485 دلار است و مدل 16 گیگابایتی این گوشی با 256 گیگابایت حافظه داخلی 545 دلار قیمت دارد. قیمت این گوشی در بازار ایران حدود 40 میلیون تومان است.
جمعبندی بررسی وان پلاس 11R
در این مطلب به نقد و بررسی OnePlus 11R از زوایای مختلف پرداختیم. میتوان گفت که وان پلاس 11 آر یک محصول خوب با نمایشگر عالی، عملکرد قوی، کیفیت دوربین خوب و ماندگاری شارژ کافی برای یک روز است. همه این امکانات و مشخصات با قیمت کمتر از 500 دلار در اختیار کاربران قرار میگیرند. بنابراین با وجود معایبی مثل معمولی بودن دوربین اولتراواید و بد بودن حسگر ماکروی گوشی باز هم میتوان با اطمینان خرید آن را توصیه کرد.
از نظر نسبت ارزش به قیمت، وان پلاس 11 آر به نوعی یادآور وان پلاس 7T است. این گوشی هم نسبت قیمت به عملکرد بسیار خوبی داشت و حالا پس از سالها میتوان گفت که این محصول جدید وان پلاس بهترین نسبت ارزش به قیمت را دارد. البته باید گفت که در این رنج قیمت میتوانید گوشیهای بهتری را با قیمت کمتر از برند سامسونگ یا شیائومی خریداری کنید.
به عنوان یک محصول رقیب میتوان به ویوو V27 پرو اشاره کرد که قیمت کمتری دارد و در مجموع راحتی کار کردن با آن از نظر قرارگرفتن در دست بهتر است. گلکسی S21 FE سامسونگ هم محصول خوبی است که گواهینامه IP68 و قابلیت شارژ بیسیم را دارد. اما هیچ یک از این گوشیها عملکرد و پکیج کامل وان پلاس 11 آر را ندارند. اگر به دنبال یک گوشی میان رده خوب هستید، وان پلاس 11 آر را نادیده نگیرید چون بعید است از خرید این گوشی پشیمان شوید.
سوالات متداول
آیا وان پلاس 11R ارزش خرید دارد؟
وان پلاس 11 آر یک محصول خوب با نمایشگر عالی، عملکرد قوی، کیفیت دوربین خوب و ماندگاری شارژ کافی برای یک روز است. همه این امکانات و مشخصات با قیمت کمتر از 500 دلار در اختیار کاربران قرار میگیرد. بد نیست بدانید که در این رنج قیمت یا کمتر از آن میتوانید گوشیهایی از برند سامسونگ یا شیائومی را نیز خریداری کنید. وان پلاس 11 آر ویژگی متمایزی از سایر برندهای رقیب را ارائه نمیدهد که ارزش خرید آن را بالاتر ببرد.
قیمت وان پلاس 11 آر در بازار ایران چقدر است؟
قیمت وان پلاس 11R در زمان نگارش این مقاله حدود 40.000.000 تومان است.
بیشتر بخوانید:
منبع: digitaltrends، gsmarena
نظر شما درباره بررسی OnePlus 11R و مشخصات این گوشی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.