راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان با فناوری ویرایش ژن کریسپر!

با فناوری ویرایش ژن کریسپر امکان مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان وجود دارد. مبارزه با آنفولانزای پرندگان دیگر مثل قبل سخت نیست.

پیش‌تر ثابت شده است که واکسیناسیون پرندگان نمی‌تواند روش مناسبی برای پیشگیری از بیماری آنفولانزای پرندگان باشد و محققین به دنبال راه‌های جدیدی بودند که بتوانند این بیماری را از بین برده و یا با اتخاذ روش‌هایی، طیور را در برابر آنها مقاوم کنند. حال اخیراً این اتفاق افتاده و با فناوری ویرایش ژن کریسپر، مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان ممکن شده است.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: مدرنا یک واکسن ترکیبی آنفولانزا کرونا عرضه می‌کند

مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان با فناوری ویرایش ژن کریسپر!

مقاوم‌کردن مرغ‌ها به آنفلوانزای پرندگان پس از اصلاح ژن‌های آنها، روشی احتمالی برای حفاظت از دسته‌های پرندگان دربرابر شیوع‌های آینده به‌شمار می‌رود؛ اما قبل از اینکه بتوان پرندگان اصلاح‌شده‌ ژنتیکی را برای مصرف پرورش داد، به سال‌ها آزمایش و تأیید نهادهای ناظر لازم است.

از سال ۲۰۲۱ تاکنون، شیوع بی‌سابقه‌ آنفلوانزای مرغی که از زیرگروه H5N1 نشئت گرفته است، به مزارع مرغداری و پرندگان وحشی آسیب زیادی زده است. گاهی اوقات، این بیماری به تعدادی از پستانداران و حتی انسان‌ها نیز سرایت کرده است؛ مانند دو مورد مرگ‌بار در کامبوج که هفته‌ پیش گزارش شد.

درنتیجه، کشورهایی مانند اکوادور و مکزیک و فرانسه به‌تازگی مسیر چین را برای واکسیناسیون طیور علیه آنفلوانزای پرندگان پیموده‌اند. استراتژی ایالات متحده و بریتانیا درست در نقطه‌ مقابل کشورهایی چون چین است و تا حدودی به این نگرانی مربوط می‌شود که واکسیناسیون طیور محافظت کاملی درمقابل سویه‌های در حال گردش ایجاد نمی‌کند و ممکن است به تکامل انواع مقاوم ویروس منجر شود.

مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان با فناوری ویرایش ژن کریسپر!
مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان با فناوری ویرایش ژن کریسپر!

اکنون، محققان آزمایشی انجام داده‌اند تا دریابند که آیا می‌توان از ویرایش ژن برای محافظت از مرغ‌ها در مقابل ویروس آنفلوانزای پرندگان استفاده کرد یا خیر. همه‌ زیرشاخه‌های ویروس آنفلوانزای پرندگان از پروتئین مرغ به‌ نام ANP32A برای تکثیر درون سلول‌ها استفاده می‌کنند. محققان پس از ویرایش ژن‌های مرغ با فناوری کریسپر دریافتند که تغییر دو اسیدآمینه در ANP32A از تکثیر ویروس در سلول‌ها جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران سپس رویان‌های مرغ را ویرایش کردند تا ۱۰ جوجه با شکل تغییریافته از ANP32A ایجاد کنند. آنان این کار را پیش از قراردادن پرندگان درمعرض H9N2 انجام دادند که بیماری خفیف‌تری درمقایسه‌با H5N1 ایجاد می‌کند.

این تیم گروهی متشکل از ۱۰ مرغ ویرایش‌نشده را نیز درمعرض H9N2 قرار داد و به‌مدت هفت روز پس از قرارگرفتن درمعرض ویروس، از مجرای تنفسی آنها نمونه‌برداری کرد. تمام مرغ‌های ویرایش‌نشده در این آزمایش به ویروس مبتلا شدند؛ درحالی‌که فقط یک مورد از مرغ‌های ویرایش‌شده به ویروس آنفلوانزا آلوده شد.

محققان آزمایش خود را با دوز ویروسی معادل هزار برابر دوز طبیعی تکرار کردند. این‌ بار تعداد ۵ پرنده از ۱۰ پرنده‌ای که ژن آن‌ها اصلاح شده بود، به ویروس مبتلا شدند؛ البته میزان ویروس در مجاری تنفسی آنها بسیار کمتر از مرغ‌های ویرایش‌نشده بود.

ویروس آنفلوانزا در این پرندگان جهش‌های ژنتیکی داشت که به‌کمک دو پروتئین مشابه ANP32A به نام‌های ANP32B و ANP32E امکان تکثیر پیدا کرد و وابستگی آن به ANP32A کمتر شد. این موضوع می‌تواند دلایل آلوده‌شدن برخی از پرنده‌های اصلاح‌شده به ویروس را توضیح دهد.

محققان در مرحله‌ بعدی پژوهش خود نشان دادند که ویرایش ژن‌های هر سه پروتئین با هم کاملاً از تکثیر ویروس در سلول‌های مرغ جلوگیری می‌کند. آلئو ایدوکو آکوه از دانشگاه ادینبورگ آلمان می‌گوید:

«در حال برنامه‌ریزی برای ویرایش ژنتیکی مرغ‌ها هستیم تا هر سه ژن را هدف قرار دهیم و فکر می‌کنیم این کار برای مقاوم‌سازی کامل آن‌ها دربرابر آنفلوانزای پرندگان لازم است. هدف ما محافظت کامل برای جلوگیری از ظهور ویروس‌های مقاوم دربرابر جهش‌های ژنی است.»

با اینکه نتایج امیدوارکننده‌ مطالعه‌ اخیر موانع زیادی وجود دارد که باید قبل از ورود مرغ‌های مقاوم به آنفلوانزای پرندگان به بازار بر آن‌ها غلبه کرد. آکوه بر این باور است که تا ۲۰ سال آینده حضور مرغ‌های اصلاح‌شده در مزارع را شاهد خواهیم بود. او می‌گوید: «استفاده از این فناوری بسیار پرهزینه خواهد بود و این موضوع ممکن است ازنظر دسترسی در مکان‌هایی مانند آفریقا و آسیا که خطر شیوع آنفلوانزای مرغی در آنها زیاد است، مشکل ایجاد کند.»

مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان با فناوری ویرایش ژن کریسپر!
مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان با فناوری ویرایش ژن کریسپر!

همچنین، درباره‌ فناوری ویرایش ژن به بحث‌های حساس فرهنگی نیاز است تا مشخص شود که مردم چه چیزی را ازنظر تولید مواد غذایی قبول دارند. کرستی شورت از دانشگاه کوئینزلند استرالیا معتقد است که مطالعه‌ اخیر پژوهشی مهم محسوب می‌شود؛ آن‌هم زمانی که با بحران جهانی آنفلوانزای پرندگان مواجه هستیم.

به‌گفته‌ شورت، محققان واقعاً به‌طور کامل ویرایش ژنی را به‌عنوان راهی برای مقاومت پرندگان دربرابر آنفلونزا بررسی کرده‌اند. وی می‌افزاید:

«ممکن است هرگز با کمک این روش به محافظت کامل درمقابل آنفلوانزای پرندگان دست نیابیم؛ اما ترکیبی از اصلاح ژنتیکی و واکسیناسیون گسترده و شیوه‌های کشاورزی بهبود‌یافته مانند کاهش تماس بین پرندگان می‌تواند واقعاً مؤثر باشد.»

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر آنفولانزای پرندگان با فناوری ویرایش ژن کریسپر چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

.

منبع: زومیت

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر