مدیاتک در ماه گذشته از تراشه جدید خود به عنوان رقیب اسنپدراگون 8 نسل سه رونمایی کرد. حالا در آزمایشهای انجام گرفته ضعف تراشه دایمنسیتی 9300 مدیاتک در مدیریت حرارت و گرما مشخص شده است.
مدت زیادی از رونمایی رسمی مدیاتک از پردازنده قدرتمند جدیدش یعنی دایمنسیتی 9300 نمیگذرد و حالا با مورد آزمایش قرار گرفتن گوشی vivo X100 Pro بالاخره میتوانیم نگاهی دقیق بر عملکرد حرارتی این چیپست داشته باشیم. جالب است بدانید که در این پردازنده از هیچ هسته کممصرفی (efficiency) استفاده نشده است.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
- دایمنسیتی 8300 با قابلیت هوش مصنوعی مولد رونمایی شد
- امتیاز بنچمارک دایمنسیتی 9300 از SD8Gen3 و Apple A17 Pro بیشتر است
- مشخصات ویوو ایکس 100 با تراشه دایمنسیتی 9300 در Antutu دیده شد
ضعف تراشه دایمنسیتی 9300 مدیاتک
همانطور که گفته شد در معماری دایمنسیتی 9300 مدیاتک از هسته کممصرف صرف نظر شده و به جای آن از چهار هسته قدرتمند Cortex-X4 و چهار هسته قدرتمند Cortex-A720 با سرعت و کارایی بالا استفاده شده است. مسلما خنک کردن یک چیپست با هشت هسته قدرتمند کار دشواری است و همین مسئله باعث ایجاد شک و شبهه در قدرت و عملکرد این چیپست شده بود.
در تست CPU throttle ویوو ایکس 100 پرو مشخص شد که این نگرانیها بیجا هم نبوده و متاسفانه این پردازنده هشت هستهای تنها در 2 دقیقه 46 درصد کاهش عملکرد داشت. در طول این آزمایش سرعت چهار هسته به 1.2 گیگاهرتز، سه هسته دیگر به 1.5 گیگاهرتز و هسته آخر به 0.6 گیگاهرتز کاهش یافت. این در حالی است که سرعت بالقوه چهار هسته Cortex-A720، سه هسته Cortex-X4 و یک هسته Cortex-X4 باید به ترتیب 2 گیگاهرتز، 2.85 گیگاهرتز و 3.25 گیگاهرتز باشد.
با اینکه مدیاتک تراشه جدید خود را رقیب اسنپدراگون 8 نسل سه میداند اما حتی اسنپدراگون 8 نسل 2 در تست CPU throttle پس از 10 دقیقه همچنان از 80 درصد ظرفیت خود به خوبی استفاده میکند.
تست CPU throttle به گونهای طراحی شده که تمام هستههای CPU را در حالت فعال قرار دهد تا عملکرد تراشه را در شرایط سخت ارزیابی کند. شایان ذکر است که در ویوو ایکس 100 پرو مانند اکثر گوشیهای پرچمدار، از سیستم خنککننده غیرفعال استفاده شده که از طریق محفظه بخار حرارت و گرمای ناشی از فعالیت هستهها را خارج کند. بنابراین شاید اگر از این تراشه در یک گوشی با سیستم خنککننده فعال (مانند فن) استفاده شود، عملکرد بهتری را از خود به نمایش بگذارد اما هنوز چنین دستگاهی به بازار ارائه نشده است.
بیشتر بخوانید:
- گوشی اقتصادی ردمی 13C با نمایشگر 90 هرتز و تراشه مدیاتک رسما معرفی شد
- مشخصات گلکسی M55 با تراشه اسنپدراگون 7 نسل 1 در گیک بنچ رویت شد
- رکوردشکنی مدیاتک: امتیاز پردازنده دایمنسیتی 9300 در بنچمارک AnTuTu از 2 میلیون فراتر رفت!
- اسنپدراگون 7 نسل 3 با هوش مصنوعی و شبکه 5G رسما معرفی شد
نظر شما کاربران تکراتو درباره ضعف تراشه دایمنسیتی 9300 مدیاتک در تست ها و آزمایش ها چیست؟ دیدگاه خود را در بخش نظرات با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
منبع: gsmarena