معاون برنامهریزی سازمان توسعه تجارت، از مرکز فناوری اطلاعات سازمان خواست در صورت استفاده از تمام سهمیه تولیدی یک شرکت برای آن افزایش سهمیه واردات قطعات گوشی در نظر بگیرند. سهمیه مازاد به اندازه ۶۰ درصد از سهمیه تولید همان سال، برای ثبت سفارش قطعات تلفن همراه به شرکت مربوطه اختصاص یابد.
معاون برنامهریزی سازمان توسعه تجارت اعلام کرده است که بر اساس دستور مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۲۸، ما خواهشمندیم که سهمیه مازاد واردات تولیدی به میزان ۶۰ درصد سهمیه سال مربوطه برای ثبت سفارش کالای قطعات تلفن همراه با تعرفههای ۸۵۱۷۱۳۱۰ و ۸۵۱۷۱۴۱۰ برای تمامی شرکتها در نظر گرفته شود. این درخواست به منظور هماهنگی با مرکز فناوری اطلاعات سازمان توسعه تجارت ارسال شده است.
شماره تعرفه برای واردات گوشیهای تلفن هوشمند (به صورت CKD یا SKD) در کتاب مقررات صادرات و واردات، ۸۵۱۷۱۳۱۰ مشخص شده است. همچنین کد تعرفه دیگری که برای گوشیهای تلفن همراه با صفحه کلید غیر هوشمند (به صورت CKD یا SKD) یا فیچر فونها اختصاص دارد، ۸۵۱۷۱۴۱۰ است.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
افزایش سهمیه واردات قطعات گوشی
بر اساس گزارش ارائه شده توسط گمرک، در شش ماهه نخست امسال بیش از ۲۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از گوشیهای هوشمند به صورت CKD یا SKD وارد کشور شده است. این آمار با وجود بازار محدودتر گوشیهای دکمهای یا فیچرفونها در حدود ۵۲ میلیارد تومان است.
در نامه ذکر شده است که در صورت استفاده از کلیه سهمیه تولیدی یک شرکت، سهمیه مازادی باید به میزان ۶۰ درصد سهمیه تولید همان سال برای ثبت سفارش کالای قطعات تلفن همراه به آن شرکت اختصاص یابد. این سهمیه مازاد تنها برای ثبت سفارش قطعات تلفن همراه مورد استفاده قرار میگیرد و امکان استفاده از آن برای ثبت سفارش کالاهای دیگر وجود ندارد. همچنین مجموع ثبت سفارش برای دو کد تعرفه مذکور در سال جاری نباید از ۱۰ میلیون دلار بیشتر باشد.
به تازگی، محمد احسان خرامید، رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شبکه اجتماعی ویراستی گفته که موبایل شاهین۳ در حال حاضر در بازار موجود نیست ولی انتظار میرود تا پایان سال مدلهای بهتری وارد بازار شود. او همچنین افزود: «خبرهای خوبی در رابطه با تولید گوشیهای ایرانی در راه است» و اعلام کرد که مدلهای جدید تولیدی را در انتظار داریم.
گفتنی است هزینه گمرک برای گوشیهای تلفن همراه شامل ۴٪ حقوق گمرکی، ۰٪ حقوق بازرگانی و ۱٪ سایر حقوق ورودی است. همچنین، ۹٪ مالیات بر ارزش افزوده نیز بر ارزش کالا و هزینههای گمرکی آن اضافه میشود.
بیشتر بخوانید:
- شورای رقابت: اپراتورها باید بسته های اینترنتی متنوعتر با حجم بیشتر عرضه کنند
- بررسی عملکرد وزیر ارتباطات در مجلس: اینترنت فیبر نوری و طرح رجیستری ضعف دارد
نظر شما دربارهی افزایش سهمیه واردات قطعات گوشی چیست؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با تکراتو در میان بگذارید و اخبار روز را با ما دنبال کنید.