بومیسازی نسل سوم سلولهای خورشیدی در ایران با حمایت بنیاد ملی علم ایران در دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی آغاز شد.
این اولین پنل خورشیدی است که توسط مهندسین ایرانی با هدف تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر راهاندازی میشود. طبق گزارشها این پنل از 1 کیلووات ساعت سلولهای خورشیدی نسل سوم تشکیل شده است.
بیشتر بخوانید: چطور وام ودیعه مسکن بگیریم ؛ مبلغ جدید وام ودیعه مسکن [+نحوه محاسبه اقساط]
بومیسازی نسل سوم سلولهای خورشیدی
به گزارش تکراتو به نقل از خبرگذاری مهر؛ محمود صمدپور معاون علمی نهاد ریاست جمهوری و عضو هیئت علمی دانشگاه خواجهنصیر دربارهی بومیسازی نسل سوم سلولهای خورشیدی گفت: «برای کم کردن اتکای جهانی به منابع طبیعی پایانپذیر و سوختهای مخرب محیط زیست، تلاشهای علمی فراوانی شده است. در عین حال ما منابعی داریم که هم تجدیدپذیر هستند و هم ضرری برای محیط زیست ندارند که از جمله این منابع میتوان به انرژی خورشیدی، آب، باد، زمینگرمایی، حرارتی و جزر و مد اقیانوسها اشاره کرد.»
همچنین بیان داشت: «با توجه به سطح تابش انرژی خورشیدی و زمینهای وسیع در مناطق مرکزی و جنوبی ایران، منبع انرژی خورشیدی به راحتی در کشور قابل دستیابی است.»
صمدپور که دکتری تخصصی نانوفیزیک خود را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرده ادامه میدهد: « در دهه اخیر سلولهای خورشیدی نسل سوم مبتنی بر استفاده از مواد و تکنولوژیهای ساخت پیشرفته امروزی مورد توجه قرار گرفتهاند. در این نسل از سلولهای خورشیدی، محققان با روشهای نوین، ساده و ارزان به دنبال ساخت سلولهای خورشیدی هستند. در بین انواع مختلف سلولهای نسل سوم در حال حاضر سلولهای خورشیدی نانوساختار حساس شده با رنگدانه در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی مانند سوئیس، کره جنوبی و غیره به صورت نیمهتجاری تولید میشوند.»
وی افزود: «ساخت سلولهای خورشیدی حساس شده با رنگدانهها و نقاط کوانتومی با در نظر گرفتن هزینه کم برای ساخت، پتانسیل بالایی جهت تجاریسازی دارد.»
صمدپور با اشاره به اینکه این فناوری که 100 درصد آن با اتکا به امکانات و نیروی انسانی داخلی ساخته میشود گفت: «در حال حاضر تکنولوژی ساخت این سلولها با امکانات و نیروی انسانی موجود به صورت ۱۰۰ درصد در کشور وجود دارد و هدف این طرح هم ساخت اولین پنل خورشیدی یک کیلوواتساعت از سلولهای خورشیدی نسل سوم به صورت کاملاً بومی بود. چرا که این سلولها علاوه بر هزینه پایین ساخت، روش ساخت سادهای دارند. همچنین یکی دیگر از اهداف این طرح، تولید دانش فنی آن با استفاده از توانمندی داخلی و هزینه مناسب با توجیه اقتصادی بود تا بتوان در کشور به راحتی از این انرژی تجدیدپذیر بهره برد.
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجهنصیر با بیان اینکه تجهیزات از قبل آماده شدهاند افزود: «از آنجا که از قبل تجهیزات مورد نیاز طرح را تهیه کرده بودم، در انجام این طرح با مشکل کمبود امکانات و تجهیزات مواجه نبودم ولی مشکل و چالش اصلی طرحهای نظیر این طرح، رهاشدن آنها و نرسیدن به مرحله تولید انبوه و ساخت است. با اینکه نمونه آزمایشگاهی آن ساخته شده است اما برای تولید انبوه نیاز به حمایت مالی وجود دارد که تاکنون این مشکل برطرف نشده است.»
بیشتر بخوانید:
- محمدصالح جوکار: وام مسکن در سال 1403 افزایش خواهد داشت
- تفاهم نامه همکاری بانک مسکن و دیجی پی برای پرداخت وام 50 میلیون تومانی
- زمان پرداخت وام 350 میلیونی مسکن ؛ کدام افراد مشمول دریافت وام مسکن روستایی شدند؟
- مبلغ وام مسکن مشخص شد؛ وام مسکن روستایی، اجاره، بافت فرسوده و مسکن ملی چقدر است؟
نظر شما دربارهی بومیسازی نسل سوم سلولهای خورشیدی در ایران چیست؟ لطفا دیدگاه خود را در بخش کامنت با تکراتو در میان بگذارید.