راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

ساخت ماهواره های ترکیبی در ایران

یک شرکت دانش‌بنیان تصمیم به ساخت ماهواره های ترکیبی در ایران گرفته است. این ماهواره‌ها از ترکیب ماهواره‌های هدهد و کوثر پدید خواهند آمد.

ساخت ماهواره های ترکیبی در ایران قرار است به زودی توسط یک شرکت دانش‌بنیان انجام شود. گفتنی‌ست که مدیرعامل این شرکت نام ماهواره ذکر شده را «IOD2» گذاشته که در اصل ترکیبی از دو ماهواره هدهد و کوثر است که دو روز پیش از ایستگاه فضایی روسیه به جو زمین فرستاده شدند. به گفته وی، ماهواره IOD2 یک ماهواره سنجشی و مخابراتی است که در این زمینه یک پیشرفت بزرگ به به حساب می‌آید.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: چین، نخستین ماهواره اینترنتی 6G را به فضا فرستاد

ساخت ماهواره های ترکیبی در ایران

به نقل از مهر؛ حسین شهرابی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فضایی، در خصوص آخرین وضعیت دو ماهواره سنجشی و مخابراتی به نام هدهد و کوثر گفت: «این دو ماهواره قرار بود در آذرماه سال جاری با پرتابگر روسیه‌ای پرتاب شوند اما به دلیل اینکه محموله اصلی موشک روسیه تأخیر داشت، ماهواره ما نیز با ۶ ماه تأخیر و در سه ماه اول سال آینده پرتاب می‌شود اما همچنان انتظار داریم تا تاریخ دقیق پرتاب به ما اعلام شود.»

وی به وضعیت این دو ماهواره اشاره کرد و افزود:

ما همچنان در حال انجام تست تجمیعی (شامل تست محیطی، تست عملکردی، تست ارتعاشی) این دو ماهواره هستیم که یک مرحله قبل از پرتاب است و هدف ما این است که هر چقدر بتوانیم مدت زمان تست‌های عملکردی را طولانی کنیم احتمال موفقیت ماهواره در مدار افزایش پیدا می‌کند بنابراین این تست‌ها مجموعه زیادی از چک لیست‌ها است که باید دائم تکرار شود.

ساخت ماهواره های ترکیبی در ایران

شهرابی به پرتاب ماهواره جدید IOD۲ اشاره کرد و گفت: «انشاالله بلافاصله بعد از دو پرتاب ماهواره هدهد و کوثر که به صورت مجزا پرتاب می‌شود موضوع ماهواره IOD۲ که قرار است این دو ماهواره با هم ترکیب و پرتاب شوند را پیگیری می‌کنیم که این ماهواره در حال حاضر در مرحله ابتدایی و مفهومی اولیه است.»

وی با بیان اینکه ویژگی ماهواره IOD۲ انجام مأموریت سنجشی و مخابراتی است، گفت:

این ماهواره تکمیل کننده دو پرتاب اول است و احتمالاً برنامه ما به این سمت می‌رود که ما دو ماهواره را در قالب یک ماهواره ترکیب کنیم که همزمان هم مأموریت مخابراتی و هم مأموریت سنجشی انجام دهد و می‌توان گفت تصمیم داریم گام‌های نزدیک تری را به سمت منظومه برداریم.

شهرابی افزود: «IOD یک اصطلاح عام برای پرتاب‌های آمادگی برای منظومه است که در IOD یک ماهواره کوثر و هدهد سنجش از دور سه و نیم متر و مخابرات IOT آزمایش می‌شد که در IOD۲ که گام دوم ما برای پرتاب‌های آمادگی برای منظومه است برنامه این است که همان ماهواره‌های هدهد و کوثر ارتقا یابد و دو مأموریت را در قالب یک ماهواره باهم ترکیب کنیم.»

وی در خصوص پرتابگر IOD۲ گفت:

پرتابگر IOD۲، همان پرتابگر روسی است البته با توجه به اهمیت بهترین کیفیت و ارزان‌ترین پرتابگر، گزینه‌های پرتابگرهای دیگر را نیز در دستور کار داریم ولی همچنان مذاکراتمان را با پرتابگر قبلی یعنی روسی داریم و پیشنهادهای پرتابگرهای دیگر را نیز داریم. همچنین مکاتباتی با سازمان فضایی ایران و پرتابگرهای بین‌المللی داشتیم.

یبشتر بخوانید:

نظر شما درخصوص ساخت و ارسال ماهواره‌های ترکیبی به فضا چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر