راهنمای خرید تکراتو
تبلیغات در تکراتو
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

مقایسه Snapdragon 8s Gen 4 و Snapdragon 8s Gen 3 ؛ تفاوت‌ها در چیست؟

مقایسه Snapdragon 8s Gen 4 و Snapdragon 8s Gen 3 نشان می‌دهد که نسل جدیدتر این پردازنده‌ها تا چه حدی پیشرفت داشته‌اند.

راهنمای خرید تکراتو

به گزارش تکراتو و به نقل از gizmochina، کوالکام به‌تازگی از تراشه Snapdragon 8s Gen 4 رونمایی کرده که به‌عنوان گزینه‌ای قدرتمند در رده میان‌رده رو به بالا، زیر مجموعه جدید Elite در ساختار تراشه‌های موبایلی این شرکت قرار می‌گیرد.

مقایسه Snapdragon 8s Gen 4 و Snapdragon 8s Gen 3

مقایسه Snapdragon 8s Gen 4 و Snapdragon 8s Gen 3
مقایسه Snapdragon 8s Gen 4 و Snapdragon 8s Gen 3

این تراشه برخلاف نسخه Elite، از هسته‌های پردازشی اختصاصی Oryon استفاده نمی‌کند و همچون نسل قبلی خود یعنی 8s Gen 3، به طراحی استاندارد ARM متکی است. با این حال، در سطح پلتفرم شاهد تغییراتی مهم هستیم.

پردازنده و پردازش گرافیکی

هر دو تراشه با فناوری ۴ نانومتری TSMC ساخته شده‌اند و از هسته‌های Cortex و پردازنده گرافیکی Adreno استفاده می‌کنند، اما ترکیب هسته‌ها در Gen 4 تغییر کرده است.

نسخه جدید از یک هسته اصلی Cortex-X4 با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز استفاده می‌کند که در کنار آن هفت هسته Cortex-A720 قرار گرفته‌اند. این ترکیب باعث افزایش ۳۱ درصدی عملکرد پردازنده در کنار کاهش ۳۹ درصدی مصرف انرژی نسبت به نسل قبل شده است.

در بخش گرافیک، هر دو نسل به پردازنده Adreno مجهز هستند، اما در Gen 4 از معماری جدیدی بهره گرفته شده که ابتدا در نسخه Elite معرفی شد. همین موضوع موجب افزایش ۴۹ درصدی توان گرافیکی نسبت به Gen 3 شده است.

همچنین ویژگی‌های گیمینگ مانند Game Super Resolution 2.0 برای ارتقاء کیفیت تصویر تا 4K و رهگیری پرتو با شتاب سخت‌افزاری نیز به آن اضافه شده است.

هوش مصنوعی و قابلیت‌های هوشمند

در Gen 4 موتور هوش مصنوعی کوالکام بهبود یافته و عملکرد آن تا ۴۴ درصد بهتر شده است. همچنین حافظه اشتراکی آن دو برابر شده که کمک می‌کند مدل‌های زبانی بزرگ سریع‌تر و روان‌تر اجرا شوند.

Hub دو هسته‌ای جدید نیز امکان استفاده دائمی از دوربین برای ویژگی‌هایی مثل باز کردن قفل با چهره را فراهم می‌کند. یکی از پیشرفت‌های بزرگ در این بخش، توانایی تفکیک تا ۲۵۰ لایه در تصویر به صورت زنده است، در حالی که این عدد در Gen 3 تنها ۱۲ لایه بود.

دوربین و تصویر

هر دو تراشه از ISP سه‌گانه ۱۸ بیتی استفاده می‌کنند، اما Gen 4 حالا از عکس‌برداری با کیفیت ۳۲۰ مگاپیکسل هم پشتیبانی می‌کند، در حالی که سقف Gen 3 روی ۲۰۰ مگاپیکسل بود.

ضبط حرکت آهسته با کیفیت 1080p نیز از ۲۴۰ فریم در ثانیه به ۴۸۰ فریم ارتقاء یافته و ویژگی‌های هوش مصنوعی مانند Night Vision 2.0 و اصلاح رنگ آسمان و پوست به صورت زنده هم اضافه شده‌اند.

اتصال و شبکه

در این بخش Gen 3 هنوز مزایایی دارد. مودم Snapdragon X70 آن توانایی دانلود تا سقف ۶.۵ گیگابیت بر ثانیه را دارد، در حالی که مودم داخلی Gen 4 تنها تا ۴.۲ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد. پشتیبانی از موج میلی‌متری و تجمیع هشت‌گانه حامل نیز همچنان در Gen 3 دیده می‌شود.

البته هر دو تراشه از Wi-Fi 7 با سرعت ۵.۸ گیگابیت پشتیبانی می‌کنند. در بخش بلوتوث، Gen 4 به نسخه ۶.۰ ارتقاء یافته، در حالی که Gen 3 همچنان از نسخه ۵.۴ استفاده می‌کند.

صدا، نمایشگر و ذخیره‌سازی

هر دو تراشه از Snapdragon Sound و صدای فضایی پشتیبانی می‌کنند و شامل فرمت‌هایی مانند aptX Adaptive و Lossless هستند. Gen 4 همچنین قابلیت Qualcomm XPAN را دارد که پوشش صدایی بیشتری از طریق Wi-Fi ارائه می‌دهد.

در بخش نمایشگر تغییری وجود ندارد و همچنان پشتیبانی از نمایشگرهای WQHD+ تا نرخ ۱۴۴ هرتز و خروجی 4K تا ۶۰ هرتز حفظ شده است. حافظه ذخیره‌سازی همچنان از نوع UFS 4.0 و حافظه رم از نوع LPDDR5X با سرعت ۴۸۰۰ مگاهرتز است.

جمع‌بندی

Snapdragon 8s Gen 4 بیشتر شبیه به نسخه بهبود یافته‌ای از نسل قبلی خود است تا یک جهش بزرگ. تمرکز این تراشه روی پردازش بهتر هوش مصنوعی، پیشرفت‌های کاربردی در گیمینگ و بهبود جزئی در اتصالات است.

البته در بخش مودم، همچنان Gen 3 عملکرد بهتری دارد. با این حال، Gen 4 انتخاب مناسبی برای گوشی‌های اندرویدی رده بالا است که به دنبال ویژگی‌های پیشرفته هستند، بدون اینکه لزوماً به بالاترین اعداد بنچمارک تکیه کنند.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |





ارسال نظر