محققین دانشگاه برکلی کالیفرنیا، امکان انجام سریع تست کرونا با دوربین گوشی هوشمند را با استفاده از فناوری کریسپر فراهم آورده اند. با ما باشید.
محققین این دانشگاه با استفاده از فناوری CRISPR، آزمایش جدیدی را برای تشخیص کووید ۱۹ ارائه کردند که در آن از دوربین گوشی های هوشمند استفاده میشود و بین ١۵ تا ٣٠ دقیقه نتیجه دقیق را مشخص میکند
نقطه ی قوت این روش تست سرعت و دقت بالای آن است که تست های رایج پی سی آر از آن بی بهره هستند.
این روش همین طور توانایی تخمین تعداد ویروس ها در یک نمونه را دارد که به پزشک ها کمک بزرگی در جهت تشخیص میزان درگیری بیمار میدهد و به این شکل میتوانند پیش بینی کنند که بیمار چه مدت زمانی را برای بهبود نیاز دارد و چه مدت باید قرنطینه بشود.
تست کرونا با دوربین گوشی هوشمند
روش تست رایج پی سی آر به این صورت است که یک آر ان ای ویروسی شده رو جدا میکند و بعد آن را تبدیل به دی ان ای میکند و بعد مقاطع دی ان ای را برجسته میکنه به نحوی که این مقاطع به راحتی قابل تشخیص بشوند.
یک شیوه تستگیری سریع ویروس کووید-19 معرفی شده است. این شیوه نوین تستگیری دقت بسیار بالایی داشته و نتایج آزمایشات را در کمتر از 30 دقیقه نشان خواهد داد. از این دستگاه میتوان به صورت بالقوه برای تشخیص دیگر ویروسها نیز استفاده کرد. این دستگاه به کمک «جنیفر دادنا» که به تازگی جایزه نوبل را برای کشف ژنهای تصحیحگر برده بود، ساخته شده است.
تا به حال شیوه اصلی تستگیری ویروس سارس-کووید-2 آزمایشات «پی-سی-آر» بوده است. این آزمایش شامل چندین مرحله تشکیل شده است. در ابتدا باید «آر-ان-ای» ویروسی به دی-ان-ای تبدیل شده و سپس باید به تقویت بخشهای دی-ان-ای پرداخت تا به سطوح قابل تشخیص برسد این مرحله چندین ساعت طول میکشد. کل این فرآیند نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی زیادی دارد و زمان طولانی را تا رسیدن نتایج باید صرف کرد.
این ابداع جدید از طریق فناوری «کریسپر»، مرحله تبدیل «آر-ان-ای» به دی-ان-ای را حذف کرده و مستقیم به شناسایی «آر-اند-ای» میپردازد. این تکنولوژی پیشتر برای تشخیص «اچ-آی-وی» درحال توسعه بود، اما پژوهشگران پس از همهگیری ویروس کووید-19 تمرکز خود را بر تستگیری کووید-19 گذاشتند.
پریناز فزونی، نویسنده ارشد این پژوهش در اینباره میگوید: « ما میدانستیم تکنولوژی که بر روی آن کار میکنیم میتواند در حل بحران پیشرو از طریق تستگیری سریع کمک بسیاری بکند. به همین جهت بهجای استفاده از پروتئینهای معروف «کریسپر» که «کس 9» نامیده میشود و از طریق آن میتوان دی-ان-ای را تشخیص داد، از پروتئین «کس13» استفاده کرده تا «آر-ان-ای» را شناسایی کنیم.»
بیشتر بخوانید:
- واکسن ام آر ان ای (mRNA Vaccine) ؛ واکسن های فایزر و مدرنا چگونه کار میکنند؟
- واکسن کرونا فایزر (Pfizer) ؛ جدیدترین اخبار و هر آنچه لازم است بدانیم!
- کمک های چهره های مشهور به بحران همه گیری کرونا ؛ بخشندهترین میلیاردرها کدامند؟
- دانلود و بررسی اپلیکیشن ماسک ؛ جدیدترین مبارزه مجازی علیه کرونا
- آیا واقعا سیگاری ها کمتر کرونا میگیرند؟
- آیا ویروس بیماری کووید 19 ساخته دست انسان است؟
- آیا آلودگی هوای تهران با تعداد بالای مبتلایان کرونای آن مرتبط است؟
نظر شما در خصوص تست کرونا با دوربین گوشی هوشمند چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید