قانون برخورد با گرانفروشان بازار موبایل وضع شد. با این خبر چنانچه گوشی موبایل با قیمت بالاتر از بازار خریداری کردید، مابهالتفاوت آن به حساب خریدار واریز میشود.
براساس اعلام دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت، قانون برخورد با گرانفروشان بازار موبایل اجرایی شد. با وضع این قانون، چنانچه خریدار یک گوشی موبایل را با قیمت بالاتر از بازار خریداری کرده است، میتواند از فروشنده شکایت کرده و مابهالتفاوت مبلغ خود را دریافت کند. این قانون باتوجه به افزایش شدید قیمت گوشی موبایل، ضروری بهنظر میرسد.
از حدود 14 روز پیش تا به الان قیمت گوشی موبایل به شدت افزایش پیدا کرده است؛ بهطوریکه در این بازار قیمتهای متفاوت از هر محصول توسط فروشندگان ارائه میشود. به نحوی هرکس هر قیمت بخواهد روی اجناس خود میگذارد. این مسئله یک آشوب و جنجال بهپا کرده است. از طرفی فرشندگان آنلاین نیز از فروش گوشیهای خود به مشتریان اجتناب میکنند که این مسئله برمیگردد به عدم ثبات در قیمت ارز که مدام درحال نوسان است و نمیتوان قیمت مشخصی برروی اجناس گذاشت.
اما از طرف دیگر محصولات خریداری شده توسط این فروشندگان، با قیمت قبل خریداری شده و این نیز یک تشنج دیگر در بازار ایجاد کرده. چرا باوجود اینکه محصولات قبلا خریداری شده، باید به قیمت روز فروخته شود؟ آنهم درصورتیکه قیمت بسیاری پایینترین نسبتبه زمان حال برای خرید این محصولات توسط فروشنده پرداخت شده است. بههر صورت فیالحال قانون برخورد با گرانفروشی راه افتاده است و باید دید که وزارت صمت چه تدابیری برای مبارزه با گرانفروشی و ایجاد ثبات در بازار اندیشیده است.
بیشتر بخوانید: افشاگری جنجالی نماینده مجلس: هدف ممنوعیت واردات آیفون، رشد فروش گوشیهای سامسونگ است!
قانون برخورد با گرانفروشان بازار موبایل اجرایی شد
دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت به دنبال راهکاریست که بتوانند با گرانفروشان بازار گوشی موبایل بهترین برخورد را داشته باشد. این وزارتخانه قانونی وضع کرده است که بتوان بوسیله آن کمترین ضرر را متوجه خریدار کند.
همانطور که گفته شد، این قانون برای برخورد با گرانفروشان وضع شده است چرا که با توجهبه افزایش قیمت دلار، دست فروشندگان را برای قیمتگذاری باز گذاشته و افراد نیز از قیمت محصولات اطلاعات کاملی ندارند. این روش سودهای کلانی را به جیب فروشندگان واریز میکند.
محسن شکرالهی، مدیر کل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت عنوان کرد:
خریدارانی که گوشیهای همراه را با بالاترین قیمت خریداری کردهاند، میتوانند شکایتی را علیه فروشنده ثبت کنند. این بخش تلاش میکند تا مابهالتفاوت از سوی فروشنده به خریدار پرداخت شود.
او تاکید کرد: «خریداران باید پیش از اقدام به خرید گوشی همراه به سامانه «افق» مراجعه کنند. این سامانه فرایندهای مربوط به واردات و ترخیص تلفن همراه، قیمتگذاری و وجود درج برچسب قیمت روی کالا را شفافسازی میکند. هدف سامانه «افق» شفافیتبخشی به سازوکار بازار تلفن همراه است.»
«شکرالهی» در ادامه سخنان خود به وجود دو رفتار در بازار تلفن همراه اشاره کرد. او گفت:
یکی از رفتارها با هدف همراهی با کشور تنظیم شده که شرکتها در فضای عمومی کشور، در زمانی که ایران با مشکلات ارزی مواجه شده بود، سعی کردند به وضعیت اقتصادی کشور کمک کنند. سپس آنها با مشورت وزارت صمت قیمتگذاری درستی در راستای عرضه گوشیهای همراه انجام دادند تا در حق مصرفکنندگان اجحاف نشود.
او تاکید کرد: «تعدادی از شرکتهای خوب توزیعکننده گوشی همراه با واردکنندگان آن و وزارت صمت هماهنگ هستند و به رشد بازار کمک میکنند. البته از سوی دیگر، شرکتهایی هم هستند که پا از قوانین فراتر میگذارند و اقدامات نادرستی از جمله گرانفروشی در بازار مذکور میکنند.» شکرالهی اعلام کرد:
وزارت صمت در حال طراحی سازوکاری است که در صورتی که فاکتورها نشان از متضرر شدن مصرفکننده است، فروشنده مابهالتفاوت را به خریدار پرداخت نماید.
سامانه 124 مرجع شکایت از متخلفین این حوزه
او همچنین گفت: «وزارت صمت سامانه 124 را طراحی کرده است که قیمتهای روز گوشی همراه و لوازم خانگی را رصد میکند. اگر خریداری متوجه شود کالایی بالاتر از قیمت درج شده به فروش میرسد، او میتواند از طریق سامانه مزبور شکایت خود را در این باره ثبت کند. پس از ثبت شکایت، سازمان حمایت و بازرسیهای استان این مسئله را مورد بررسی قرار میدهد.»
مدیر کل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت تاکید کرد:
در صورت مشاهده تخلف، با متخلفین این حوزه برخورد میکند. فرد خاطی ممکن است با پرداخت جریمه مواجه شود. وزارت صمت در حال آمادهسازی برنامهای برای رتبهبندی واردکنندگان و فروشندگان زیستبوم موبایل است و اگر فروشندهای تخلف کند، این تخلف در رتبهبندی او تاثیر منفی میگذارد.
«شکرالهی» افزود: «هنوز آمار دقیقی از میزان تخلفات در بازار موبایل در اختیار وزارت صمت قرار نگرفته است. اما بهزودی آمار نهایی جمعبندی و به مردم ایران اعلام میشود.»
بیشتر بخوانید:
- وزیر ارتباطات: وزارت صمت باید در خصوص ممنوعیت ورود آیفون 14 شفافسازی کند!
- خرید آیفون 14 در کشورهای مختلف با چند درصد از حقوق سالانه ممکن است؟
- هزینه تولید هر واحد آیفون 14 پرو مکس و حاشیه سود اپل مشخص شد
دیدگاه شما در خصوص برخورد با گرانفروشان بازار موبایل چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.