تولید باتری با تفاله آبجو کشفی جدید از دانشمندان است که میتواند به صنعت باتریسازی کمک کند. چگونه میتوان از دل این تفالهها کربن استخراج کرد؟
دانشمندان اسپانیایی و آلمانی دریافتند که تولید باتری با تفاله آبجو بهدلیل کرین موجود در آنها ممکن میشود. این تفالههای حاوی یک نوع کربن پراهمیت هستند که میتوان از آن برای ساخت خازن موررد استفاده در باتریهای مختلف استفاده کرد. در ادامه میتوانید جزئیات کامل خبر را بخوانید.
بیشتر بخوانید: منوی استارت ویندوز 11 با یک قابلیت جنجالی جدید!
تولید باتری با تفاله آبجو ممکن شد
تفالههای باقیمانده از تولید آبجو (تفاله مالت) میتوانند نقشی مهم در ساخت دستگاههای الکترونیکی ذخیره انرژی (باطریها) بازی کنند. پژوهشگران از مدتها پیش به دنبال موادی هستند که بتوان از آنها کربن فعال (کربن اکتیو) یا سایر مواد دارای کربن تهیه کرد.
کربن فعال (Activated carbon) یا کربن اکتیو به گروهی از مواد کربنی با پوکی و سطح داخلی بالا اطلاق میشود که به دلیل مساحت داخلی قابل توجه، ساختار پوک و منفذی، ظرفیت جذب بالا، قابلیت فعالسازی مجدد سطح و همچنین قیمت پایین، در مقایسه با جاذبهای غیرآلی مواد منحصربهفردی به شمار میروند. کربن فعال به دلیل همین خصوصیات مادهای ایدهآل برای ساخت دستگاههای الکترونیکی ذخیره انرژی هم به شمار میرود.
پژوهشگران دانشگاه ینا در آلمان و همکارانشان در اسپانیا در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که تفاله ناشی از تولید آبجو و ماءالشعیر که عمدتا به عنوان خوراک ارزان دام مورد استفاده قرار میگیرد، حاوی مقدار زیادی کربن فعال است.
به عبارتی موادی که برای تولید آبجو به کار گرفته میشوند، از یک سو نوشابهای از آنها به دست میآید که در بخشهای مختلفی از جهان مصرفکنندگان بسیاری دارد و از سویی تفالهای که در تولید این آبجو به دست میآید منبع قابل اعتنایی برای ساخت دستگاههای الکترونیکی (باطریهایی) است که انرژی ذخیره میکنند و بدون آنها گذار به دوران انرژیهای پسافسیلی ناممکن است.
این دستگاهها یا باطریها نه تنها باید ظرفیت و توان بالایی در تامین انرژی مورد نیاز یک جامعه فنی، دیجیتالی و الکترونیکی پیشرفته داشته باشند، بلکه تولید آنها باید به لحاظ مواد خام مورد نیاز آسان و بدون دشواری باشد و در عین حال این مواد بعدتر دوباره قابل بازیافت باشند. تفاله حاصل از تولید آبجو حاوی یکی از این مواد خام مهم (کربن فعال) است.
از این تفالهها کربن فعالی استخراج میشود که ماده اصلی ساخت الکترودهای به کاررفته در خازنهای باطریهاست. این نوع خازنها میتوانند میزان بالایی از انرژی را ذخیره کنند و باطریهای ساختهشده از آنها به راحتی در دستگاههایی به کار گرفته شوند که به مقادیر زیادی از انرژی نیاز دارند.
در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ میلادی، سال عادی تولید آبجو قبل از پاندمی کرونا، نزدیک به ۷ میلیارد تن تفاله آبجو ایجاد شده که ۵.۱ میلیارد آن در آلمان بوده است. با توجه به توزیع و پراکندگی جغرافیایی متناسب آبجوسازیها دسترسی به این تفالهها در همه نقاط اروپا، بدون دشواریهای مربوط به حمل و نقل، کار نسبتا آسانی است.
تا کنون کربن فعال از منابع کمتر فراوان مانند پوسته نارگیل به دست میآمده است. تحقیقات پژوهشگران آلمانی و اسپانیایی هنوز جنبههای تکمیلی دیگری دارد و از جمله باید بر روی تدقیق و تنوع بخشیدن به موادی شیمیایییی کار شود که زغال فعال را برای کاربرد در الکترودها آماده میکند. با تکمیل این تحقیقات انتظار میرود که ساخت خازنهای فوق ظرفیت به مرحله تازهای وارد شود.
بیشتر بخوانید:
- هوش مصنوعی مایکروسافت به نسخه موبایلی بینگ، اج و اسکایپ افزوده شد
- مایکروسافت بعد از بینگ، قصد تجهیز ویندوز 11 به ChatGPT را دارد!
دیدگاه شما درباره تولید باتری با تفاله آبجو چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.