به تازگی، گجتی با استفاده از هوش مصنوعی اختراع شده تا وجود بیماریهای عفونی در افراد را تا یک هفته پیش از وقوع آن پیشبینی کند.
وزارت دفاع ایالات متحده در قالب پروژههای بهنام “RATE” دستگاهی پوشیدنی ابداع کرده است که هوش مصنوعی در آن تزریق شده و قادر است بیماریهای عفونی را یک هفته قبل از شروع علائم تشخیص دهد. البته این دستگاه هوشمند قرار است برای افراد مشغول خدمت در ارگانهای نظامی این کشور استفاده شود تا از بروز هرگونه بیماری عفونی جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید: تماشا کنید: بازسازی چهره شاعران بزرگ ایرانی توسط هوش مصنوعی [+فیلم و عکس]
تشخیص بیماریهای عفونی با هوش مصنوعی ممکن شد
وزارت دفاع ایالات متحده مدعی تولید دستگاهی پوشیدنی شده است که میتواند بیماریها را ۶ روز پیش از شروع آنها شناسایی کند. واحد نوآوری دفاعی آمریکا در همکاری با بخش خصوصی سراغ توسعه الگوریتمی بر پایه هوش مصنوعی رفته است که در دوران همهگیری ویروس کرونا توانست با موفقیت بالا افراد مبتلا به این بیماری را تشخیص دهد.
جف اشنایدر، مدیر پروژه ارزیابی سریع مواجهه با تهدید (RATE)، در بیانیهای میگوید:
آمریکا قصد دارد از دستگاه پوشیدنیاش برای شناسایی سایر بیماریهای عفونی در افرادی که مشغول خدمت هستند استفاده کند.
بر اساس گزارش نشریه Study Finds، وزارت دفاع ایالات متحده در قالب پروژهی RATE قصد دارد از دستگاههای پوشیدنی تجاری برای نظارت غیرتهاجمی (بدون نیاز به تزریق) روی سلامت پرسنل نظامی استفاده کند. بهلطف دستگاههای پوشیدنی میتوان پیش از همهگیر شدن بیماریهای عفونی، جلوی آنها را گرفت.
RATE که ۱۰ میلیون دلار بودجه اضافی در اختیار دارد، در حال توسعه پروژههایی است که موفقترین نمونه آنها در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ اتفاق افتاد؛ زمانی که ثابت شد دستگاههای پوشیدنی میتوانند کروناویروس و سایر عفونتها را دو تا سه روز پیش از تست تشخیصی، پیشبینی کنند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده، RATE را بهعنوان یک دستگاه سلامت عمومی دستهبندی کرده است.
در حال حاضر فناوری مورداستفادهی وزارت دفاع آمریکا از دادههای بیومتریک دستگاههای پوشیدنی نظیر ساعتهای گارمین و حلقههای Oura استفاده میکند؛ با اینحال هدف نهایی، استفاده از دادههای بیومتریک تمامی دستگاههای پوشیدنی هوشمند است.
پروژه RATE وزارت دفاع آمریکا از یک الگوریتم هوش مصنوعی قدرتمند و پیشنگرانه استفاده میکند که با بهرهگیری از دادههای بیمارستانی تعلیم داده شده است. در برخی از نمونهها این الگوریتم توانست ابتلای افراد به کرونا را ۶ روز پیش از تست تشخیصی، پیشبینی کند. در بین این نمونهها، مواردی که علائم بیماری را نداشتند نیز دیده میشوند.
مسئولان پروژهی RATE قصد دارند با بودجهی اضافی، فناوری موردبحث را روی ۴٬۵۰۰ کاربر جدید که همگی پرسنل نظامی آمریکا هستند آزمایش کنند. در بین این افراد، گروهبانان یکم فرماندهی نبرد هوایی ایالات متحده دیده میشوند.
شرکت فیلیپس که در حوزه فناوری فعالیت میکند، در فرآیند توسعه الگوریتم نقش داشته است. این شرکت تلاشهایش را در سطح جهان افزایش داده تا تجاریسازی الگوریتم را تسریع کند.
یکی از مدیران فیلیپس میگوید روش کار بدین صورت است که دادههای ثبتشده توسط دستگاههای پوشیدنی روی مجموعهدادههای بالینی که در سرورهای ابری وجود دارند اجرا میشوند. در نتیجه این کار، امتیاز سلامتی RATE تولید میشود. این امتیاز نشاندهنده شروع ابتلا است.
بیشتر بخوانید:
- توسعه نوعی گجت پوشیدنی جذاب که آینده گوشیهای هوشمند است؛ از کف دست خود تماس بگیرید! [+ویدیو]
- برنامه جدید دولت آمریکا برای کنترل هوش مصنوعی رونمایی شد
- هوش مصنوعی سانسورچی اینترنت به نام Oculus توسط روسیه معرفی شد
نظر شما درباره تشخیص بیماریهای عفونی با هوش مصنوعی چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.