ارتباط زمان غذا خوردن با سلامتی بدن چیست؟ خواب به موقع بر روی کاهش یا افزایش وزن شما تاثیر گذار خواهد بود. در ادامه با ما در تکراتو همراه باشید.
دانشمندان برای درک بهتر فواید سلامتی مصرف غذا در زمانهای مشخص و یا کاهش زمانهای مصرفی غذا در اعمالی مانند روزه، بر روی موشها آزمایش انجام دادهاند. هرچند فیزیولوژی موشها با انسان متفاوت است اما تحقیقات نشان داده کاهش زمان مصرفی غذا میتواند منجر به کاهش 10 درصدی وزن بدن شود. برای رسیدن به چنین نتیجهای و کاهش وزن، رژیم غذایی جدید که در آن ساعات کمتری دستگاه گوارش به کار گرفته میشود، باید حداقل برای 14 روز رعایت شود.
بیشتر بخوانید: نخستین داروی آلزایمر توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شد
ارتباط زمان غذا خوردن با سلامتی بدن
با گذشت زمان و توسعه کشاورزی، الگوهای منظم غذایی به طوری تغییر پیدا کردهاند که متناسب با ساعات کاری شغل ما باشند. اما آیا زمان مصرف وعدههای غذایی با ساعت بیولوژیکی بدن ما هماهنگ است؟
امروزه با دسترسی آسان به مواد غذایی، به ندرت دورههای طولانی عدم مصرف غذا را تجربه میکنیم – به جز زمانی که در تلاش هستیم تا وزن کم کنیم و یا روزه میگیریم. درحال حاضر، مطالعات نشان داده است مردم چهار وعده یا بیشتر غذا در طول روز مصرف میکنند که معادل 15 ساعت فعالیت سنگین دستگاه گوارش است.
تحقیقات جدید نشان داده است سلامت بدن ما نه تنها تحت تاثیر مواد غذایی مصرفی و حجم آنهاست، بلکه از زمان غذا خوردن نیز تاثیر میپذیرد. پس برنامهریزی برای مصرف وعدههای غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
یکی از روشهای مدیریت مصرف مواد غذایی، خوردن تنقلات با محدودیت زمانی است. این بدان معناست که تمام کالریهای مورد نیاز بدن را در یک بازه 8 تا 12 ساعته تامین کنیم و اجازه ندهیم دستگاه گوارش برای مدت بیشتری مشغول هضم غذا باشد.
ساعت بدن ما که به زمانسنج بیولوژیکی نیز معروف است، بسیاری از جنبههای فیزیولوژی و رفتاری ما را تنظیم میکند. این ساعت به ما میگوید که در طول روز بیدار باشیم و شبها استراحت کنیم. همچنین بهترین زمان مصرف وعدههای غذایی را به ما میگوید.
بدن ما از نظر بیولوژیکی برای خوردن غذا در طول روز آماده است. هضم غذا، جذب مواد مغذی و سوخت و ساز بدن زمانی انجام میشود که بیدار هستیم و به عبارت دیگر زمان انجام این امور در بدن طوری تنظیم شده است که مصرف انرژی بهینه باشد. مصرف غذا برخلاف این پیشفرض، با خوردن پیوسته غذا و یا نخوردن غذا برای مدت طولانی، این فرآیند را به خطر میاندازد و بر سلامت ما تاثیر میگذارد. الگوهای غذایی نامنظم از جمله وعدههایی غذایی آخر شب با افزایش وزن و خطر بیشتر بیماری متابولیک همراه هستند. برای مثال، در مطالعات مختلف به اثبات رسیده افرادی که در شیفت شب کار میکنند، بیشتر در معرض چاقی، بیماری قلبی و دیابت هستند.
با اینحال، باید به این نکته توجه داشت که چنین رژیمهایی با مصرف محدود کالری نیز همراه هستند. به بیان دیگر، علاوه بر آنکه باید بازه زمانی مصرف غذا را کاهش داد، همچنین باید میزان کالری مصرفی را نیز کنترل کرد. در مطالعات اخیر نشان داده شده است که تنها محدود کردن میزان کالری دریافتی تاثیر چشمگیری در کاهش وزن ندارد.
بیشتر بخوانید:
- ریسک ابتلا به آلزایمر در افراد سیگاری بیشتر است
- رکورد گرمترین روز زمین بعد از حدود 7 سال جابجا شد!
- دلفینها با فرزندانشان با لحن بچگانه حرف میزنند
نظر شما درباره ارتباط زمان غذا خوردن با سلامتی بدن چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.