بعذ از 7 سال و از سال 2016 رکورد گرمترین روز زمین بازهم شکسته شد. بحران آینده زمین بحران افزایش دما و به احتمال زیاد بیآبی خواهد بود.
رکورد گرمترین روز زمین پساز 7 سال دوباره شکسته شد. سال 2016 بود که دمای خورشید به بالاترین حد خود در طور تاریخ رسیده بود و حالا پساز گذشت 7 سال روز 12 تیرماه 1402، رکورد دمای خورشید بازهم شکسته شد تا هشداری برای افزایش دمای زمین و بحرانهای احتمالی مانند بحران بیآبی صادر شود. گفته شده که میانگین دمای هوا در روز گفته شده به ۱۷.۰۱ درجه سانتیگراد رسیده است.
بیشتر بخوانید: جلوگیری از ورود نور خورشید به زمین برای مقابله با گرمایش جهانی!
رکورد گرمترین روز زمین شکسته شد
دمای زمین روز به روز در حال افزایش است و با پدیده آب و هوایی عجیب و غریبی روبهرو هستیم. گرمای کره زمین بهشدت افزایش یافته بهطوری که روز دوشنبه مورخ ۱۲ تیر ماه سال جاری بهعنوان گرمترین روز زمین گزارش شد. آمار مربوطه بر اساس دمای جهانی بوده و منحصر به کشور ما نیست.
تقریباً هفت سالی از آخرین رکورد گرمترین روز سال میگذشت تا اینکه سه روز پیش میانگین دمای جهانی از ۱۶.۹۲ درجه سانتیگراد به ۱۷.۰۱ درجه رسید و رکورد زد. طبق نظر کارشناسان، یکی از مهمترین نقاطی که درگیر بحرانهای شدید آب و هوایی شده، جنوب ایالات متحده است.
همچنین کشوری مثل چین با میانگین دمای هوای ۳۵ درجه سانتیگراد موجی از گرمای پایدار را داراست و شمال آفریقا نیز میانگین دمایی ۵۰ درجه سانتیگراد دارد. برای مثال در عربستان سعودی هزاران نفر از گرمای سوزان دچار مشکلات حاد شده و بسیاری از زائران حج بهخاطر گرمای بیش از حد دچار مشکل شدهاند. هندیها نیز از گرمای طاقتفرسایی رنج میبرند و تا به الان نزدیک به ۱۵۰ نفر از گرمای زیاد فوت شدهاند.
متاسفانه افزایش دمای کره زمین بهحدی است که قطب جنوب هم درگیر مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی شده و دما بهطور غیر عادی بالا رفته است. هماکنون یخچالهای طبیعی با سرعت بالایی در حال ذوب شدن هستند. پایگاه تحقیقاتی ورنادسکی اوکراین رکورد دمای ۸.۷ درجه سانتیگراد را بهتازگی شکسته است.
شوربختانه میدانیم که گرمای بیش از حد کره زمین میتواند آثار مخربی روی زندگی بشر بگذارد و ما را با آسیبهای زیستمحیطی بسیاری درگیر کند. بهگفته مدیر اجرایی اتحادیه جهانی آب و هوا و سلامت مستقر در کالیفرنیا، مردم سراسر جهان تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی، امواج گرما، آتشسوزیهای جنگلی و آلودگی هوا قرار دارند.
همچنین در برخی از نقاط، سیل و طوفانهای شدید را تحمل میکنند. گرمایش زمین همچنین باعث تشدید تلفات محصولات و گسترش بیماریهای عفونی و مهاجرت میشود. بهعقیده جنی میلر، استخراج و استفاده از زغال سنگ، نفت و گاز به سلامت مردم آسیب میزند و محرک اصلی گرمایش زمین است.
بیشتر بخوانید:
- هشدار هوش مصنوعی درباره نتایج ترسناک گرمایش جهانی
- انقراض بشر در خاورمیانه تا پایان قرن ؛ پیامد مستقیم گرمایش جهانی!
دیدگاه شما درخصوص شکسته شدن رکورد گرمترین روز زمین چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.