پیشرفت شگرف اقتصاد دیجیتال امارات در سایه رشد سرعت و دسترسی آزاد اینترنت در شرایطی به وقوع پیوسته که ما در ایران برای خرید شارژ و بسته اینترنت با اختلال مواجه میشویم و در عین حال، مجلس و دولت و نهادهای زیرمجموعهشان، رویاهای شگرفی در حوزه اقتصاد دیجیتال مطرح میکنند!
رسانههای داخلی امارات اخیرا گزارشهایی از رونق اقتصاد دیجیتال این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس در نتیجه افزایش سرعت اینترنت و تسهیل دسترسی آزادانه تمام مردم به شبکههای اینترنتی خبر دادند. به گزارش ایندیپندنت، گزارش سازمان تنظیم مقررات مخابرات و دیجیتال امارات حاکی از این است که 99 درصد شهروندان این کشور به اینترنت متصل هستند که این در نوع خود رکورد مهمی محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: ساترا به عضویت کارگروه اقتصاد دیجیتال شورای رقابت درآمد
پیشرفت شگرف اقتصاد دیجیتال امارات در سایه رشد سرعت و دسترسی آزاد اینترنت
ماجد سلطان المسمار، مدیرکل این سازمان، درباره گسترش استفاده شهروندان امارات متحده عربی از اینترنت تاکید کرد: «این گزارش منعکسکننده چشمانداز دیجیتال در امارات متحده عربی و بهویژه سطح دسترسی دیجیتال در زندگی روزمره مردم یا هنگام دریافت خدمات دولتی و عمومی است.»
او میافزاید که بنابر «چشمانداز امارات 2031» و دستورالعمل]ای مقامات جهت ایجاد تحول دیجیتال به عنوان یک ضرورت اقتصادی، این کشور می:وشد همراه با تغییرات سریع جهان پیش برود. در گزارش سازمان تنظیم مقررات مخابرات و دیجیتال امارات متحده عربی اعلام شده که مردم این کشور حاشیه خلیج فارس برای اهداف مختلفی از جمله حضور در شبکههای اجتماعی، فعالیتهای شغلی، تحقیق، آموزش، سرگرمی و خرید از اینترنت استفاده میکنند.
امارات متحده عربی در سال 2022 سرعت دانلود در گوشیهای هوشمند را 161.15 مگابیت در ثانیه گزارش کرده است. همچنین در این گزارش آمده است که پلتفرم دیجیتال یکپارچه که دسترسی عمومی به اطلاعات خدمات دولتی را فراهم میکند، در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیون بازدیدکننده داشته است.
آمار جدید نشان داد که امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۲ دارای ۱۰ میلیون حساب رسانه اجتماعی فعال بوده که به معنای دارا بودن بیش از یک حساب برای هر شهروند است و تاکیدی بر گزارشهای قبلی که این کشور را به عنوان پایتخت رسانههای اجتماعی جهان معرفی کرده بودند محسوب میشود.
طبق گزارشهای تازه، مردم امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۲ بهطور متوسط دو تا سه ساعت در روز را در رسانههای اجتماعی سپری میکنند، در همین حال دانلود اپلیکیشنها (برنامه کاربردی) نسبت به سال گذشته، ۱۶ درصد افزایش یافته و به ۵۶۹میلیون رسیده است.
تعداد وبسایتهای ثبتشده در امارات متحده عربی با بیش از ۴۶ هزار مورد افزایش در سال، به بیش از ۳۰۰ هزار وبسایت رسیده و ارزش هزینههای خرید اپلیکیشن در این دوره ۲۵ درصد افزایش یافته است. اتاق اقتصاد دیجیتال دبی، یکی از سه اتاقی که زیرنظر اتاقهای دبی فعالیت میکند، ماه فوریه، گزارشی درباره جزئیات برنامههایی برای پیشرفت اقتصاد دیجیتال امارات متحده عربی ارائه کرده بود.
بر اساس آن گزارش، تخمین زده شد که اقتصاد دیجیتال ملی امارات متحده عربی تا سال ۲۰۳۱، بیش از ۱۴۰ میلیارد دلار رشد خواهد کرد که در مقایسه با رقم ۳۸میلیارد دلار امروز آن، رقمی بزرگ است. در آن زمان، عمر سلطان العلما، وزیر امور هوش مصنوعی و همچنین رئیس اتاق اقتصاد دیجیتال دبی گفت که دو برابر شدن سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی امارات، از ۷/ ۹ درصد به بیش از ۲۰ درصد تا سال ۲۰۳۱، نشاندهنده تلاشهای دبی برای تثبیت خود به عنوان یک مرکز فناوری مهم و مقصد جهانی پیشرو برای شرکتهای دیجیتال است.
تقریبا ۹۶ درصد از کل سرمایههای جمعآوریشده در امارات از سال ۲۰۱۷ را شرکتهای نوآفرینی که دفاتر مرکزی آنها در دبی است، گرد آوردهاند. شرکتهای نوآفرین در سال ۲۰۲۱ در سراسر امارات متحده عربی، ۲/ ۱ میلیارد دلار جذب کردند که بیشتر آنها به استارتآپهای مستقر در دبی اختصاص دارد. شرکتهای نوآفرین اماراتی در سال ۲۰۲۲، بیش از دو میلیارد دلار جذب کردند که بیش از دو برابر ارقام بودجه در سال ۲۰۲۱ است.
سوال اصلی اینجاست، آیا در شرایطی که امارات متحده عربی در چند سال با اتخاذ یک رویکرد توسعهمحور توانسته سطح دسترسی عمومی به اینترنت را ارتقا دهد و به یکی از پیشگامان توسعه اقتصاد دیجیتال در منطقه بدل شود، ایران با وضعیت پراختلال و فیلترینگ دسترسی عموم مردم به اینترنت، میتواند اصلا از رشد اقتصاد دیجیتال حرف بزند؟ آیا ادعای مسئولین امر در حوزه اقتصاد دیجیتال و برنامههای بلندپروازانهشان در شرایط فعلی راه به جایی میبرد؟
با نگاه به وضعیت امارات در حوزه اقتصاد دیجیتال و ملاکهای رشد این کشور در این حوزه باید خطاب به مدافعان فیلترینگ و طرح صیانت با الهام از قرآن گفت؛ لَعَلَّکُم تَعقِلون!
بیشتر بخوانید:
- حجم اقتصاد دیجیتال خاورمیانه تا 2030 به 500 میلیارد دلار میرسد
- گزارش عملکرد وزارت ارتباطات در 20 ماه گذشته حاکی از رشد اقتصاد دیجیتال تا 7.5 درصد است
دیدگاه شما در خصوص پیشرفت شگرف اقتصاد دیجیتال امارات در سایه رشد سرعت و دسترسی آزاد اینترنت چیست؟ به نظر شما آیا در ایران میتوان با رویکردی مشابه و الگوبرداری از همسایه جنوبی، اقتصاد دیجیتال ایران را نیز به وضعیت مناسبی رساند؟ آیا محدودیتها و فیلترینگ فعلی مانعی بزرگ در رشد اقتصاد دیجیتال ایران نیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما در میان گذاشته و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.