بررسی پوکو F5 پرو و پوکو F5 نشان میدهد که این گوشیها مجموعهای کامل از فناوریهای روز را با قیمتی مناسب در اختیار کاربران قرار میدهند.
پوکو برند زیرمجموعه شیائومی است و جدیدترین پرچمدار اندروید این برند، یعنی پوکو F5 پرو نسبت به مشخصاتش با قیمت خوبی عرضه میشود.
از جمله مشخصات پوکو F5 پرو میتوان به پردازنده اسنپدراگون 8+ نسل 1 اشاره کرد که در گوشیهای پیشرفتهای مثل وان پلاس 10T و گلکسی زد فولد 4 سامسونگ از آن استفاده شده است. این گوشی با یک فریم پلاستیکی نازک مشکی ساخته شده که جزء معدود معایب آن است؛ چون استفاده از این جنس پلاستیک باعث شده که پوکو F5 پرو در مقایسه با مدلهای همرده، ارزان قیمت و بیکیفیتتر به نظر برسد. اما میتوانید با خرید یک قاب محکم و مرغوب این نقطه ضعف را جبران کنید.
بررسی پوکو F5 پرو
فهرست مطالب:
- جدول مشخصات
- طراحی و ساختار
- نمایشگر و اسپیکر
- مشخصات و عملکرد
- دوربین
- باتری و ماندگاری شارژ
- اپلیکیشن و نرمافزار
- قیمت
قیمت پوکو F5 پرو تنها ویژگی جذاب آن نیست؛ بلکه این گوشی با مشخصات فنی و امکانات قابل توجهی روانه بازار میشود که از جمله آنها میتوان به نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED با رزولوشن 3200×1440 پیکسل اشاره کرد که از نرخ نوسازی 120 هرتز پشتیبانی میکند و اوج روشنایی آن به 1400 نیت میرسد. پردازنده کوالکام اسنپدراگون 8+ نسل 1 به کار رفته در این گوشی با 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR5 همراه شده است.
همچنین در این گوشی یک سیستم سه دوربینه قرار دارد که شامل دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی است. پوکو F5 پرو از قابلیت شارژ سریع 67 وات و شارژ بیسیم 30 وات هم پشتیبانی میکند. این گوشی، نسخه ردهبالاتر پوکو F5 است که با قیمت کمتری عرضه میشود. در جدول زیر، قیمت پوکو F5 Pro و مشخصات این گوشی را به طور کامل مشاهده میکنید.
بررسی پوکو F5 پرو | مشخصات فنی پوکو F5 Pro |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار | اندروید 13 با رابط کاربری MIUI 14 مخصوص پوکو |
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها | اسکنر اثر انگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطبنما |
|
|
بررسی پوکو F5 پرو از نظر طراحی و ساختار
بررسی پوکو F5 Pro نشان میدهد که طراحی این گوشی از روبهرو کاملاً ساده است و فقط یک سوراخ پانچ کوچک برای دوربین جلو روی نمایشگر گوشی دیده میشود. این سوراخ پانچ در بالای نمایشگر قرار گرفته، طوری که برای مشاهده محتوای ویدیویی و صفحات وب، مزاحمتی ایجاد نکند.
فریم پلاستیکی و ساختار glass sandwich به کار رفته در این گوشی باعث شده که وزن 204 گرمی آن نسبت به ابعادش کاملاً سبک باشد؛ بنابراین به خریداران این گوشی توصیه میشود که یک قاب محکم برای آن تهیه کنند. داخل جعبه گوشی یک قاب سیلیکونی نرم وجود دارد.
با بررسی پوکو F5 پرو متوجه میشویم که در قسمت جلوی گوشی از گوریلا گلس 5 استفاده شده است. بنابراین میتوان نسبت به استحکام آن مطمئن بود. اما در پشت گوشی از شیشه مستحکمسازی شده استفاده شده که در صورت عدم استفاده از قاب، به راحتی از دست سر میخورد. جنس بدنه گوشی هم براق است و رد اثر انگشت و گرد و خاک به راحتی روی آن باقی میماند.
سایر ویژگیها و مشخصات فنی پوکو F5 Pro به همان صورتی است که انتظار میرود؛ از جمله برجستگی دوربین که در گوشه سمت چپ بالای گوشی بیرون زده، دکمههای تنظیم صدا و قفل در سمت راست و پورت USB-C به همراه خشاب سیم کارت در پایین گوشی. در این گوشی جک هدفون وجود ندارد اما دو اسپیکر وجود دارند که یکی از آنها در بالا و دیگری در پایین گوشی قرار گرفتهاند.
بررسی پوکو F5 پرو از نظر نمایشگر و اسپیکر
بررسی Poco F5 Pro را با نگاهی به سیستم صوتی و بلندگوهای این گوشی ادامه میدهیم. یک اسپیکر در لبه بالایی و دیگری در لبه پایینی قرار گرفتهاند. چیدمان این دو اسپیکر به طرز هوشمندانهای انجام شده تا هنگام تماشای ویدیو در حالت افقی، بتوانید از صدایی شبیه به صدای استریو لذت ببرید.
توصیه میشود که برای این گوشی هم به جای اسپیکرهای خود گوشی، از هدفون بیسیم یا اسپیکر بلوتوث باکیفیت استفاده کنید. اما برای استفاده در حالت بلندگو، این اسپیکرها خوب عمل میکنند و کیفیت چندان بدی ندارند.
همانطور که در جدول مشخصات فنی پوکو F5 Pro اشاره شد، این گوشی دارای یک پنل 6.67 اینچی AMOLED با رزولوشن 2300×1440 پیکسلی +QHD و تراکم پیکسل 526ppi است؛ تقریباً شبیه به آنچه در وان پلاس 11 دیده بودیم. این گوشی میتواند محتوای HDR را در حالت دالبی ویژن و +HDR10 با اوج روشنایی 1400 نیت نمایش دهد اما معمولاً روشنایی آن در حد 500 نیت است.
بررسی پوکو F5 پرو نشان میدهد که حداکثر نرخ نوسازی 120 هرتز باعث شده انیمیشنها و تبدیلهای سیستمعامل اندروید به صورت کاملاً روان نمایش داده شوند و حس واکنشپذیری گوشی زیاد باشد.
نمایشگر گوشی کیفیت خوبی دارد و زاویه گوشههای آن نسبت به آنچه در سایر مدلها مشاهده میشود، بزرگتر است. شاید در پرچمدارهای سایر شرکتها نمایشگرهای پرنورتری به کار رفته باشد، اما سطح روشنایی تصویر این گوشی برای استفاده در روزهای آفتابی خوب است. حسگر اثرانگشت که زیر نمایشگر قرار گرفته هم عکسالعمل سریعی دارد و به سرعت به حرکات و ضربات انگشت واکنش نشان میدهد.
بررسی پوکو F5 پرو از نظر مشخصات و عملکرد
در جدول مشخصات فنی پوکو F5 Pro دیدیم که این گوشی مجهز به یک پردازنده اسنپدراگون 8+ نسل 1 و رم 8 و 12 گیگابایت است؛ در نتیجه انتظار میرود که عملکرد خوبی داشته باشد و بنچمارکها هم این موضوع را تأیید میکنند.
تست چند هستهای گیکبنچ نشان میدهد که این گوشی در سطح سایر مدلهای مجهز به اسنپدراگون 8+ نسل 1 مثل شیائومی 12S Pro و شیائومی 12S اولترا است و از گوشیهایی با قیمت مشابه قیمت پوکو F5 Pro پیشی میگیرد.
فقط گوشیهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 مثل خانواده گلکسی S23 سامسونگ و مدلهای مجهز به مدیاتک دایمنسیتی 9200 نسبت به این گوشی عملکرد بهتری داشتند.
طبیعتاً این ویژگی بر انجام کارهای روزمره هم تأثیرگذار است چون باعث میشود که اپلیکیشنها و بازیها به سرعت باز و بسته شوند. ویرایش عکس مثل تغییر در آسمان در عکسهای گوگل فوتوز تقریباً فوری انجام میشود و گرافیکهای سه بعدی در XCOM: Enemy Within هم به صورت روان اجرا میشوند.
پوکو F5 پرو به عنوان یک گوشی مناسب برای اجرای بازی تبلیغ شده و ابعاد 6.67 اینچی نمایشگر این گوشی هم برای اجرای بازی مناسب است. یک حالت گیم توربو هم وجود دارد که بازیها را به صورت خودکار شناسایی کرده و سرعت گوشی را هنگام اجرای بازی افزایش میدهد.
با توجه به وجود تراشهای مثل اسنپدراگون 8+ نسل 1 و حجم زیاد رم این گوشی، طبیعتاً میتوان انتظار عملکرد مطلوب و سریع را از این محصول داشت.
بررسی پوکو F5 پرو از نظر دوربین
بررسی پوکو F5 Pro را با نگاهی به مشخصات دوربین این گوشی ادامه میدهیم. با توجه به وجود یک دوربین 64 مگاپیکسلی با قابلیت لرزشگیر اپتیکال (OIS) در این گوشی، انتظار میرفت که عملکرد این محصول از نظر عکاسی بسیار خوب باشد؛ اما نتایج به دست آمده ترکیبی از خوب و بد هستند.
دوربین زاویه عریض اصلی با حسگر Omnivision OV64B 1/2in ساخته شده و دارای یک دیافراگم f/1.8 است. این دوربین با ترکیب پیکسل، حجم فایلها را به 16.1 مگاپیکسل کاهش میدهد. عملکرد این دوربین خوب است اما مثل هر دوربین دیگری در شرایط نوری ایدئال بهتر کار میکند و عکسهایی که در نور کم گرفته میشوند، کاملاً به وضوح پردازش شده هستند. یک دوربین زوم دیجیتال 2 برابری و قابلیت فیلمبرداری 8K با نرخ 24 فریم در ثانیه هم در این محصول وجود دارد.
دوربین بعدی این گوشی، یک دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و زاویه دید بسیار عریض 120 درجه است. اما برای ثبت تصاویری خوب و باکیفیت نیاز به نور خوب دارد و معمولاً جزئیات را حذف میکند. دوربین ماکروی 2 مگاپیکسلی این گوشی هم عملکرد مطلوبی ندارد. وجود این دوربین میتواند مفید باشد و قابلیت فوکوس از نزدیک برای نشان دادن جزئیات کامل را دارد اما در مجموع تصاویر تولید شده توسط این دوربین رزولوشن پایینی دارند.
میتوانید از این دوربین به عنوان یک ذرهبین برای دیدن اجسام و موجودات کوچک استفاده کنید اما این دوربین کاربرد خاص دیگری ندارد.
جلوی گوشی یک دوربین 16 مگاپیکسلی قرار گرفته که برای سلفی و تماس ویدیویی خوب است. این دوربین از سیستم ترکیب پیکسل برخوردار نیست؛ در نتیجه حجم فایلهای آن نسبت به دوربین اولتراواید پشت گوشی بیشتر است.
میتوان از این دوربین برای ضبط ویدیو هم استفاده کرد. این دوربین یک حالت ضبط ویدیوی دوگانه دارد که برای ساخت ولاگ و ثبت واکنشهای بلادرنگ مفید است. همه حالتهای استاندارد ضبط ویدیو در اندروید در این گوشی هم وجود دارند؛ مثل تایم لپس و حرکت آهسته به همراه حالت شب و پرتره برای تصاویر ثابت. یک حالت حرفهای یا Pro هم وجود دارد که امکان کنترل بیشتر بر تنظیمات دوربین را برای شما فراهم میکند.
در بالای اپلیکیشن دوربین هم گزینهای برای فناوری هوش مصنوعی وجود دارد که در صورت فعال بودن، اپلیکیشن به صورت خودکار و بر اساس صحنهای که در حال عکاسی از آن هستید، بین حالتهای PASM جابهجا میشود.
بررسی پوکو F5 پرو از نظر ماندگاری شارژ و باتری
در این بخش از بررسی Poco F5 Pro نگاهی به مشخصات باتری این گوشی داریم. همانطور که در جدول مشخصات پوکو F5 پرو اشاره شده، این گوشی دارای یک باتری 5160 میلیآمپر ساعتی است؛ یعنی بزرگتر از باتری پیکسل 7 پرو یا گلکسی S23 اولترا. در نتیجه ماندگاری شارژ خوبی دارد و با توجه به طراحی ظریف و باریک این گوشی، جا دادن چنین باتری در آن، مهندسی خوب محصول را نشان میدهد.
بررسی پوکو F5 Pro و تجربه کار با این گوشی نشان میدهد که معمولاً شارژ گوشی یک روز کامل دوام دارد. یک حالت اختصاصی هم برای صرفهجویی بسیار زیاد در مصرف شارژ باتری وجود دارد که به ماندگاری شارژ گوشی طی سه روز یا بیشتر از آن کمک میکند؛ اما باعث افت کارایی گوشی و محدودیت اتصال به شبکه فایوجی میشود.
برای شارژ پوکو F5 میتوانید از شارژ باسیم 67 واتی موجود در جعبه گوشی و یا قابلیت شارژ بیسیم 30 وات گوشی استفاده کنید؛ قابلیتی که در گوشیهای میانرده کمتر پیدا میشود و در پوکو F5 معمولی هم وجود ندارد.
شارژ باسیم فول اسپید این گوشی با سرعت بسیار زیادی انجام میشود. پس از گذشت 15 دقیقه، گوشی 35 درصد شارژ شده و پس از گذشت 30 دقیقه شارژ آن به 50 درصد میرسد. تست ماندگاری شارژ این گوشی در سایت PCMark رکورد 12 ساعت و 32 دقیقه را نشان میدهد که رقم قابل توجهی است.
بررسی پوکو F5 پرو از نظر اپلیکیشن و نرمافزار
در ادامه بررسی Poco F5 Pro نگاهی به سیستمعامل و نرمافزار این گوشی داریم. اندروید 13 سیستمعامل خیلی خوبی است، اما معمولاً شرکتها اسکینهای مختلفی را روی این سیستمعامل درج میکنند. همانطور که انتظار میرود، پوکو برای این محصول از رابط کاربری MIUI شیائومی استفاده کرده که نسبت به سیستمعاملی که این رابط کاربری روی آن نصب میشود، یک نوع بازگشت به عقب است.
با بررسی پوکو F5 پرو متوجه میشویم که در حالت پیش فرض، محل دکمههای برگشت به عقب و جابهجایی بین اپلیکیشنها تغییر کرده است؛ در نتیجه مدتی طول میکشد که به این سیستم جدید عادت کنید.
میتوانید این رابط کاربری را بهراحتی و از طریق یک اپلیکیشن اختصاصی شخصیسازی کنید. این تمها شامل تصاویری زیبا از طبیعت و حیات وحش، الگوهای گرافیکی، مناظر شهری، گلها و پروانههای متحرک و غیره هستند. اما بعضی از آنها آیکونهای خوبی ندارند و گزینه مربوط به پیشگیری از تغییر آیکونهای صفحه اصلی توسط یک تم، بهخوبی کار نمیکند.
برای تنظیم این رابط کاربری طبق خواست و نیاز خودتان باید زمان زیادی صرف کنید. نکته بعدی که باید به آن توجه داشت این است که سازنده این گوشی فقط وعده دو سال آپدیت سیستمعامل و سه سال آپدیت امنیتی را داده است. این در حالیاست که برای گوشی پیکسل 7a گوگل، 3 سال آپدیت سیستمعامل و پنج سال آپدیت امنیتی منتشر میشود و این آپدیتها برای گلکسی A54 سامسونگ بیشتر هستند.
از جمله اپلیکیشنهای از پیش نصب شدهای که احتمالاً هیچ وقت از آنها استفاده نمیکنید، میتوان به این موارد اشاره کرد: Bubble Shooter، Jewels Blast و Dust Settle 3D که همگی پر از تبلیغات مختلف هستند. اپلیکیشن Booking.com به همراه سیستم اجاره خودروی Qeeq و آژانس مسافرتی Agoda هم در همه جای این سیستمعامل حضور دارند. پوکو یک اپ استور اختصاصی به همراه اپلیکیشن Video و Community هم دارد که البته امکان حذف این اپلیکیشنها وجود دارد.
بررسی پوکو F5 پرو از نظر قیمت
قیمت پوکو F5 Pro با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی 559 پوند است. خرید این نسخه راحتتر است و از طریق فروشگاه رسمی Mi هم امکان خرید آن وجود دارد. یا اینکه میتوانید مدلهای دیگری مثل نسخه 512 گیگابایتی این گوشی را بخرید که قطعاً قیمت آنها نسبت به قیمت پوکو F5 پرو با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی بیشتر است.
قیمت پوکو F5 پرو در زمان نگارش این مقاله، 23.760.000 تا 25.400.000 تومان برای نسخههای مختلف رم و حافظه است.
جمعبندی
در این مطلب به نقد و بررسی Poco F5 Pro پرداختیم و مشخصات این گوشی را مرور کردیم. قیمت پوکو F5 پرو مهمترین ویژگی این گوشی است که میتواند بلافاصله توجه کاربران را به خود جلب کند.
مشخصات پوکو F5 پرو در حد گوشیهای پرچمدار سال 2022 است و توانایی و قدرت لازم را برای انجام کارهای روزمره دارد. با خرید این گوشی به ماندگاری شارژ طولانی، دوربین اصلی باکیفیت و سرعت شارژ بسیار بالا دسترسی خواهید داشت.
البته بررسی پوکو F5 پرو نشان داد که این گوشی بدون ایراد هم نیست و از نقطه ضعفهای این محصول میتوان به فریم پلاستیکی، کوتاه بودن دوره آپدیت برای این گوشی و مشکلات رابط کاربری آن اشاره کرد.
سوالات متداول
آیا شیائومی پوکو F5 پرو ارزش خرید را دارد؟
قیمت پوکو F5 پرو مهمترین ویژگی این گوشی است که میتواند بلافاصله توجه کاربران را به خود جلب کند. به طور کلی، مشخصات پوکو F5 پرو در حد گوشیهای پرچمدار سال 2022 است و توانایی و قدرت لازم را برای انجام کارهای روزمره دارد.
قیمت پوکو F5 Pro در بازار ایران چقدر است؟
قیمت پوکو F5 پرو در بازار ایران، در زمان نگارش این مقاله حدود 23.760.000 تا 25.400.000 تومان است.
منبع: techadvisor
نظر شما درباره بررسی پوکو F5 پرو چیست؟ به نظر شما این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.