چین رکورد بیشترین تولید برق در یک روز را شکست. این کشور آسیایی با توربینهای بادی که اخیراً توسعه داده، موفق به ثبت این رکورد جدید شد.
رکورد بیشترین تولید برق در یک روز در چین ثبت شد. چین حدود دو ماه پیش بود که از بزرگترین توربین بادی جهن بهنام “گلدوایند” با توان تولید 16 مگاوات برق در سواحل استان فوجیان رونمایی کرد. حال این توربین غولپیکر توانسته رکوردی جدید از میزان تولید برق در جهان را بشکند که تقریباً قابل پیشبینی بود. نکته جالب در مورد گلدوایند این است که این توربین قادر است حتی در طوفان نیز به کار خود ادامه دهد.
بیشتر بخوانید: بزرگترین توربین بادی جهان با توان تامین برق 36 هزار خانه در چین افتتاح شد
چین رکورد بیشترین تولید برق در یک روز را شکست
به گزارش تکراتو به نقل از سیتنا، اول سپتامبر، توربین غولپیکر گلدوایند با قطر ۲۵۲ متر، در طول ۲۴ ساعت، ۳۸۴.۱ مگاوات ساعت برق تولید کرد.
این میزان تولید برای برقرسانی به حدود ۱۷۰ هزار خانه یا ۳۸ میلیون الایدی یا ۲.۲ میلیون کیلومتر رانندگی با یک خودروهای الکتریکی کافی است. این میزان تولید همچنین از رکورد قبلی ۳۶۴ مگاوات ساعتی که در ماه اوت در دانمارک ثبت شد هم فراتر است. البته رکورد در تولید برق بهدلیل طوفانی در جنوب شرق چین بود.
چرا توربین «گلدوایند» میتواند در طوفان هم به کارش ادامه دهد؟
بیشتر توربینهای بادی نمیتوانند در شرایط طوفانی کار کنند. طوفان هایکوی هم بسیاری از مزارع بادی را به تعطیلی کشاند. با این حال، توربین «گلدوایند» میتواند زمانی که سرعت باد زیاد میشود تیغههای خود را با سرعت تنظیم کند و اجازه دهد برق بیشتری تولید شود.
روتور توربین «گلدوایند»، ۲۵۲ متر، یعنی حدود ۲.۵ برابر زمین فوتبال است و هر تیغه آن میتواند به بیش از دو سوم سرعت صوت برسد.
چین از نظر انرژی بادی در جهان پیشتاز است. پکن در سال ۲۰۲۱، بیش از هر کشور دیگری در جهان در پنج سال گذشته، توربین بادی در دریا نصب کرده است.
چین بهتنهایی ۴۹ درصد از ۶۴.۳ گیگاوات کل ظرفیت بادی فراساحلی جهان در سال ۲۰۲۲ را به خود اختصاص داده است. سهم اروپا ۴۷ درصد است.
این کشور همچنین در حال برنامهریزی برای راهاندازی بزرگترین مزرعه بادی جهان است؛ تاسیساتی آنقدر بزرگ که میتواند کل برق نروژ را تامین کند. قرار است کار روی این پروژه قبل از سال ۲۰۲۵ آغاز شود.
این ابرقدرت جهانی امیدوار است که تا سال ۲۰۲۵ یک سوم برق خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تولید کند. با این حال، این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ به انتشار صفر خالص گازهای گلخانهای برسد.
بیشتر بخوانید:
- بزرگترین توربین بادی خاورمیانه توسط عربستان ساخته و نصب شد
- عمیقترین توربین بادی دریایی جهان در اسکاتلند نصب شد؛ تامین انرژی مورد نیاز بیش از 1 میلیون خانوار!
- خلاقیت جالب محققان چینی؛ تولید برق از آب باران با نوعی پنل خاص!
- ابداع روشی جدید برای تولید برق از رطوبت هوا
دیدگاه شما در خصوص رکورد بیشترین تولید برق در یک روز چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.